Kierrättäminen

Vinkki pakettikorttien tekoon kierrätysidealla joulukalenterissa

 

 

Jos olet joskus ostanut juhlajuomaa, niin olet varmaan huomannut, että nuo pahvipakkauksethan ovat usein todella tyylikkäitä. Niin tyylikkäitä, että ihan harmittaa heittää ne roskiin. Minä en muuten heittänyt, vaan valjastin laatikon uusiin hommiin. Olkoon se kalenterin luukku 13.

Sivussa luki isolla kultaisilla koristeellisilla kirjaimilla LANSON ja ihastuttavia tähtikuvioita oli mustaa vasten taiteiltu, joten leikkasin niitä irti mielikuvitusta käyttäen ja tein näistä pakettikortit. Kaunis kartonki ei mennyt hukkaan. 

Tuo isoin esittää taloa tai kirkkoa ja toinen kolmiomainen on kuusi. Lopuista tuli  suoria kortteja. Olisi näistä voinut pienempiäkin leikata ja silloinhan näitä olisi tullut enemmän. Kirjaimiakin leikkasin, mutta hankala on noita kirjaimia nimenä käyttää, niin mikäli ei halua pojalleen laittaa vain, että son. Otin siis vain yksittäisiä kirjaimia, kun oman perheen kesken tiedetään, ketä tarkoitetaan. Tämä versio on minusta se tyylikkäin.

Intouduin myös paketoimaan lahjapaketteja ja huomasin, että tuosta kopiopaperista saa aika kivan valkoisen paketin ja siihen kun vielä solmii mustan nauhan, joka on poimittu jostain aiemmin saadusta paketista, niin tulipa soma. Tyyliä unohtamatta, vaikka kierrätetään.

Minulta löytyi myös tuollaista kimallelankaa ja sekin käy hienosti valkoisen kaveriksi ja kontrastia tuo tämä kaunis kierrätetty pakettikortti. Niin ja myös noita kimalteella koristeltuja kaurantähkiä voi laittaa somisteeksi paketteihin. 

Olen muuten aiemminkin tykännyt tehdä mustavalkoisia pakettikortteja, lahjapapereineen ja niitä voit katsoa tästä (klik) postauksesta. 

Lahjapaperia ei tarvitse siis aina ostaa, vaan lahjan voi kääriä vaikka tapettipaperiin tai silkkipaperiin tai vaikka kankaaseen. Nauhaksi käy mikä vain, joten kannattaa katsella kodin komeroita ja kaappeja taas sillä silmällä, jotta saa kivoja ja persoonallisia lahjapaketteja rakkaimmilleen.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *