Muoti

Heidi Klum -mekko uudistui

Heidi Klum -mekko uudistui

 

Ennen kuin kerron, miten tuo Heidi Klum -mekon saa uudistettua, niin palaan alkuun, tuohon aikaan, kun Heidi Klum -mallisto saapui Suomeen.

Tämän syksyn iso muotitapahtuma oli Heidi Klum -mallisto Lidl halpakauppaketjussa. Monessa median eri lähteessä siitä oli etukäteen kovasti suitsutusta ja kyllähän minäkin siitä innostuin. Aloin ihan odottamaan sen saapumista Suomeen, sillä kuvia katsellessani ja bloggareiden päällä blogeissa, mekot ja takit näyttivät ihan kivoilta. Siellähän minäkin seisoin sitten eräänä maanantaiaamuna, ennen töihin menoa, jonottamassa omia heidiklumeja. 

Meilläpäin ei onneksi ollut mitään suurempia jonoja, joten sain ostettua itselleni Heidi Klum -mekon, mustat nahkanilkkurit ja mustan mokkalaukun. Mekkoa en sovittanut, tuskin siellä liikkeessä edes pystyy sovittamaan vaatteita ja mietin heti, että jos se ei sovi, niin teen siitä sopivan, omin konstein. 

Kuulin jo heti iltapäivällä, että Heidi Klum -mallistoa oli ostettu ja saman tien laitettu huutonettiin kovalla hinnalla. Tämä menee kyllä yli minun ymmärrykseni. Meitä on moneksi ja jotkut ahneuksissaan eivät halua ymmärrtää, että Heidi Klum -mallisto oli suunniteltu kaikkien kukkarolle mahdolliseksi. Toivon totisesti, etteivät nämä trokarit saaneet tehtyä kauppoja.  

Heidi Klum kengät ja laukku

 

Kengät tuntuivat hyviltä kävellessä, sillä vaikka korko olikin korkea, se oli myös riittävän paksu ja siten tukeva astua. Mustille nahkanilkkureille on aina käyttöä, joten hyvä ostos oli.


Musta mokkalaukku oli minusta todella kiva ja tykkäsin kovasti tupsusta, joka siinä keikkui. Ikävää vain oli huomata, että lentomatkalla Espanjaan, laukusta lähti väriä minun vaaleille farkuilleni, kun pidin laukkua sylissä. Väri onneksi lähti farkuista pesussa, mutta laukkua en ole pahemmin sitten käyttänyt. Huonekalusuihketta kuulemma kannattaa laukkuun suihkia ja näin tulen varmasti tekemäänkin, jotta uskallan taas laukkua käyttää.

Vinkki Heidi Klum -mekon uudistamiseen

 

Mekko oli muuten sopiva, mutta kun kangas ei jousta, niin miksiköhän siihen oli tehty todella istuvat hihat ja niin pienet hihanaukot, että käsiä ei voinut pahemmin liikutella? Muistan nähneeni tästä jo etukäteen videoita ja kuulleeni moitteita mekon hihojen istuvuudesta, mutta en uskonut sitä todeksi, ennenkuin mekon päälleni laitoin. 

Ei siinä muu auttanut kuin keksiä, miten tätä mekkoa kuitenkin voisi käyttää. Päädyin uudistamaan sitä irrottamalla aluksi hihat ja sovittelin niitä siihen uudelleen, isontaen kainaloaukkoa ja muotoilin myös hihoja, mutta sama tulos. Kangas ei anna periksi, joten ei toimi.  Mutta sitten keksin, että jätän hihat pois kokonaan.

Ohje Heidi Klum -mekon uudistamiseen

 1.  Irrota hihat leikkaamalla yhden sentin päästä saumasta, mekon puolelta, joten saat tilaa kainaloaukkoon.
 2. Leikkaa neljän sentin levyiset kaitaleet hihanaukon huolittelua varten jäljelle jääneestä hihoista.
 3. Ompele kaitale ensin hihanaukkoon kiinni nurjalta kuten kuvassa näkyy.
 4. Käännä kaitale nurjalle ja ompele tikki oikealta puolelta päälle noin parin millin päästä reunasta.

Hei, nyt kädet saavat taas heilua ja ei kiristä mistään. Toki tämä nyt muuttui sen verran, että on hyvä laittaa musta neule tai jakku tähän päälle, talvella jos tätä käyttää. Myös biker-nahkatakki sopii tämän mekon pariksi ja rauhoittaa muuten hiukan huomiota herättävää printtiä.

 Itse suosin myös vyötä tämän mekon kanssa, sillä silloin se ei kiristä reisistä istuessa ja vaikkapa portaita noustessa. Sinua voi kiinnostaa myös mekon tuunaukset, jotka pelastivat ne roskiin joutumiselta ja niistä voit lukea täältä ( klik) ja täältä (klik).

Nyt täytyy kyllä ihmetellä, että kenelle mallisto oli tarkoitettu ja miten se oli näin huolimattomasti ja vääristä materiaaleista tehty. Jos on kapea ja istuva malli, niin onhan siinä pakko olla hiukan joustoa, kun se päällä kuitenkin liikutaan. 

Olisin tietysti voinut ostaa M- kokoisen mekon S:n tilalle, mutta en usko, että tilanne olisi muuttunut muuten kuin, että hihat olisivat roikkuneet ylipitkinä ja mekon pituus olisi kapeutensa vuoksi haitannut kävelemistä. Onneksi hinta ei ollut ongelma, vaikka olisi jäänyt käyttämättä, mutta sitä taas minun omatuntoni ei olisi sallinut. 

Sattuiko sinulle samanlaisia ongelmia näiden Heidi Klum vaatteiden kanssa, vai kiinnostivatko ne sinua lainkaan? 
Onko tämä mekon uudistus sinusta onnistunut?

No Comments

 • Tiia K

  Ohhon onpa söpö mekko <3 Olisin ostanut mustan paljettijakun, mutta kun ei ollut kuin minikoossa, niin jäi koko kokoelma katsastamatta. Jos jotain muuta olisin hankkinut, niin varmaan mustan mokkatakin myöskin. 🙂

  Ihanaa viikonloppua M <3

 • Tuuli - Lumo Lifestyle

  Minulla jäävät nuo yhteistyömallistot aina väliin, kun en jaksa jonotella aamutuimaan ja välillä tuntuu, että niissä ratsastetaan nimellä vähän liikaakin. Kivan muutoksen olet saanut tehtyä, onneksi olet noin näppärä käsistäsi.

 • Mysterious M

  Tuli kieltämättä tunne, että joo, se oli tässä. Enään en lähde jonottamaantämmöisiä tapauksia:) Onneksi ei tarvinnut kuitenkaan pahemmin odotella, kunhan olin 5 min ennen kaupan avautumista ovilla ja sekin oli töiden takia:)

 • Lady of The Mess

  Hienosti uudistettu – ja minä itse asiassa tykkään tuosta hihattomasta versiosta enemmän kuin originaalista! Itse en tämän malliston vaatteita käynyt ollenkaan ostamassa – ainoa, joka kiinnosti, oli musta mokkabiker, mutta etukäteisarviot sen työn laadusta saivan mielen muuttumaan. Hinnan halpuus ei saa olla syy huonolle laadulle tai materiaalille!
  Oikein hyvää viikonloppua sinulle!

 • Mysterious M

  Hei kiitos:) Minustakin tästä tuli parempi näin, jos kerta kangasta on ollut niin niukasti käyttää:D Laukku ja kengät olivat minusta yllättävän hyvät. Mutta todellakin halpa ei saisi tarkoittaa huonoa ja nyt oli kyse suunnittelusta ei esim. ompelusta. Suunnittelijan/kaavoittajan moka ja väärä materiaali. Asia olisi ollut toinen, jos tuossa olisi ollut mukana lycraa tai jotain joustavaa materiaalia mukana.
  Kiitos Lady, sinulle myös hyvää viikonloppua!

 • Mysterious M

  Kiitos Mia, kauniista sanoistasi:) Pakko tässä on vaan yrittää, koska en halua antaa periksi. Hölmökin saatan olla, kun yritän tehdä sen itselleni sopivammaksi:) Ei ne ihan aina onnistu, mutta aika usein:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *