Lifestyle

Idea retkipaikaksi

Sunnuntaina oli kyllä uskomattoman kaunis ja lämmin päivä ja kuitenkin jo vedellään syyskuun viimeistä viikkoa. Näin se luonto välillä antaa, vain pienin pisaroin lämpöä ja aurinkoa, jotta muistamme miltä se tuntuu. 

Me käytimme kauniin päivän  hyväksi ja teimme retken Luukin ulkoilualueelle.  Aluksi yritimme kyllä Kaitalammelle, mutta se jäi yritykseksi, sillä niin paljon siellä oli autoja ja retkeilijöitä, ettei parkkipaikkaa löytynyt, joten päädyimme sitten Luukkiin. 

Näillä rannoilla vierailimme kesäisin usein, kun tyttäret olivat pieniä, joten paikasta on tullut meille tärkeä vuosien saatossa. Matalassa hiekkarannassa oli helppo vahtia uimaan opettelevia ja laajalla nurmikenttäalueella pystyi juoksentelemaan ja leikkimään palloilla ja frisbiillä. Eväitä oli kiva syödä ja nauttia aurigosta.Usein puhuimme, että tulisimme tänne joskus telttailemaan, mutta se kyllä jäi vain haaveeksi.

Alue on siisti ja hyvin hoidettu ja Kartanosta sai myös virvokkeita ja jotakin syötävää. Nykyisin näytti myös jäätelökioski, tai olisiko ollut pieni kahvila, saapuneen nurmikolle palvelemaan auringonpalvojia. 

Luukissa ei näin syksyllä ollut montakaan muuta ihmistä meidän lisäksi, vaikkakin iltarasti suunnistus- tempaus oli menossa siinä lähistöllä. Rauhaa, kaunista luontoa ja kuitenkin vain 23 kilometrin päässä Helsingistä. Tämä Espoossa sijaitseva, Helsingin kaupungin  omistama,  Nuuksion kupeessa olevaa ulkoilualue, kuuluu pääkaupunkiseudun suosituimpiin ulkoilualueisiin. Lisää tietoa löytyy täältä. Lämmin suositus retkipaikaksi myös syksyisin.


Syksyn merkkejä oli kuitenkin ilmassa. Tuuli oli lämmin, mutta pidemmän aikaa istuttua, huomasi sen jo sen verran viileäksi, ettei kannattanut meikäläisen turhaan leikitellä. Flunssa kun nappaa meikäläisen niin helposti otteeseensa. Olen nimittäin lähtemässä pienelle reissulle, joten olisi hyvä pysyä nyt terveenä.

Ihastuttava ja varmaankin tämän syksyn viimeisiä lentoja suoritti tämä pieni sudenkorento, jonka sain napattua kuvaan. Ihana, että saimme ainakin tämän aurinkoisen ja kauniin päivän.

Onko Luukki sinulle tuttu?

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *