Lifestyle

Pitsiset lapaset kierrättäen ja Clarins Super Restorative uutuudet

 

Pitsiset lapaset kierrättäen

Nyt, kun olemme saaneet esimakua jo lumestakin, on viimeinen aika keskittyä varustautumaan talveen ja hankkia kunnolliset käsineet talven koitoksiin. Tuuli ja viima sekä pakkanen, saavat kädet helposti kuivumaan ja rohtumaan. Ei tunnu kivalta, kun käsiä saa jatkuvasti olla rasvaamassa ja kuivat, rohtuneet kädet tuntuvatkin kurjalta ja myös näyttävät siltä.

Monenlaisia käsineitä, rukkasia ja lapasia on kaupoissa tarjolla, mutta miten olisi pitsiset lapaset? Pitsilapasia on työlästä neuloa ja kyllä se hiukan vaatii taitoakin. Mitäs jos ne tekisi tuunaamalla jo olemassa olevasta pitsineuleesta, sellaisesta, jonka voisi huoletta uhrata käsien vuoksi?

Minulla  löytyi sopivasti sellainen neulemekko, joka oli jo sen verran nuhraantunut, että jouti leikattavaksi. Tästä samaisesta mekosta olen tehnyt jo yhden tuunauksen ja se postaus saattaa myös kiinnostaa sinua ( klik). 

Hiukan takertuva mohairneulos ei hevillä lähde purkautumaan, joten lapasia leikatessa ei tarvinnut pelätä silmänpakoja. Kaavat tein itse, mutta kannattaa ottaa vaikka lapanen tai muu rukkanen mitta-avuksi.

 Muista leikata lapanen hiukan reilummaksi, sillä neuloksen alle kannattaa laittaa fleecevuori. Punainen fleece olisi ollut myös tähän sopiva, mutta halusin tuon pitsin erottuvan, joten valitsin valkoisen värin vuoriksi.

 Ompele lapaset ja vuoret valmiiksi. Asettele ne sisäkkäin ja tikkaa reuna yhteen neuloksen ja vuoren kanssa siksakilla. Helppo tuunaus ja nyt ovat lapaset valmiit. 

Tähän voi käyttää myös erilaisia neuleita eikä sen tietysti tarvitse olla pitsiä. Hihansuiden resoria kannattaa käyttää hyödyksi neuleista lapasia leikatessa. Aika näppärä juttu vanhojen neuleiden kierrättämiseen. 

Luuletko, että tätä vinkkiä voisi toteuttaa vaikka joululahjoissa? 

 

Clarins Super Restorative uutuudet

 

Pitsilapasten lisäksi esittelen tässä hiukan Clarinsilta tulleita aikuisen naisen hoitotuotteita, jotka saattavat pelastaa ihosi tulevilta kuivumisilta. Kädet on siis suojattu ja nyt on vuorossa kasvojen iho. Talvi tekee aina hallaa iholle, sillä jos se viima ja pakkanen saa kädet rohtumaan, niin kyllä se saman tekee kasvoillekin. 

Sisäilman kuivuus ja ulkona kova tuuli ja pakkanen, johan on kylmää kyytiä kasvoille. Suojaan talvella ihoani aina kosteuttavilla voiteilla ja seerumeilla, naamioita unohtamatta, joista kirjoittelinkin täällä (klik) sekä meikkivoiteella ja puuterilla. 

Olen saanut ihoni pidettyä nyt suhteellisen hyvänä, mutta samaa virttä veisaan, että kyllä se couperosa aina ajoittain nostaa päätään. Siksi kiinnitän niin kovasti ihonhoitoon huomiota. Couperosa kun voi olla todella kiusallinen ja kivulias vaiva ja hoitamattomana se ajan mittaan vaan pahenee. Vähän kyllä muistuttaa pahimmillaan noita pitsihanskoja, jos miettii, miten suonet risteilevät ihon pinnalla punertavina, mutta onneksi oma tilanteeni ei nyt niin paha ole.

Clarinsin aikuisen naisen Super Restorative ihonhoitolinjaan tuli syksyn aikana kaksi uutta tuotetta. Toinen on tämä Treatment Essence eli hoitovesi. Ihon hyvä kunto riippuu ihon pinnasta irtoavien  kuolleiden solujen ja solujen uusiutumisen välillä. Ikä vaikuttaa siihen, että kuolleet solut eivät irota enää samaa tahtia kuin aikaisemmin ja hidastuttuaan iho muuttuu paksuksi ja karheaksi.

 Essence hoitovesi lupaa tehdä ihosta kimmoisamman, tasaisemman ja nuorekkaamman, irrottamalla liiallista kuollutta solukkoa ihon pinnalta. Tämän Essence hoitoveden tehtävänä on auttaa ihoa ottamaan vastaan tulevat hoitotuotteet ja tehostaa niiden imeytymistä. 

Essence hoitovedet olivat minulle täysi mysteeri ja pidin niitä turhina, mutta nyt täytyy katsastaa miltä iho näyttää hoitoveden käyttämisen aloitettuani. Jo alkuvaiheessa ihon pehmentymiseen kiinnitin huomiota ja ihon väri pysyi aisoissa, eikä lehahtelua tapahtunut. Olin siis väärässä, tämähän olikin ihan tarpeellinen juttu.

Miedolle tuoksuva hoitovesi on mukava aloitus aamun ihonhoitorituaaleihin ja jos pitää niitä tärkeänä, niin yhden veden lisääminen tuohon aamuun ei tee yhtään liikaa töitä. Geelimäinen vesi taputellaan puhdistuksen jälkeen vanulapulla iholle. Muuta kasvovettä en nyt ole käyttänyt tämän kanssa. Hinta 59 e.

 

Onko Clarinsin Double-seerumi tuttu? 

 

Clarinsin kulttituote, Double-tehoseerumi uudistui tänä syksynä. Tässä jo 1985 vuonna ilmestyneessä kaksoiskoostumuksen omaavassa tehotuotteessa yhdistyivät sekä vesipohjainen ja öljypohjainen seerumi. Näin tuotteeseen oli saatu yhdistettyä parhaimmat vesiliukoiset ja öljyliukoiset ihon ikääntymistä ehkäisevät tehoaineet. Yhdessä ne aktivoivat ja pitävät yllä viittä ihon nuorekkuutta ylläpitävää tekijää.

  • solujen täytyy pystyä uusiutumaan
  • niiden täytyy saada happea
  • ravintoaineita
  • kosteutta
  • olla suojassa erilaisilta ärsytystekijöiltä
Tänä vuonna tuo seerumi on entistäkin tehokkaampi ja lupauksia pullollaan. Huomasin kyllä sen, että se kosteuttaa ihanasti ja tekee ihon pehmeäksi.  Lisään tätä siis tuon Essencen jälkeen ja sitten vielä tarvittaessa kosteusvoide, joskus kotioloissa en laita edes sitä kosteusvoidetta, sillä vielä ei ole ihan se pahin vaihe tuon sään suhteen alkanut. Iho kiittää ja on terveen värinen.
 
Pullon annostelija on mielenkiintoinen, pumppumekanismi annostelee kaksikolmasosaa vesiliukoista seerumia ja yksikolmasosa öljypohjaista seerumia ja ne yhdistyvät vasta levityshetkellä. 
 
Tässä voi myös valita ilmasto-olosuhteen ja ihotyypin mukaisen annostelun. Normaali- ja kuiva iho: kylmä ilmanala tai seka ja rasvainen iho: lämmin ilmanala. Pullon korkissa on pieni ja isompi pisaran muotoinen merkki tästä annostelumäärästä. Hinta 91 e.

Instant Lift Mask

 

Kangasnaamio Instant Lift Mask, on Clarinsin ensimmäinen kangasnaamio. Tämä kangasnaamiobuumi on rantautunut meille aasialaisien ihonhoitorituaalien myötä. Joustava kangas ja geelimäinen seerumikoostumus takaavat ihanan naamiohetken ja vaikuttavat ihoa kiinteyttävästi. 

Kangasnaamio sisältää muun muassa kaurasokeria, joka auttaa kohottamaan kasvonpiirteitä, sekä mikrohelmiä, jotka täydentävät ryppyjä. Mikrohelmissä on omenasta saatua pektiiniä ja hyaluronihappoa ja tämä vaikuttaa ihon kosteuttamiseen ja saa ihon näyttämään tasaiselta ja nuorekkaammaltakin.

Naamion kasvoilla pysymiseen on kehitelty korvan taakse aseteltavat lenkit, joista minä innoissani toisen heti vahingossa katkaisin, mutta ei se mitään haitannut. Lisäksi kaulan ympärillekin asetellaan omat kaitaleet.

 Geelimäistä seerumia on runsaasti, jopa 30 ml seerumipullon verran tehoaineita yhdessä pakatussa naamiossa. Kun naamiota on pidetty 15 minuutin verran, jäljelle jäävä seerumi hierotaan iholle ja kangasnaamiolla voi hyvin vielä käydä läpi pyyhkien vaikka koko vartalon, sillä tätä ei voi käyttää toiseen kertaan. Todella riittoisa annos, ihan harmitti heittää se lopulta pois. 

Iho kuikoistaa tämän käsittelyn jälkeen ja vaikka tätä mielellään käyttäisi useinkin, niin sen verran hintava tämä on, että satsaisin vain juhla- tai erikoishetkiin tämän käytön. 
5 kpl naamioita maksaa 98 e.

Kohta tuo juhla-aika lähestyy ja silloin halutaan tietysti olla parhaimmillaan, joten kaunis hyvinvoiva iho on aika iso helpotus, kun meikkiä tehdään. Nämä tuotteet kannattaa siis laittaa korvan taakse. 

pr-tuotteita


No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *