Sisustaminen

Pieni pyrähdys Habitaressa

Tänä vuonna en itse aikonut lainkaan mennä Habitareen ja suunnitelmissa oli vain kotoilua viikonlopulle. Yllättäen sain kuitenkin viestin voittaneeni Habitareen lipun. Olin osallistunut tietämättäni arvontaan kommentoimalla postaukseen ja arpaonni kääntyi minun edukseni. Kiitosta vaan Toimistossa.fi  ja pitihän sinne sitten sunnuntaina ajella.

Saavuin messuille vasta pari tuntia ennen sulkemisaikaa ja meno oli todella rauhallista ja uskon, että muutama esittelijä oli jo pakannut kimpsut ja kampsut pois ja körötellyt kotiinsa.  Näin kuitenkin sen, mikä minua kiinnosti, joten  tässä on kuvia pyrähdyksestäni, siitäkin huolimatta, että tätä Habitarea on jo tovin esitelty blogeissa.

Tämä marokkolaistyylinen lyhty upeine pitsikuvioineen oli kyllä niin herkkä ja kaunis. Lyhtyjen ostamisesta mies on ollut nyt viime aikoina hiukan toppuuttelemassa ja hän harvemmin puuttuu ostoksiini. Siis oli nyt viisasta vain ihailla, kuvata ja jatkaa matkaa.

Jotenkin kummasti nämä altaat ja hanat vetävät minua puoleensa ja aina löydän jotakin ihastelemisen arvoista juuri kylppäriin. Tällä reissulla kyllä löytyi sieltä pilpehööripuolelta kotiin viemisiä ja juuri vessaan, mutta siitä sitten myöhemmin lisää.

Ikea oli nyt näyttävästi messuilla ja minua miellytti kovasti tämä aamiaiskaappi. Miten ihana olisikaan vaan sulkea ovet ja kaikki se kahvinkeitin, vedenkeitin, paahdin, smoothiekoneet ja muut jyrisijät olisivat siististi poissa näkyviltä. Tällaisen kyllä haluan joskus.

Tämä tyylikäs mattamusta hana ja allas oli kyllä superhieno yhdistelmä. En tiedä kuinka toimii käytännössä, mutta voisin ottaa myös tämän.

Tämä istuin oli ilmeisesti keinu ja oli kyllä aika upea. Tässäkin oli tuota pitsin herkkyyttä havaittavissa, vaikka se muuten oli ilmeisesti keramiikkaa. Mielenkiintoinen ja minun silmääni kaunis.

Tästä tuli mieleen juhannus, niin sopivasti keinu ja koivut ja löhöpaikka oli rakennettu somisteeksi.. Pyyhkeet ja muut tekstiilit tahtoivat jäädä vähän huomaamatta, kun ihastuin tähän viritelmään.

Tämä pysähdytti, niin kaunista ja herkkää ja sellaista, että löytyy kokoajan lisää katsottavaa ja pohdittavaa, että kuinka tämä on oikein tehty. Ihastuttava sävymaailma ja ottaisin  heti kotiini tämän teoksen, sillä tämä ei hallitse tilaa liikaa.

Ihastuin myös saman taiteilijan viehättävään veistokseen, sen herkkyyden ja suloisuuden takia. Tekniikasta kuulin hänen jotakin kertovan, mutten kuullut kaikkia vaiheita. 

Tahtoi kyllä tulla hiukan kiire ja fiilis, että joku tärkeä jää nyt näkemättä. Mutta miksi suorittaa Habitarea, kun voit vain pysähtyä niiden asioiden äärelle, mikä itseä kiinnostaa. 

Kävitkö tänä vuonna messuilla?
Millaisiin juttuihin sinä kiinnitit Habitaressa huomiota? Tuliko tehtyä ostoksia?

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *