Käsityöt

Neulo lapaset lahjaksi ja arvonnan voittaja


Neulo lapaset lahjaksi


Joulukalenterin kahdestoista luukku avautuu ja on vuoro neuloa lapaset lahjaksi. Tein omani perusohjeella ja käytin neulemekon jämälankoja, joten tulevat nekin käyttöön.

 Royal Alpakka on lämmin ja pehmoinen lanka, joten sopii hyvin neulelangaksi lapasiin ja koska itse olen aina sormet jäässä, niin nyt toivon näistä lämmittäjiksi paleleville sormille. Todennäköisesti saan nämä lapaset itse lahjaksi, uskon olleeni niin kiltti. Oranssi mohairsekoitelanka on vain ranteissa, sillä en usko sen olevan tarpeeksi lämmin ja kirjonnassa se esiintyy myös. Lanka on sama kuin neulemekossa, jonka tein syksyllä (klik )

Kauhuissani olen seurannut nuorison muotia, johon kuuluu käsineittä kulkeminen, sillä he eivät kuulemma tarvitse käsineitä, jos takissa on taskut. Minä olen aina käyttänyt käsineitä, koska pohjoisessa vain ei millään tarjennut ilman. Vaikka käsiin laittoi mitä tahansa rukkasia ja lapasia päällekäin, niin silti kovalla pakkasella sormet olivat umpijäässä. Täytyy myöntää, että kyllä minä sitten ilman pipoa kuljin joskus. Siitä saan nyt kiitellä hölmöyttäni ja kärsin helposti palelevista korvalehdistä.

No eipä nämä talvet ehkä ole enää niin hurjia, kuin minun nuoruudessani, mutta kyllä kiitos, otan mielelläni käsiini neulotut lapaset tai nahkarukkaset, jotka ovat lämpimät.

Lapasten kanssa joulupakettiin voisi kääräistä pari kynsilakkaa. Minulla on esimerkiksi mustaa Isadoran Black  191 ja sinertävä glitterilakka, Holographic nails, midnight sky 892 kynsillä ja näin talveen tuo tummuus sopii minusta  hienosti.

Käytätkö sinä lapasia?


Ohje: Luo 48 s ja jaa neljälle puikolle numero 3. Neulo joustinta 5-6 cm ja neulo sileää neuletta tehden pientä kirjoneulontaa leikitellen esimerkiksi 2 keltaisella, 2 oranssilla, 2 keltaisella jne. Kokeile omia ideoita ja neulo sileää, kunnes olet peukalon kohdassa ja merkkaa peukalon kohdalla eri värisellä langalla neuloen 10 silmää. Jatka sileää kunnes nimetön peittyy ja aloita kavennukset. 

Neulo 2 oikein yhteen, neulo 4 s, kaksi o yhteen ja tee näin koko krs. Seuraavat 4 krs oikein kaventamatta. Seuraavaksi 2 o yhteen samassa kohdassa kuin aikaisemmin, 3 s o ja kavennus 2 o yhteen koko krs. Seuraavaksi neulo 3 krs. o sileää ja taas kavennukset 2 o yhteen ja 2 s jne. Lopuksi kerää viimeiset neljä s samalle puikolle ja päättele.

 Neulo peukalot keräten 22-24 silmukkaa  peukalon kohdasta ja irrottaen värillisen langan pois. Itse halusin tehdä hiukan leveämmän peukalon, sillä silloin neulos ei ole niin iholla kiinni ja peukalo pysyy näin lämpimänä. Neulo kunnes peukalo on peittynyt ja kavenna samalla tavalla kuin edellä.


Sitten arvonnan voittajaan. Kiitokset taas kaikille, kun jaksoitte tulla osallistumaan blogini toisen adventin arvontaan. Hyviä ajatuksia joulun viettämisestä tuli kommentteihin ja samoilla linjoilla me kaikki taidamme olla, että joulun aika on perheelle ja rauhoittumiselle.

Voittaja löytyy täältä:
 Rauhallista, hiljaisuutta, lämmintä yhdessäoloa.
Naurajatar@suomi24.fi


Naurajatar, onneksi olkoon!
Vielä on tiedossa arvontaa, joten muistathan kulkea Kristallikimaran kalenterin mukana!

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *