Lifestyle

Mitä joulu minulle merkitsee ja arvonta

Mitä joulu minulle merkitsee?


Olen aina ollut jouluihminen ja nauttinut joulun kaikista pienistä ja suurista jutuista. Niin korttien askartelusta, joululahjojen tekemisestä kuin jouluruokien syömisestä.  Yksin asuessani, ennen mieheni tapaamista, en niin laitellut kotiini joulua, koska en sitä koskaan siellä viettänyt. 

Kun menimme yhteen, oli joulun laittaminen minulle tärkeää ja yhteisessä kodissa sitä oli kiva puuhata. Poimia ne kivat ja toimivat lapsuuden kotien perinteet ja kehitellä sitten omia yhteisiä juttuja, joita ehkä sitten lapset jatkavat myöhemmin omia jouluja viettäessään. Mutta ei apua, sitä en vielä halua ajatella.

Kun lapsia syntyi, tuntui joulu vielä mahtavammalta, kun sai rakentaa joulua lapsille ja heidän kanssaan. Kehitellä joulukalenteria ja seurata, miten innolla tytöt elivät joulun satua. 

Välillä tietysti pienten lasten kanssa piti yrittää saada kaikki tehtyä vielä työpäivän päätteeksi, joten kyllähän ne hermot joskus kiristyivät joulun alla ja kaikki ei aina mennyt kuin Disney-leffoissa, mutta ihan hyvällä mielellä kaikkia noita vuosia muistellaan yhdessä.

Nyt tilanne on hiukan toinen, kun lapset ovat jo aikuisten iässä ja joulun vietto on muuttunut lähinnä chillailuksi ja hyvien kirjojen lukemiseksi, leffojen katsomiseksi ja herkullisten ruokien syömiseksi. Nyt saa luvalla nukkua pitkään, vain olla, ilman suorittamista.

Joulusaunassa käydään tietysti aattona ja jouluaattona pukeudutaan joulujuhlaa kunnioittaen parhaimpiinsa. Joulun pyhät voi sitten vastaavasti hillua vaikka yöpuvussa.

Jouluaattona tavataan sukulaisia ja pyhät ollaan vain perheen kesken. Kiire ja hössötys jää ja rentoutuminen saa vuoronsa. Joulu merkitsee siis kiireettömyyttä ja yhdessä olemista.

 Mutta tietyt asiat haluan aina tehdä ennen joulua. Siivota kunnolla, mutta kohtuudella, koristella koti jouluun kauniisti ja leipoa hiukan. 

Ruokien suhteen en ole mikään nipottaja siitä, onko toisten äidit valmistaneet laatikot vai minä itse. Valitsen ne toiset äidit, (koska en ole koskaan niitä jouluruokia itse tehnyt, siis laatikoita tai kinkkua). Toki itse kyhäilen alkupaloja ja jälkiruokia. 

Meillä ollaan suvun kesken kaikki nämä yhteiset vuodet vietetty yhteispelillä tämän ruokatarjonnan suhteen. Jokainen tuo jotakin yhteiseen pöytään ja tietyt rutiinit on jo kehitelty näihinkin. 

Joka vuosi tulee hankittua tai tehtyä uusia erilaisia koristeita. Joskus kyllä saattaa käydä niin, että koristeet ovat hukassa ja niitä ei millään jouluksi löydy, vaikka kuinka etsitään. Viimeistään keväällä, kun mies raivaa ulkovarastoa, saattaa joku etsitty koriste putkahtaa esille.

 Näin kävi kerran, kun olin tehnyt vaivalla joulukuusen alle maton ristipistoilla. Mattoa ei löytynyt mistään, vaikka käänsin koko huushollin sekaisin. Lopulta oli pakko tehdä valkoisesta fleecestä joulukuusenmatto pikaisesti, kun ei muuta keksinyt. Tästä löytyy muuten postaus kyseiseen mattoon (klik). No se uurastaen tehty ristipistomatto löytyi kyllä sitten varaston hyllyjen väliin tippuneena, sinne seinän puolelle, joskus pääsiäisen tienoilla.


Arvonta


Mutta nyt, otetaanpa jälleen kosmetiikka-aiheinen arvonta. Joulukalenterin kahdeksannessa luukussa ja toisessa arvonnassa on tarjolla hittituote, eli korealainen anti-aging repair mask, naamio kaulalle ja decoltee-alueelle. 

Tämä kosteuttava kangasnaamio annetaan vaikuttaa 20 minuuttia puhdistetulla decolteen ja kaulan iholla.  Iho tuntuu kiinteämmältä, pehmeämmältä ja ihon väri paranee. Kangasnaamion vaikutettua, voit myös pyyhkiä loput naamiosta vaikka käsiisi ja vartaloosi, sillä siihen jää vielä noita ravitsevia aineita. Kyllä iho kiittää ja näitä naamioita suositellaan käytettäväksi kahdesti viikossa.

Mukana on myös kaksi kynsilakkaa Makiash merkiltä, sekä Elloksen tummanruskea silmänrajauskynä ja väritön huulikiille.

Arvontaan voi osallistua kertomalla, mitä joulu itselle merkitsee. Laita myös toimiva s-posti ja nimimerkki mukaan kommenttiin.

Arvonta alkaa heti ja päättyy toisena adventtina su 10.12. klo 21.00. 


Onnea kaikille arvontaan!

Tuotteet saatu pr-näytteinä blogiin

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *