Matkustaminen

Parisuhdematkalla Silja Europalla Tallinnaan

 

Parisuhdematkalla Silja Europalla Tallinnaan

 

 Yhteistyössä Tallink , Visit Tallin ja 40+

Parisuhde kaipaa ajoittain sitä oikeaa yhdessäoloa ja toisen hemmottelua. Arjen kiireessä on hyvä ottaa yhteistä aikaa vaikka pienen reissun muodossa. Meille bloggaajille tarjoutui mahdollisuus pieneen reissuun, kun Tallink, Visit Tallinn ja 40+ kutsuivat meidät parisuhdematkalle Tallinnaan. Nyt sai ottaa puolison mukaan ja kerrankin assarit, kuvaajat, käsimallit ja tekniset tuet pääsivät seuraamaan läheltä blogireissun kulkua ja myös osallistumaan ohjelmaan.

Mukana olivat Minäkö keski-ikäinenLumo lifestyleBeach house kitchen, Tallinkin viestintäjohtaja Marika Nöjd ja minä ja tietysti kaikkien puolisot.

 

Silja Europan teknisiä tietoja

 

Matka alkoi yhteisellä tapaamisella ja tutustumisella Silja Europan kokoustilassa pienen purtavan ja terveellisen smoothien parissa. Silja Europan risteilypäällikkö Timo Nieminen  kertoili laivan kuulumisia ja miehille enemmän kiinnostavampia teknisiä tietoja kuten; 

  • alus on maailman toiseksi suurin roro-alus ( autot menevät peräpäästä sisään ja ajavat ulos keulasta) 
  • laiva on 202 m pitkä ja 33 m leveä
  • laiva tankataan kerran viikossa
  • 1152 hyttiä ja matkustajia mahtuu yli 3200 
  • laivassa on kuusi eri hyttiluokkaa
  •  viisi ravintolaa
  •  kaksi baaria
  • yökerho ja kauneushoitola
  •  sauna 
  •  neljä kauppaa

Silja Europan uudistuneet hytit olivat viihtyisät ja laiva on tyylikäs ja avara. De Lux hytit vastaavat kooltaan hotellihuonetta, joten matkustaminen on todella mukavaa näissä hyttiluokissa.  Hinnaltaan hytit ovat esimerkiksi 149 e ja tähän kuuluu jääkaapin sisältö ja premium aamiaiset kahdelle, kuohuviinin kera. Näissä saattaa lähtöpäivien mukaan olla eroja ja tarjouksia kannattaa seurata, sillä reissuun voi päästä myös todella edullisesti. 


Sinua voi kiinnostaa myös postaus, jossa olimme naisten hemmotteluristeilyllä viime keväänä ja siitä löytyy postaus täältä (klik ).

Hoitolahoidot 

 

Kun tekniset tiedot oli kerrottu, saimme kukin pariskunta ihanan pienen spa-hetken, magnesiumöljyselkähieronta tai käsi- ja jalkahoito. Minä ja mieheni pääsimme parafiini-käsihoitoon ja magnesium-jalkahoitoon. Tämä oli tietysti miehelle uusi kokemus, mutta en muista, että olisin itsekään parafiinihoidossa ollut. 

Kädet kuorittiin kuorintavoiteella ja sitten upotettiin kolmesti lämpimään parafiiniin, jossa oli mukana myös öljyjä. Sen jälkeen kädet pistettiin muovipussiin ja patakintaisiin hetkeksi jäähtymään. Parafiini hoitaa kuivettuneita käsiä ja pehmentää ihanasti ihoa. 

Jalat saivat kylvyn, joka auttaa särkeviä ja turvonneita jalkoja ja sääriä. Jalat tuntuivat keventyvän kivasti kylvyn jälkeen. Yhteensä nämä hoidot ovat vain 30 e ja aikaa menee noin 25 min. Hyvin ennättää käväistä hemmottelussa risteilyn aikana.

 

Olut-tasting

 

Seuraavana oli vuorossa oluen maistamista. Tallink Siljan nimikko-olut Sireeni, on virolaisen pühäste-panimon olutta. Tässä amber-ale-tyyppisen oluen valmistuksessa on käytetty veden ja hiivan lisäksi makua antamaan ohramallasta, Earl Grey-teetä, humalaa ja ruiskaunokkia. Joulupöytään paistien ja makkaroiden seuraksi sopiva.

Bell Porter on Suomenlinnan panimosta. Tummanruskean keskivahvan, paahteisen ja aluksi makeahkon oluen maussa on häivähdys kahvia, suklaata ja lakritsia. Tämän minäkin haistoin ja maistoin oluessa, vaikka en olekaan mitenkään oluisiin perehtynyt, sillä tähän asti perus lager on ollut suosikkini. Nyt voisin hyvin kuvitella juovani tätä tummaa olutta jouluna liharuuan kanssa, mutta tämä kuulemma käy hyvin myös suklaisille jälkiruuille kaveriksi.

Illallinen Tavolatassa

 

 Matka jatkui Tavolata-ravintolaan ja tästä on tullut itselle jo sellainen suosikki, että jokaisella risteilyllä yritän ennättää kerran tänne illalliselle. Nyt saimme tehtäväksi miettiä puolisolle sopivan alkupalan. 

Miehelleni tämä oli helppoa, koska on tottunut kuuntelemaan allergioistani, joten ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin Bruchetta, mikä sopi minulle mainiosti ja olisin sen itsekin tilannut. Minä tilasin miehelleni katkarapuja, sillä kalaruuat ja äyriäiset ovat hänelle mieleen ja kotona en niistä ruokaa tee. Tyytyväiseltä vaikutti hänkin valintaani.

 Pääruoaksi valitsin naudan sisäfilepihviä ja kyllä se olikin herkullista. 

Jälkiruokana oli mm. pannacottaa, jäätelöä ja juustovalikoima, kyllä vatsa oli pullollaan tästä pöydästä noustuamme. Kyllä se ruoka vain näyttelee aina yhtä suurta osaa niin kotona kuin varsinkin matkoilla. Mikäs sen mukavampaa, kun istua hyvän ruuan äärellä mukavassa seurassa ja nautiskella. 

Iloinen nauru ja puheensorina kaikui myös pöydän toisesta päästä, missä miehet istuivat. Näyttivät ja kuuluivat tulevan hyvin juttuun keskenään, vaikka ensimmäistä kertaa tapasivatkin.


Ilta jatkui yli puolenyön ja seuraavana aamuna matkaohjelmamme jatkui Tallinnassa, josta kerron seuraavassa postauksessa lisää.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *