Matkustaminen

Tuoksujen ja kauneuden maailmassa Tukholman matkalla

 
Yhteistyössä Silja Line, d`Oro Press ja Pr 
 
 

Naisella ei voi koskaan olla liikaa tuoksuja, joten kun sain kutsun tuoksumatkalle Tukholmaan, olin innolla mukana. Enkä pannut pahakseni myöskään hyvää ruokaa.

Helsingistä tulee yleensä reissattua Tukholmaan juuri risteillen. Mikäs sen mukavampaa, kun seilata aalloilla, sillä minähän olen aina valmiina matkalle. Voi tämän kyllä tehdä toisellakin tapaa, jos vaikka haluaa säästellä lomapäivissä. Nimittäin yhtään hullumpi idea ei ole lentää aamusta Tukholmaan, viettää siellä päivä ja palata risteillen takaisin Helsinkiin. Silja Line tekee Norwegianin kanssa yhteistyötä ja tämmöisiä paketteja on saatavilla vaihtelunhaluisille. Lennon voi myös tietysti halutessaan varata itse.

Minä pääsin yhdessä kauneustoimittajien ja muutaman bloggarin kanssa kauneus- ja tuoksumatkalle Tukholmaan juuri tällä tavalla lentäen ja palaten sitten aamuksi Helsinkiin Silja Serenadella. Meillä oli aiheena tuoksut ja kauneus ja ihan ensimmäinen kohteemme oli Mika Liiaksen perustama Make Up Store Tukholmassa. 

En ollut itse tietoinen, että tämä hieno brändi on ruotsinsuomalaisen Mikan käsialaa. Mikalla on ollut huikea ura, joka on lähtenyt aluksi mallitoimiston perustamisesta ja sitä seuranneiden meikkikoulujen myötä hän oli huomannut, että meikkikoulun oppilaat kaipaavat huokeita, mutta kuitenkin hyvälaatuisia meikkejä. Siitä innostuneena Mika perusti Make Up Storen vuonna 1997  tukholmalaiseen kellaritilaan. Kansainvälisen Make Up Storen myyntipisteitä löytyy yli 250 ympäri maailmaa.


Make Up Storen toimisto ja näyttelytila, oli sisustettu hyvin dramaattisesti käyttäen mustaa, hopeaa ja harmaata samettia. Muotokieli huonekaluissa oli pehmeän pyöreää, oli sitten kyseessä rahimaiset istuimet tai keikarimainen sohva. Valaisimet katossa olivat mykistävät. Meille oli katettu huikean kaunis aamiaispöytä shamppanjalaseineen ja  hopeisine korsteellisine kakkuvateineen kaikkineen. Vessassa oli jopa lämmitetty wc-istuin!

Samalla kun maskeeraajat, joilla molemmilla oli jotakin sukulaissidosta suomeen, meikkasivat ja esittelivät tuotteita, kertoili Mika taustoistaan ja Make Up Storen menestyksekkäästä historiasta. 

Make Up Storelle on tärkeää, että tuotteita osataan käyttää oikein ja tähän sopii siis luontevasti meikkausopetus, joita liikkeissä tarjotaan. Tuotteita ei ole testattu eläimillä ja tuotteet ovat  96% vegaaneja. Kaikki harjat, irtoripset yms. tehdään synteettisestä materiaalista. Ideoita kerätään meikkilookkeihin mm. tulevista elokuvista.

Tuotteet ovat hypoallergisia ja tuoksuttomia. Ammattilaisten käsissä saa 50 minuutin meikkiopastuksen noin 60 euron hintaan, joten jos koet haluavasi uusia vinkkejä meikkiisi, kannattaa pistää tämä muistiin.

Lipstic Red Angel, Emma sävyltään, on huulipuna, jonka tuotto luovutetaan suoraan Emma & Therese lastenprojektille, joka on perustettu  2011 Kabalen orvoille, katulapsille ja muille huonompiosaisille lapsille Ugandassa.

Emman sävystä vielä, että se on vanhaa roosaa, joka kauniisti sopii todella monelle käyttäjälle. Saimme näitä ihanuuksia mukaan, joten palaan näihin meikkeihin testattuani niitä vielä myöhemmin.

Matkamme jatkui Birger Jarlsgatanille, jossa saimme pienen esittelykierroksen Sturebadet Spasta, Sturegallerian 36. Tämä keskellä ostoskeskusta sijaitseva spa on näppärä paikka käydä kuntoilemassa vaikkapa lounastunnilla tai työpäivän jälkeen ja sitten pulahtaa saunan kautta uima-altaaseen. Kuvia otin vain yksityisistä tiloista, joita voi vuokrata vaikka kokousta tai muuta illanviettoa varten. 

Mikäli olet Tukholmassa vierailemassa ja haluat mennä kuntoilemaan, niin tänne voi ostaa 60 e päivälipun jolla pääset osallistumaan tunneille. Kuntosalin jäsenille on tarjolla aamiaistarjoilusta lähtien kaikenlaisia eri ryhmäliikuntatunteja ja tiloja ja neliöitä riittää.


Kim Öhmanin isännöimään ravintola Farangiin, saimme istahtaa lounaalle. Kim on yksi Farang -ravintoloiden perustajista, yhdessä Tomi Björkin ja Matti Wikbergin kanssa. Etelä- aasialaista ruokakulttuuria on tarjottu Tukholmassa nyt vuodesta 2013 ja suosio on ollut hyvä.

 Nyt sai todella upeita ruokaherkkuja, joita kilvan ihastelimme ja maistelimme. Karamellipossua minulle, koska en voi syödä kalaa ja oli aivan taivaallista. Seuraavaksi oli härän poskea ja  jälkiruokana Phanangan Bounty.

Farang löytyy Tukholmasta Tulegatan 7.


Oli aika sanoa Tukholmalle hei ja siirtyä laivalle. Koska viikolla on aina hiljaisempaa, niin onnistuimme saamaan Commadorehytit, joissa minulla oli vielä parveke ja amme. No, valitettavasti näin talvella ei tuolla parvekkeella oikein tullut oleskeltua, mutta kesällä varmasti todella kiva lisä laivahyttiin. Hinnat niin sanotusti ovat kelluvia, joten kannattaa näistä paremmista luokista kysellä myös tarjouksia. Itse olen joskus saanut todella hyvät tarjoukset, kun olen ollut valppaana risteilyä varattaessa ja tähän muuten kuuluu Bon Vivant aamiainen hintaan.

 

Hetken lepäiltyämme hytissäni Tiian kanssa, riensimme Rouva Tuoksun, eli Irmeli Sokan tuoksukouluun. Saimme tehtäväksi tunnistaa tuoksut ja niihin käytetyt ainesosat. 


Tiia on kyllä niin haka näissä tuoksuasioissa, että luotin hänen nenäänsä ja sillä selvitimme tuoksukoulun, no jaa yksi taisi mennä pieleen, mutta kuitenkin. Tuoksut joita tutkimme oli Trussardi Riflesso, YSL Black Opium ja Chanel Gabriel.  Lisäksi intouduimme värittämään sanoin tuoksuleikkiä sillä, kuka tai millainen henkilö tätä tuoksua käyttää. Käyhän katsomassa Tiian blogista, Minäkö keski-ikäinen ,mitä siellä esimerkiksi oli.
Lopuksi saimme ihanan kassin, jossa oli mm. tuo Opium tuoksu. 

Illallinen,  Nordic menu by Juuri, syötiin pitkän kaavan mukaan Bon Vivant ravintolassa. Alkupalana olutliemessä suolattua nautaa, maa-artisokkaa ja pihlajanmarjaa.

Mushroom & Mushroom annos minulle, kun kala ei käy.

Onion, Goosberry & Goat Milk eli täytettyä sipulia, karviaista ja vuohen gruyere-juustoa.


Hirveä kahdella tavalla, punajuurta ja hapankermaa.


Mustikka-kermaviilisorbettia, mustikkaa ja talkkunaa.

Nordic menu by Juuri on voimassa 10.1 saakka, joten kannattaa kokeilla. Maistelumenun voi ottaa myös puolikkaana annoksina, mikäli viiniannokset tuntuvat liian suurilta. Minulta ainakin jäi moni hyvä viini juomatta, sillä jokaiselle ruualle oli oma viininsä. Hieno kokemus kuitenkin tämä maistelumenu.


Yöllä olikin aikamonen myrsky, joten saimme todella keinua laineilla. Aamiainen nautittiin vielä tuolla Bon Vivant ravintolassa ja eipä sieltäkään tarvinnut tyhjin vatsoin lähteä.

Ihana reissu, joka oli toteutettu tyylillä ja herkuilla. Kiitokset, kun sain olla mukana.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *