Käsityöt

Kirahviprintti takissa ja SOS -naamiot iholle

 

Syksyn tullessa on kiva piristää itseä vaikka uudella syystakilla. Minulla kyllä taitaa noita takkeja  olla, mutta jotenkin innostuin noista eläniprinteistä niin, että päätin räväyttää oikein kunnolla ja vaihtaa kamelista kirahviin. Nimittäin ompelin viime syksynä itselleni kamelitakin, jota käytin yllättävän paljon, vaikka pelkäsin sen olevan riittämätön meidän syksyyn ja talveen. Ajattomana ja klassisena se sopi moneen menoon ja olikin päälläni todella usein. 

Nyt siis vaihdoin astetta rajumpaan ja ihastuin kirahviprinttiin. Takki on malliltaan suora ja kaulustakaan siinä ei ole. Neppareilla kiinnitys ja istutetut hihat. Kaavat tein itse ja aluksi suunnittelin tämän takin vuoreksi toppakangasta, mutta tulinkin toisiin ajatuksiin. 

Pengoin kangasvarastoa ja löysin vielä palasia tyttärelle viime vuonna ompelemani turkin vuoren jäämistöistä.   Näistä paloista kehittelin vuoren takkiin, mottona kun oli pienellä bujetilla tehty. Syystakilla kun ei ole yleensä niin pitkää käyttöaikaa. Mutta mistä näistä säistä tietää. Taidan ulkoilutta kirahvia niin kauan, kun sää sallii ja sitten siirryn kameliin. Leopardikuviohan minulla olikin jo tuossa aiemmassa postauksessa, joten taidan todella pitää näistä elukoista.


Clarinsin SOS naamiot iholle

 

Oletteko huomanneet syksyn vaikutuksia ei vain pukeutumisessa vaan myös ihossa?  Aivan kuin ihokin kaipaisi omaa syystakkiaan ennen talven tuloa. Syksyn tulon kyllä huomaa ihossaan ja minulla aina ärhäkämmin tietysti kylmempien ilmojen, viiman, tuulen ja pakkasten saapuessa. Tuntuu kiristävän kurjasti juuri poskien ihoa, joten nyt onkin syytä ottaa muutos ihohoitorutiineihin ja SOS- tuotteet peliin.

Clarinsin Sos-tuotteista löytyy jokaiselle iholle omat tuotteensa ja välillä myös rasvainen iho voi kärsiä eri tilanteista johtuen kosteuden puutteesta. Juuri syypäänä nuo tuuli, viima ja aurinko, pakkanen.

Vihreä Sos Pure Rebalancing Clay Mask on kiiltävälle, rasvoittuvalle iholle hyvä puhdistava naamio. Tuote levitetään puhtaalle iholle ja annetaan vaikuttaa 10 minuuttia. Se imee itseensä ihotalia ja ehkäisee siten kiiltelyä. Vaikka ihoni on kuiva, on joskus hyvä tehdä puhdistus iholle naamiolla, joka poistaa myös kuollutta ihosolukkoa ja pienentää ihohuokosia.

Puhdistavan naamion jälkeen jälkeen tuntuu nautinnolta sipaista kunnon kerros Clarins Sos Hydra Refreshing Hydration naamiota iholle. Tämä on juuri janoisen ihon kosteutta tasapainottava ystävä. 10 Minuuttia riittää ja sen jälkeen iho on pehmeä, joustava, aivan kuin se olisi imenyt sienen lailla tuota kosteutta, saaden aikaan terveen näköisen ihon. Vinkkinä kerrottakoot, että mikäli haluaa naamion virkistävää vaikutusta tehostaa, niin tätä kannattaa säilyttää jääkaapissa.


Todella kuivan ihon helpotukseen tuo naamio Clarins Sos Comfort Nourishing balm mask. 10 minuutin jälkeen ihosi on ravittu ja rauhoitettu. Villi mango auttaa pehmentämään ihoa ja estää kosteuden häviämistä iholta. Naamion voi myös painella ihoon ja jättää yön yli vaikuttamaan.

Iho kannattaa aina kuoria ennen naamiota, jotta se pääsee vaikuttamaan paremmin. Naamioita kannattaa käyttää säännöllisesti, jotta niillä saa tehokkaamman vaikutuksen.

 Saunassa näitä ei kannata käyttää, sillä koostumus muuttuu juoksevaksi ja valuu silmiin. Sinänsä harmi, kun niin toivoisin löytäväni saunanaamion, joka suojelisi ja kuitenkin puhdistaisi samalla kasvojen ihoa saunassa ollessa. Sos naamion voi toki levittää lämpimälle iholle heti saunan jälkeen. Kylpyyn mennessä naamion käyttämistä suositellaan, sillä se tehostuu kylvyn lämmön avatessa huokoset.

Muuttuuko sinun ihonhoitorutiinisi syksyisin?
Entä joko sinä olet siirtynyt käyttämään lämpimämpää syystakkia? 

 Naamiot saatu blogin kautta

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *