Askartelu

Joulukortit askarrellen

Joulukalenterin yhdestoista luukku ja aiheena joulukortit. Keräsin jo syksyn alussa muutamia luonnon antimia, joista kehittelin joulukortti-ideaa. Kaikkea luonnosta talteen otettua voi soveltaa materiaaliksi kortille, joten myös esimerkiksi kuivatetut punaiset lehdet, tammenterhot, minikävyt käyvät.

Vehnäntähkään liimaa ja upotus glitteriin ja tumma tausta kortille. Toimii kivasti yksinkertaisuudessaan ja tähän käy kyllä vaikka mikä muukin vilja, kunhan laittaa kimallusta ja rajaa vaikka hopealla tuon kortin reunat. 

Yksi vaihtoehto askarteluun, jos luonnosta ei läydy enää sopivaa materiaalia, on pahvinen kolmio, joka päällystetään lankaa kieputtamalla ja lopuksi koristellaan pienin hopeahelmin joulupuuksi. Tumma tausta ja hiukan kimallusta tähdiksi tai lumikiteiksi taustalle. Helppo malli, jotka on mahdollista myös lasten kanssa toteuttaa.

Mielikuvitus on vain rajana, kun lähdet sommittelemaan korttia vaikka näillä kauniin hehkuvilla punaisilla lehdillä.

Muita joulukortti-ideoita voi katsastaa Kristallikimaran edellisen joulun sivuilta, vaikka täältä ( klik).

No Comments

  • Jonna H.

    Mulla on joka vuosi suuri haave askarrella joulukortit itse, joka vuosi huomaan, että on joulukuun puoliväli ja miten ne kortit ehtisi vielä lähettämään, askarteleminen yllättäen tossa tilanteessa jää. 😀 Mutta ehkä vielä joku pvä. Olen Pinterestistäkin laittanut monta hyvää ja helppoa korttitekelettä muistiin.

  • Mysterious M

    Kyllähän se tahtoo joskus tiukkaa tehdä, jos mielii itse tehdä ja ennättää laitella ne vielä postiikin ajoissa. Minä tai me laitamme vain muutamia kortteja, joten usein maksan kalliimman hinnan, jos kortit ei ennätä valmistua ajoissa:) Mutta ehkä säkin sit joskus, kun aloitat kesällä jo niiden askartelemisen:) Pinterest on kyllä sellainen ideoiden aarreaitta:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *