Käsityöt

Graafinen ruusukuvioinen mekko ja vinkki sukkahousuista

 

Kyllä mekoissa on vaan kiva liikkua. Tämä graafinen ruusukuvioinen mekko tuli ommeltua juuri ennen Tukholman matkaa, sillä halusin ommella mekon, joka käy niin tilaisuuteen jos toiseen. Tukholman matkalla oli kyllä sellainen rento olo tämä päällä. 

Yksinkertainen ja tyylitelty, graafinen ruusukuvioinen printti sai minut jo syksyllä innostumaan kankaasta, jonka Eurokankaassa näin, mutta en sitä silloin vielä itselleni napannut. Nyt reipas viikko sitten sen taas löysin ja en voinut vastustaa kiusausta.

Neulos on hiukan joustava, joten tähän kankaaseen sopii hyvin tämä suunnittelemani yksinkertainen, suora mekkomalli, jota jo aiemmin olenkin esitellyt punaisen mekon postauksessa.

Tähän ei tarvita, kuin hiukan slimmausta rinnan alta ja aavistus, melkein huomaamaton leveneminen helmaa kohti. Hihat olivat taas kikkailun aiheena ja mukavasti ne asettuivat runsaina tuon mekon kaveriksi.

Kangas on neulosta, mutta suhteellisen napakkaa ja ohutta, joten laskeutuu kauniisti, joten siksi uskaltauduin tekemään nuo hihatkin runsaina laskoksina. Ranteessa on kuminauhakujat. Kankaan materiaali on sileää, joten en usko käytössä nuhraantuvan. 

Olen saanut muutamia positiivisia kommentteja mekosta, kun tämä on ollut päälläni pari kertaa, joten taitaa olla ihan onnistunut. Mielettömän mukava tämä ainakin on käytössä ja tykkään tästä printistä kovasti. Ilmeisesti ruusut vetävät minua puoleensa huomaamattani, sillä teinhän keväällä hameen juurikin ruusuisesta printistä.

 

Minä kun palelen aina ja olen miettinyt, kuinka saan jatkettua mekkokautta hytisemättä, niin on pakko vinkata hyvästä sukkahousulöydöstä. Nimittäin astelin tässä muutama päivä sitten Lindexiin ja rohmusin muutamia paksuja sukkahousuja itselleni. 


Millä perusteella valita sukkahousut?

  • Mustat, kiillolla ja ainakin 50 denierin vahvuudella, jotta kestävät käytössä ja väri sopii melkein kaikkiin talviasuihin.
  • Merinovillasekoitesukkahousut, lämmön takia.
  • Hinta ratkaisee, joten hinta näillä villaisilla oli 15 e. 
  • Vyötärönauha ei kiristä eikä purista ja silti napakkuutta löytyy. 
  • Tuntuu mukavilta päällä, sellaisilta pehmoisilta ja lämpimiltä.
  •  Eivät onneksi takerru mekkoon, joten en tarvitse alushametta. 
  • Kengissä sukkahousut olivat ilman sukkia, joten joutuvat tietysti koville. Kylmemmillä säillä lisään kuitenkin näiden päälle nilkkasukat.
  • Pesu on 40 asteessa, mutta mietin, että säästän varmasti sukkahousujen pintaa, pesemällä ne käsin. Pelkään, että pesukoneessa usein sitten nuppaantuvat ja se harmittaa. 

Olin merinovillasukkahousuihin enemmän kuin tyytyväinen ja tykkäsin myös niistä kiiltävistä sukkahousuista. Eivät kiristäneet  ja olivat kuitenkin lämpimät. Niitä kiiltäviä käyttäisin juhlavammissa tilaisuuksissa ja näitä merinvillaisia sitten muutoin. Taisi löytyä suosikit meikäläiselle. Mitkä ovat sinun sukkahoususuosituksesi?

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *