Yhteistyö

SodaStream Spiritillä aamiaissmoothieta

SodaStream Spirit


Miten tulikin mieleeni ajatus aamiassmoothiesta yhdistettynä kuplivaan veteen? Se kuulosti mielenkiintoiselta ja kokeilemisen arvoiselta ja lisäksi SodaStream mahdollistaisi tämän tekemisen ja vielä ympäristöystävällisesti.

SodaStream helpottaa kyllä kotioloissa, mikäli kuplajuoma maistuu. Kyllähän niitä juomapulloja vaan kertyy nurkkiin pyörimään ja hurja on se määrä muovia, mikä päätyy kaatopaikalle, puistoihin ja meriin. Yli miljardi muovipulloa päivittäin tuhoaa ympäristöä ja saastuttaa mereneläviä. Minä kun ajattelin, että auttaa, jos vie ne pullot kierrätykseen, mutta eihän kaikki sitä tee.


Ihmisille on hyvä tuoda esille hiukan faktoja ja tietoisuutta tästä muovijäteongelmasta. Pullovesi on turvallista, mutta meillä suomessa tälle pullovedelle ei oikeasti ole tarvetta, sillä hanavesi on todella puhdasta.

 Kummasti sitä vaan tarttui kesän Kroatian matkallakin mieluimmin pulloveteen, vaikka siellä vesi oli todellakin juomakelpoista ja sen kyllä huomasi. Mitään vatsatauteja emme saaneet. Pulloveden juonti on tullut jo tavaksi ja siitä ei niin vain ole helppoa luopua, vaikka niiden pullojen raahaaminen onkin aika työlästä.

Itse en ole niin innoissani ollut ylipäätään kivennäisvesistä ja yleensä olen valinnut mieluimmin kuplattoman veden.  SodaStream tuli markkinoille, mutta minä vain edelleen valitsin kuplattoman veden.

 Muutama vuosi sitten piti kuitenkin pyörtää sanani ja aloitin varovaisen maistelun kuplivan veden suhteen ja tykästyin näihin maustettuihin kuplavesiin.  Niitä oli kiva juoda pienestä pullosta lenkin tai zumban jälkeen. Mutta äkkiäkös ne pullot tyhjeni ja uusi satsi oli ostettava ja kiikutettava kotiin. Olisikos nyt aika uuden tuttavuuden? SodaStream alkoi kiinnostaa.

Sopivasti, kuin ajatukseni joku olisi kuullut, sain testattavaksi tuon uuden SodaStream Spirit mallin,  joka kapeampana säästää tilaa keittiössä. Tyylikkäänä se miellyttää vaativankin sisustajan silmää. Tämä SodaStream Spirit toimii ilman sähköä, mikä on myös iso plussa, sillä johan niitä sähkölaitteita onkin keittiön tasot pullollaan. Snap-Lock toiminnon ansiosta pulloa ei tarvitse kiertää laitteeseen.

Yhdestä hiilidioksidipullosta valmistuu 60 litraa valmista juomaa, mikä on tietysti ystävällistä kukkarollekin. Itse tehdyllä kuplajuomalla voi saada mukavasti vaihtelua makuihin, sillä sitä voi maustaa hedelmillä tai marjoilla ja SodaStreamin valikoimista löytyy jopa 40 erilaista makua. 

Aamuun SodaStream smoothieta


 Arkiaamut ovat joskus niin kiireisiä, että töihin ja kuluun lähtiessä ei ole aikaa alkaa hifistelemään minkään ylimääräisen kanssa. Varsinkin jos töihin tai kouluun pitää ennättää aikaisin aamulla. Silloin aamiaisena on usein perinteisesti kahvin kera ruisleipää eri leikkeleillä tai juustolla. 

Olisi ihanaa, kun aamiaisen voisi nautiskella rauhassa, mutta sehän on valintakysymys. Niin ja minä mieluimmin nukun hieman pitempään, jos nukun kunnolla ja silloin mennään lyhyellä kaavalla, vaikka haaveilenkin ihanan monipuolisesta aamiaisesta. 

Viikonloput voikin sitten pyhittää tuoreille croissanteille aamulehden kera ja munakkaille ja ehkä siinä on myös tarjolla joku suklainen herkkukin. Smoothiet ovat myös meillä suosiossa nuorison keskuudessa viikonloppuisin ja niitä onkin kiva testailla yhdistelemällä erilaisia juomia, marjoja ja hedelmiä.

Tämän SodaStream Spiritin kanssa lähdimme kokeilemaan hiukan poreilevaa smoothieta. Aluksi piti valita SodaStreamin maku ja appelsiini osoittautui tarpeeksi kirpsakaksi. Surautus SodaStreamilla ja Classics Orange tiivistettä  joukkoon. Makua tuli riittävästi ja sitten vain lisäsimme seuraavia ainesosia:

  • 1dl SodaStream kuplavettä, appelsiinin maulla maustettuna
  • 1dl jäisiä mustikoita
  • 1dl jäisiä punaherukoita
  • 1 dl vadelma-mehukeittoa
  • 1 pieni purkki soijajogurttia, makuna karhunvatukka
  • 1 tl mustikkajauhetta
  • 1 tl acai-jauhetta
  • 1 tl chia-siemeniä

Soseuta jäiset marjat ja kaikki muut aineet survaimella.

SodaStream maidoton aamiaissmoothie on valmis ja oli oikein herkullista ja pirteän makuista. Reseptin kehitteli nuorempi tytär. Ehkäpä joku arkiaamu vielä yllätän perheen ja surautan tätä uudelleen tai ehkä voisi kokeilla kehitellä jotakin toistakin ohjetta.

Onko laite tuttu sinulle? Onko sinulla antaa vinkkejä, mihin muuhun kuplavettä voisi yhdistää?

Tuote saatu bloginäkyvyyttä vastaan

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *