Lifestyle

Korkokengät jalkaan ja astut tyylikkäänä juhlien aikaan

Korkokengät jalkaan ja astut tyylikkäänä juhlien aikaan

Juhlakausi koputtelee jo ovella ja varmasti jokainen nainen pohdiskelee ja pähkäilee sopivaa asua sekä asusteita tulevaksi juhlakaudeksi. Ei ole ihan sama, mitä yllensä laittaa juhlien aikaan. Mikäli mekko, hame tai housut on jo juhliin valittu, niin ongelmia saattaa tuottaa kengät. 

  • mikä olisi asuun sopiva valinta 
  • mikä olisi paras väri
  • korolla vai ilman
  • kuinka korkeilla koroilla uskaltaa lähteä liikenteeseen
  • kannattaako kenkien olla nahkaa
  • avokkaat vai voiko sandaaleja käyttää talvella meidän säässä
  • missä niitä kenkiä kantaa, jos joutuu liikkumaan julkisilla tai jonottamaan taksijonossaPikkujouluihin pukeudutaan yleensä hienommin kuin tavallisesti vaikka työpaikan illanistujaisissa. Värivalinnaksi yleensä valitaan musta väri ja se on varmasti turvallinen valinta. Mustat korkokengät olisi hyvä hankinta vaatevarastoa täydentämään, mikäli sellaisia ei jo omista. Ne sopivat yllättävän moneen tilaisuuteen, joten sellainen klassinen musta korkokenkäpari ei varmasti jää käyttämättä. 


Ehdottomasti nahkakengät, sillä ne muotoutuvat hyvin jalkojen mukaan, kun taas tekonahasta muotoillut kengät eivät anna tuumaakaan periksi ja minun ongelmajaloillani en enää niillä uskalla kävellä. Muutamista kauniista avokkaista on kokemusta, mutta ne eivät vain toimineet minulla.


Korkokenkien ei tietysti tarvitse olla huikean korkeat, muutamakin sentti korkoa riittää antamaan paremman ryhdin kantajalleen. Kengät kannattaa hankkia rauhassa sovittamalla, jotta ne eivät purista tai kiristä ja tärkeintä on kuitenkin, että ne ovat sopivat tyyliltään itselle. Älä siis liikaa kuuntele myyjää, mutta hyvä myyjä osaa antaa oikeita neuvoja kenkiä ostettaessa.

Korkoa kannattaa siis olla sopiva määrä, mutta nyt olen itse myös uskaltautunut hankkimaan aika huikean korkeallakin korolla ja myös korotetulla pohjalla olevia kenkiä, sillä ne ovat yllättävän tukevat kuitenkin kävellä. Niin, mikäli korkokenkiin on muuten tottunut ja haluaa saada hiukan senttejä lisää. Harjoitella kannattaa kuitenkin aina, kun uudet kengät on ostanut, jotta ei tule juhlissa turhan dramaattista sisääntuloa. 


Itselläni on joskus hienoissa juhlissa lipsahtanut korkokenkä jalasta, sillä se taisi kuitenkin olla liian suuri koko, mutta onneksi olin rappusia nousemassa, joten ei sitä niin moni huomannut, toivon. Onneksi mieheni, ikuinen vitsinvääntäjä, murjaisi siihen jotakin sopivaa ja tilanne meni naurulla ohi.  

Joskus kenkien ostaminen on tuskaa, jos vaikka välikokoa ei ole ja siksipä juuri meikäläinen joutuu  usein  turvautumaan pohjallisiin tai puolipohjallisiin. Jalkojen ongelmia kun on monenlaisia, kenellä liian matala jalkapöytä, toisella liian korkea, on vaivasenluuta ja liian kapeaa jalkaa ja ….löytyyhän noita ongelmia. Kenkien istuvuuteen saa kyllä kivasti myös apua myyjiltä, mutta joskus sekään ei auta. Luovuttaa ei kannata, kyllä se istuva ja mukavalta tuntuva kenkä löytyy, jostakin. 

Minusta nuo sandaalit eivät ole hullumpi idea talven juhliin, mutta silloin jalkaan ei voi laittaa sukkahousuja tai sukkia, mutta sellaisia sukkahousuja tietysti löytyy, joissa on varpaiden osa avoimena. Itse suosin kuitenkin sandaaleja vain kesällä.

Meidän juhlakautena harvoin pystyy menemään taksilla juhliin pelkissä avokkaissa, sillä kylmyys ja lumi saattavat aiheuttaa matkaan ongelmia. Järkevintä on ottaa mukaan kengät kenkäpussissa.

 Kannattaa hankkia tai ommella itse jonkin kiva pussi kenkien säilyttämistä ja kuljettamista varten. Vuosi sitten tein joulukalenteriin pienen tuunaus/kierrättämisidean kenkäpussista, joten sen voi vilkaista ( täältä ).

Ostin nuo Wonders avokkaat eilisellä ostosreissulla. Mustat, nahkaa ja huikeat 10 cm korot. Jes, meikäläinen on kerrankin pitkä. 

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *