Muoti

Joutsen liikkeen avajaisissa

Joutsen liikkeen avajaiset Mikonkadulla, oli houkutellut paikalle median edustajia, räntäsateesta huolimatta. Joutsen Finland, on vastuullinen perheyritys jo neljännessä polvessa. Keskeisiä arvoja ovat suomalaisuus ja luontoystävllinen kestävyys. 

Allergia, Iho- ja Astmaliiton tunnus, antaa lupauksen, johon voi luottaa. Itse juuri allergisena otan ilolla vastaan tuotteet, joita käyttäessä ei tarvitse pelätä allergisia oireita. Joutsen höyhenet puhdistetaan erityisen huolellisesti, joten juuri se takaa allergiselle varmuuden puhtaasta höyhenestä ja eläinpölystä ei tarvitse huolehtia. 

Vesilintujen hyvinvointi on kunnia-asia, joten meille vakuuteltiin, että yksikään lintu ei kuole sen takia, että höyheniä käytetään.

Joutsen liikkeen avajaiset oli minusta hyvä mahdollisuus päästä katselemaan heidän koko tarjontaansa. Usein  brändi muistetaan vain vuodevaatteistaan sekä Veikka Gustafssonista, joka käytti heidän tuotteitaan. 

Nyt pääsin hypistelemään myös näitä upeita ja tyylillä tehtyjä takkeja, niin vapaa-aikaan kuin myös kaupunkikäyttöön vaikkapa mekkoihmisen näkökulmasta, juuri mekkojen ja hameiden kanssa. 

Hienoin yhdistelmä minusta oli kyllä kevytuntuvatakki, jonka päälle laitettiin samaa tyyliä oleva sadetakki. Mahtava yhdistelmä, jota voi käyttää myös yksistään.

Usein untuvatakin riesoina ovat irtoavat ja saumoista esiin tulevat höyhenet, joita löytyy milloin missäkin on istuskellut tai nojaillut. Joutsen takeilla ei ole sitä ikävää ongelmaa, sillä takit tehdään taitavasti, niin päällisin puolin kuin myös sisältä. Takkia voisi käyttää melkein kummin päin tahansa, niin taitavasti ja huolellisesti ne on valmistettu.

Suunnittelijat ovat valmistaneet takkeja, joista on tullut jo klassikoita ja jokaisella on omat erityisominaisuutensa ja leikkauksensa, mikä tekee niistä ei pelkästään mukavia käyttää, mutta myös tyylikkäitä ja ajattomia vuosiksi eteenpäin. Takit voidaan pestä pesukoneessa ja kuivata rummussa, mikä on tietysti tärkeää, jotta takki on yhtä pöyheä pesun jälkeenkin. 

Kevytuntuvatakit ovat tulleet kovasti suosioon ja mikäs sen mukavampaa, kuin matkustaessa voi kääräistä takin  pieneen myttyyn, joka ei tilaa paljoa vie. Avattaessa mytystä, takki on jälleen esittelykuntoinen, joten ei ihme, että ovat suosittuja. 

Joutsen takit eivät ole pelkästään talven tuiskuihin, vaan läpi vuoden käyttökelpoisia. Kuten tiedämme suomen suven ja esimerkikisi juhannuksen, niin kyllä kevytuntuvatakki on loistava idea juuri yöttömään ja usein niin koleaan yöhön.

Paksummat untuvatakit ovat sitten varmasti se meidän talven pelastus, vaikka harvemmin se talvi näyttää täällä etelässä enää samalta kuin vuosia sitten. Liekö sitten takkienkaan tarvitsee olla ihan samalla tavalla paksuja ja lämpöä pitäviä. 

Ken tietää, jos vaikka tuleva talvi onkin huikean kylmä? Silloin kannattaa varmasti tarkastaa sillä silmällä nämä Joutsen untuvatakit.

No Comments

 • Sanna / Smoky Eye Candy-blogi

  Multa löytyy pari vuotta vanha Joutsenen untuvatakki. Halusin kunnollisen talvitakin, jonka kanssa ei tarvitse palella ja maksoin siitä viitisensataa euroa. En tiedä onko vika mussa vai missä, mutta se oli huonoin sijoitus ikinä. Olin lukenut blogeista, että Joutsenen kanssa ei tarvitse palella. No mä palelen. Olin yllättynyt kuinka älyttömän huonosti takki pitää lämpöä. Harmittaa tosi paljon, mutta yritän sinnitellä takin kanssa vielä pari talvea. :/

 • Jonna H.

  Meillä on miehen kanssa molemmilla Joutsenen untuvat takit, eikä muuten tule höyheniä saumoista. Untuvatakkia ei kyllä kannata pelätä hieman lämpimimmilläkään ilmoilla tai ainakaan minä en odota paukkupakkasia, omassa takissa on vettä hylkivät pinta ja puen sen päälle heti kun mittari on nollan kieppeissä, eikä tule kuuma. Sillä aito höyhen hengittää, on ainoa takki jonka riisumista en kauppaan mennessä mieti, koska siinä ei tule ollenkaan niin kuuma kuin muissa talvitakeissani sisätiloissa. En enää ikinä luopuisi omastani. Olen miettinyt juuri tuollaisen ohuemman takin ostamista kevääksi ja syksyksi. 🙂

 • Mysterious M

  No voihan harmi. Onko takkisi liian pieni? Nimittäin tästä oli tuolla puhetta, että takin pitää olla pikkuisen reilu, jotta ilma pääsee kiertämään ja vasta sitten se on lämmin.Liian pieni takki menee ihoa myötäillen, ja silloin kun ilma ei kulje, saattaa käydä juuri kuvailemallasi tavalla. Jos tässäkään ei ole vika, niin kehotan ottamaan yhteyttä tehtaallem sillä he varmasti haluavat, että kaikki ovat ostoksiinsa tyytyväisiä:)

 • Mysterious M

  Kuulostaa kyllä unelmatakilta:) Itselläni on vain kevytuntuvatakki ja se ei ole kylläkään Joutsenen, mutta on toiminut ihan ok. Olisi kyllä kiva itsekin sellainen kunnollinen untuvatakki saada ja varsinkin vettä hylkivä, koska sitähän se talvi nykyisin on:(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *