Matkustaminen

Tallinnan matkan vinkkejä parisuhdelomalaisille

Yhteistyössä Tallink, Visitt Tallinn ja 40+

Tallinnan matkan vinkkejä parisuhdematkalaisille

Tallinnassa parisuhdematkalla lomailevan kannattaa rohkeasti ottaa selvää myös erilaisista, uusista kohteista. Mikä olisi se uusi kiva kohde, johon voisi mennä tutustumaan ja mikä sopisi matkan teemaan.

 Turhan usein samat kaupat, ravintolat ja alueet talsitaan läpi, kun olisi niin paljon uusia juttuja koettavana. Näitä kohteita siellä varmasti löytyy ja me mieheni kanssa saimme iloksemme tutustua pariin kohteeseen, jotka olivat meille uusia.Aamu alkoi maittavalla aamiaisella, joka nautittiin Grill Housen notkuvista pöydistä, Silja Europalla.  Tähän premium aamiaiseen kuuluu myös lasi kuohuvaa ja pöytiin tuotiin kahvia kauniissa hopeisissa kannuissa.


Turhaan en raahannut tätä runsasta määrää kosmetiikkaa mukana, sillä se tuli tarpeeseen. ”Highlighttia” ja silmäpussien  taltuttajaa, Remescaria, testattiin ja se joutuikin tosissaan töihin. Erityisenä mainintana tuo söpö pussukka ja matkakokoiset siveltimet Ecotoolsilta. Somasti pysyivät siveltimet siisteinä ja kokonsa puolesta eivät vieneet liikaa tilaa.


Kadriorgin palatsi

Satamassa saimme astua bussiin ja herttaisen Mall Ojan, Visitt Tallinn markkinointipäällikön suunnittelema ohjelma alkoi.

Me saimme tutustua romanttiseen ympäristöön ja upeaan barokkityyliseen Kadriorgin palatsiin, vain pienen matkan päässä Tallinnan vanhasta kaupungista. Linkeissä lisää tietoa palatsista.
https://kadriorumuuseum.ekm.ee/en/about-the-museum/about-the-museum/

https://kadriorumuuseum.ekm.ee/en/about-the-museum/palace-and-its-story/

Kadriorgin palatsi on rakennettu 1718 Venäjän tsaari Pietari ensimmäisen kesäasunnoksi. Huikea palatsi ja upeat puitteet. Vieressä olisi ollut ” rakkauden puutarha Kadriorgiin ”, mutta sinne täytyy tulla uudestaan sitten kesällä, sillä sieltä löytyy upea ruusujen meri.

 Tarkoitus olisi ollut tehdä kävelyretki sinne, mutta vesisateessa se ei oikein tuntunut järkevältä, joten se kävelyretki jäi nyt toiseen kertaan.
 https://www.visittallinn.ee/eng/visitor/see-do/sightseeing/pid-174766/kadriorg-park 


Tässä Venäjän tsaari Pietari ensimmäinen, joka oli pituudeltaan 203 cm ja kengän koko oli kuulemma 37. 


Paikalla oli myös valokuvaaja Andrei Teiss, joka otti meistä pariskunnista valokuvia tuossa upeassa salissa ja lopuksi pääsimme myös valokuvaan porukalla.  Kuvassa vasemmalta Minäkö keski-ikäinen, Marika Nöjd Tallinkin viestintäjohtaja, Beach house kitchenLumo lifestyle ja minä ja tietysti kaikkien puolisot.

Exitroom


 Seuraavaksi siirryimme Pakohuoneisiin eli seikkailua ja jännitystä oli tiedossa. Ei nyt ihan mennyt putkeen, sillä meidän ryhmä joutui pommihuoneeseen ja viimeistä arvoitusta emme saaneet ratkaistuksi, joten pommi räjähti. Olin ilmeisesti niin jännittynyt, että en saanut mitään kuvia täältä, mutta linkistä voi katsoa lisätietoja.
http://www.exitroom.ee/en/


R14

Rotermanni on ollut myllerryksen kohteena jo pitemmän aikaa ja siellä me olemme usein pyörineet nuorisokauppoja kierrellen tyttärien kanssa. Vaikutti siltä, että rakennusvaihe on päättynyt ja aluetta voi ylpeänä esitellä.

Pääsimme tutustumaan alueen uuteen tulokkaaseen R14 ravintolaan, joka oli kuukausi sitten avannut ovensa. Hauskasti yhdistetty vanhaa ja uutta ja lisämausteina uljaat viinikaapit kattoon asti. Valoisa ja moderni, kaikkia näitä yhtäaikaa.


Ruoka kelpasi ja maistui. Mies tilasi risottoa ja minä pastaa ja pihvinpaloja. Jälkiruuaksi valitsin pannacottaa ja kahvia.

Ruoka oli herkullista ja suomalaiseen hintatasoon edullista. Kannattaa kurkata tämä R 14 seuraavalla kerralla, kun piipahdat Tallinnassa. 

Illan tullen Tallink Star keinutti meidät kotia kohti. Vaikka reissussa aina hiukan rähjääntyy ja uni tuli kotona nopeasti, niin matka oli todella mahtavasti järjestetty ja kyllä tämä meitä piristi.


 Lämpimät kiitokset vielä kaikille mahtaville seuralaisille.

6 Comments

 • Tiia K

  Vitsi miten mahtava ruoka tuolla R14 ravintolassa oli ja muutenkin oli niin täydellinen matka ja taas näki uusia puolia Tallinnasta. Ihana meikki arsenaalikin. <3 Upeita kuvia Andress olikin ottanut kaikista, paitsi meistä möhkäleistä niin alakanttiin, mutta minkäs me muodoillemme voidaan. <3 Muiskuja päivään <3

 • Elina

  Näyttääpä hienolta tuo Kadriorgin palatsi sisältä! Olen samaa mieltä, että Tallinnassa kannattaa käydä muuallakin kuin keskustassa. Huhtikuussa Tallinnassa käydessäni otin paikallisen juoksuoppaan ja kiertelin hänen kanssaan 10 km aamulenkin verran Tallinnan ympäristössä. Kävimme palatsin ulkopuolella ihailemassa. Läheisessä ruusutarhassa ei vielä silloin kukkinut mikään, joten sinne on päästävä sellaiseen aikaan, että pääsee ihailemaan kaunista puistoa.

  https://lenkilla.wordpress.com/

 • Mysterious M

  No ruoka oli todella hyvää ja kiva taas tutustua uuteen ravintolaan:)
  Meikkipaketti oli tarpeen, sillä hiukan oli väsähtäneen näköinen tämä rouva, mutta meikillä saa ihmeitä aikaan!
  Kyllä Tallinna on kiva kaupunki ja sieltä löytyy kokoajan jotakin uutta!
  Andress osasi kyllä kuvata kivasti niin, että tuo sali tuli esille:)

 • Mysterious M

  Hei vaan Elina:) Tuo palatsi oli kyllä kaunis ja barokkimaisen koristeellinen sisältä. Kannattaa käydä sisällä, kun seuraavan kerran on mahdollisuus, maksaakin vain 6 e sisänpääsyä. Mahtava varmasti se kukkaloisto sitten kesällä. Miehen kanssa päätettiin, että tuonne sitten mennään, kun ruusut kukkii! Tai taisi olla minun ehdotus:)

 • maiju

  Näytti kivalta tuo teidän reissu. Itse olen ollut niin laiska tänä syksynä lähtemään ylipäätään mihinkään. Jotenkin olen vaan kerännyt voimia ja taas vain kerännyt voimia 🙂

 • Mysterious M

  Kiva se olikin:) Silloin kun laiskottaa, ei pidä lähteä minnekkään, vaan laiskotella:) Voimia täytyy kerätä kyllä säännöllisesti, ettei kulu puhki. Sinä olet ollut niin kovin menossa ja touhuissa mukana, joten en ihmettele, että välillä on vain hyvä olla:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *