Lifestyle

Bistro Manun avajaiset

Pääsin tänään vieraana osallistumaan Original Sokos Hotel Presidentin yhteyteen avattuun moderniin kortteliravintolaan Bistro Manuun. Olinkin jo toivonut jotakin tämmöistä ruokapaikkaa, kun kesällä vierailimme uudistuneessa Presidentti hotellissa mieheni kanssa. Siitä löytyy postaus täältä ( klik ). 

Söimme hotellissa ja ruoka oli hyvää, mietin, että jotakin uupuu, mutta en tiennyt tai remontti oli niin onnistuneesti piilotettu, että siellä oli valmistumassa uusi ruokailuravintola. Paikka, joka on trendikäs, suosii suomalaista, mutta myös kansainvälisesti kelpaa vaikka aasian matkaajan ruokailupaikaksi.

Bistro Manussa  mies voi uppoutua maistelemaan erilaisia oluita kera juustotarjottimen, sillä aikaa kun vaimo viipottaa pitkin Helsingin katuja ostoskassit vinhaa vauhtia lisääntyen. Tai pariskunta voi viettää kuherruslomaa hotellissa ja syödä romanttisen illallisen kauniisti katetun pöydän äärellä, kera kynttilöin, kunhan sen muistaa varata etukäteen.

Mistä Manu nimi tulee? Sanonnasta tulee kuin Manulle illallinen? No, ehkei varsinaisesti vaan manu on entisaikojen nimitys mestarille ja oman alan ammattilaiselle, suutarille, räätälille ja kellosepälle. Mestarit kiersivät talosta taloon ja palkkioksi heille tarjottiin illallinen.

Tämän Bistro Manun mestarit haluavat tarjota vierailleen onnistuneita kokemuksia ruuista ja varsinkin kotimaisista raaka-aineista valmistettuja ja suosien kausiajattelua. 

Alkukeitoksi meille tarjoitiin maa-artisokka-kukkakaalikeittoa. Herkullista ja kevyttä.

 Alkusalaatti minulle ja kasvisyöjille, jossa oli tofua ja avokadoa sekä talon omia marinoituja oliiveja ja muille kalalautanen, jossa Benella kirjolohta.


 Pääruokana kotimainen pippuripihvi, joka on aina meikäläisen suosikki. 

Jälkiruokana Peltolan Juustolan blue juustolautanen. Gouda on minusta herkullista, mutta olen vielä harjoitteluasteella tuon homejuuston syömisen suhteen. Lienee allergiat, jotka vaikuttavat tähän makuelämykseen niin voimallisesti. Suklaakakkua odotin, mutta se on sitten mentävä syömään seuraavalla kerralla.

Bistro Manun ravintolapäällikkönä toimii Heli Lahtinen ja kettiön mestarina Janne Tihtonen.
Lämmin suositus täältä, mikäli satut nurkilla pyörimään.

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *