Lifestyle

Treeniviikko

Kuvaaja Kati Manner

Kuva Kati Manner

Treeniviikko


Tämä viikko on alkanut rauhallisesti treenien merkeissä, voi jopa sanoa treeniviikoksi. Minä olen oikeastaan tuuritreenaaja, sillä innostun välillä salilla käynnistä ja sitten saatan juosta lenkillä innokkaana monta viikkoa ja sitten se lopahtaa. Zumba on ainoa, mikä saa minut vieläkin innostumaan ja se on kulkenut vuosia harrastuksenani, mutta aina välillä on hyvä testata jotakin uutta, sillä pelkästään zumbaamalla ei pärjää.


Unisport


 Aloitin treeniviikon maanantaina, käymällä tutustumassa syyskuussa avattuun Unisport Kluuvin liikuntakeskukseen, jossa on peräti 800 neliötä varattu kuntosalille. Lisäksi siellä on monia ryhmäliikuntatunteja, sisäpyöräilytunteja, hierontaa ja personal training palvelua.

Unisport sijaitsee Helsingin yliopiston alakerrassa ja vaikka Unisport on uusi liikuntakeskusten joukossa, niin Unisport on liikuttanut ihmisiä ja 50 vuoden ajan. Unisport on Aalto yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteinen ja sen tehtävänä on ollut järjestää liikuntaa yliopisto-opiskelijoille. Unisportin tarkoitus on saada ihmiset liikkeelle aloittelijoista aktiivisemmin liikkuviksi.

Pilates


Itse osallistuin ensimmäistä kertaa Unisportissa pilatekseen. Tällä oli hyvä aloittaa katumusharjoittelu, sillä olinhan juuri viikonlopun rillutellut Tallinnan matkalla bloggaajien ja puolisoiden kanssa. En nyt suoranaisesti tuota katumusharjoittelua tarvinnut, mutta pieni venyttelymäinen ryhmäliikuntatunti varmasti tekee hyvää kenelle vain.

Minulla on ollut tietynlainen kuva tästä liikuntamuodosta ja pelkäsin, etten osaa tehdä mitään oikein ja tunti menee hukkaan. Ihan sama juttu on zumbatanssitunneilla, jos tulee eri ohjaaja, niin tunti menee helposti siihen, että yrittää päästä jyvälle ohjaajan tyylistä ja rytmistä. Silloin tulee vain suoritettua liikkeistä puolet, koska se meni jo ja oho, en ennättänyt pysyä mukana. Silloin ei tule edes hiki, mikä tietysti turhauttaa.

Pilates-tunnilla ei tullut samanlainen hiki, kuin reippaalla jumppatunnilla, minulle ei ainakaan tullut, sillä liikkeet tehtiin pitkinä venytyksinä ja rauhallisella tahdilla. Minä pysyin mukana, mutta en löytänyt sillä tavalla oikein niitä syviä vatsalihaksia, kun ne ovat olleet useamman vuoden ajan hukassa. Mutta sitkeästi yritin niitä tunnin aikana etsiä ja hengittää oikein. Joskus jopa hengittäminen on vaikeaa, kun sitä alkaa liikaa miettimään.  

Tällä tunnilla siis tarvitaan hermoja ja rauhoittumista ja muun ympärillä olevan pois sulkemista. Minua kyllä oudoksutti puuskutus ja sihinä, joka kuului takana olevan jumpatessa, mutta sekin kuuluu asiaan. Mielenkiintoista ja tämä ei kuitenkaan ole minulle sellainen liikuntamuoto, että haluaisin mennä uudestaan, vaikka olen pilateksesta paljon kuullutkin hyvää. Tässä varmasti tarvitsisi myös sen useamman kerran treenaamisen, jotta ne vatsalihakset löytyisivät.

 Ohjaaja oli ihanan rauhallinen ja sali reilun kokoinen. Tilat muutenkin avarat ja tilavat sekä modernit. Kauniissa portaikossa tuoksui ihanasti puu. Helppoa tulla keskustaan treenaamaan tai jo keskustassa töissä tai opiskelemassa oleville hyvä keskeinen sijainti.


Elixia ja Hiit The Ground


Torstaina jatkoin katumusta ja riensin, melkein kesken työpäivän, Elixian liikuntasalille Citycenteriin, tutustumaan toisenlaiseen treenaamiseen. Täällä oli tarjolla Hiit the ground uutuustunti ja saimme siitä alkumaistajaiset ja läähätyksen, sen kymmenen minuutin ajan, mitä testasimme. Uutuus Hiit the ground lanseerataan vasta tammikuulla.

Kuinka ottikin koville, sillä Hiit the groundissa taiteiltiin kahden ”läpyskän” päällä,  mitkä liukuivat kivasti pitkin lattiaa. Liukuvien levyjen päälle astuttiin vain päkiöillä ja olimme esimerkiksi lankkuasennossa ja kiipesimme vuorta ylös, luistellen. Teimme askelkyykkyjä liukuen toisella jalalla ja siinäpä sai kokematon olla varuillaan, ettei lipsahda pahasti ja kohta hiittailee ilman etuhampaita. Tähän kyllä tottui ja tasapainoa tarvittiin, jotta  ”hiihtely” onnistui. Välillä juostiin muutama askel ja läpsäistiin maahan, todella nopeassa tahdissa ja taas jatkettiin hiittailua. 

Musiikki soi taustalla ja fiilis oli kyllä hyvä, mutta tämä on niitä rankempia tunteja, joten tämän hetken jälkeen toiset jäivät vielä jatkamaan 20 minuuttia, kun osa meistä siirtyi prformance tuntia suorittamaan.


Prformance


Täällä Prformance tunnilla, personal trainer treenautti meitä 7 minuutin sykleissä ja sitten oli 2 minuuttia taukoa ja taas jatkui. Alkulämppänä soutua ja vatsoja, sitten hypättiin laatikon päälle ja astuttiin alas 10 kertaa ja taas tehtiin vatsoja ja lopuksi nostettiin kyykyn kautta kahvakuulaa ylös ja jälleen vatsoja. Olin kuitenkin hengissä tunnin jälkeen ja vitsit, miten mahtava olo, vaikka lihakset olivat puurona.

Hyvät selkeät ohjaukset personal trainerilta ja myös laitteiden tai vaikkapa kahvakuulan oikeaoppinen käytön neuvominen oli tarpeen. Vaikeaa ei ollut, kunhan vain oma kunto kesti.

Odd Molly tarjosi kivat treenivaatteet ja näille on kyllä käyttöä, koska nämä sopii myös sinne zumbatunnille, minne aion vielä suunnata lauantaina. Kyllä tämän viikon jälkeen saa olla ylpeä tämän treeniviikon suorittamisen suhteen. Taidan kontata tästä nyt jääkaapille, kuitenkin, sillä treenien jälkeen on syötävä.

Tunnit tarjosi Unisport ja Elixia lehdistötilaisuudessa
Odd Molly tarjosi treenivaatteet

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *