Kosmetiikka

Miten pärjään kiharoiden kanssa?


Miten pärjään kiharoiden kanssa?


Kihara hius on haastava, oli se luonnon luoma, tai sitten ihan kemikaaleilla aikaan saatu. Kiharaa hiusta harvemmin näkee kiiltävänä ja kauniin sileänä. Yleensä se on pörröinen ja kuiva. Hiukset ovat, varsinkin permanentissä, aikamoisessa kurituksessa, kun ne pakotetaan tiettyyn asentoon. Lisätäänpä siihen vielä hiusväri, niin johan on rutikuiva ja hiukan hallitsematon.

Kiharalle hiukselle on onneksi kehitelty monenlaisia tuotteita, jotka poistavat sähköisyyttä ja pörröisyyttä. Antavat tukea ja elastisuutta, joustavuutta ja kiiltoa. On voidetta, suihketta, vaahtoa ja  geeliä. Mistä niistä tietää, että mikä se tai ne saisivat oman pörrön tottelevaiseksi. On vain testailtava  tuotteita riittävän monta kertaa, jotta pääsee tässä niskan päälle.

Itse koen haastavaksi tuon muotoilutuotteiden annostelun, jotta laittaa tarpeeksi, muttei liikaa, ettei hiukset latistu. Kuinka montaa tuotetta on järkevä laittaa kerrostaen, jottei peilistä kurkistele takkutukka? Laitanko tuotteen märkään hiukseen, kosteaan hiukseen vai täysin kuivaan?

Eihän tämä niin vakavaa ole, mutta kampausta voi olla rasittavaa laittaa, jos homma ei ole hallussa. Jos löytyy hyvä tuotemerkki ja siitä sopivat tuotteet, niin saattavat yllättäen lopettaa koko tuotteen valmistuksen ja sitten onkin uusi tuote tilalla, jonka pitäisi olla parempi versio edellisestä, muttei se aina takuuvarmasti ole. Taas joutuu testailemaan uusia tuotteita.

Minä otin kiharat reipas kuukausi sitten ja siihen laitettiin sellainen ystävällinen sävyte, joka on permanentin yhteydessä mahdollista laittaa. Lisäksi sain myös keratiinihoidon samalla. Kiharat ovat napakat, mutta olen kyllä ollut hieman hukassa tätä laittaessani. Hiukset ovat todella olleet kuivat ja pelkään, ettei se keratiinihoito ollutkaan minun hiuksilleni se sopivin. Mutta nyt on vain saatava kosteuttavilla tuotteilla hiukset oikeaan suuntaan.Sain blogiin testattavakseni Professional Sebastian Twisted tuotteita ja nämä on juuri suunniteltu kiharalle hiukselle ja avuksi sen hallitsemiseen. Shampoo Elastic Cleanser for curls, hoitoaine Elastic Detangler for curls kertookin jo sen, että elastisuutta kihara hius kaipaa, jotta se pääsee edukseen ja on hallittavissa.  Hiusnaamio Elastic Treatment for curls on naamio, joka levitetään pyyhekuivaan hiukseen ja annetaan vaikuttaa hetken, noin minuutti pari ja pestään pois. Ravitsee kiharaa ja sen tuntee jo pesuvaiheessa. Tätä en laittaisi kuin kerran viikossa. 


Muotoilutuotteissa Curl Lifter, muotoiluvaahto, joka poistaa sähköisyyden ja tuo joustavuutta. Muotoiluvoide, Curl magnifier, joka taistelee kuivuutta ja sähköisyyttä vastaan ja mahdollistaa mahdollisimman luonnollisen näköiset, joustavat kiharat. lopuksi Curl Reviver, muotoilusuihke, jonka avulla freesaat kiharaa esimerkiksi aamuisin ja kiharat ponnahtavat paikoilleen.

Nämä tuotteet ovat saaneet minut hallitsemaan hiuksiani, mutta kyllä niissä vielä työtä riittää. Kunhan vielä testaan kuinka paljon on paljon ja montako suihkausta oikeasti tarvitsen, niin olen pomona tässä hommassa. Kyllä se hiuspörrön rauhoittaminen on aamulla sellainen projekti, että aina siihen ei vain ole aikaa ja olen sitonut sen silloin nutturalle. Käy se niinkin, mutta juuri pesun jälkeen se on kyllä kauniilla kiharoilla, joustavana ja kimmoisina kiharoina.

Ylimmässä kuvassa on muuten vanhimman tyttären hiukset, jotka ovat kiharrettu puikolla. 

Tässä videossa on mielenkiintoisia eri kampausversioita tehtynä näillä tuotteilla, joten kannattaa katsoa, jos se antaisi insipiraatiota kiharahiuksiselle.


Tuotteet saatu blogitestiin

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *