Käsityöt

Paras lahjavinkki paleleville sormille

Joulukalenterissa avataan 17. luukku ja nyt hellitään käsiä. Enkä tarkoita pelkästään käsihoitoja, vaan ihan käsien lämmittäjää. Ompelin suloisen pehmeän lämmittäjän  käsille ja uskon, että tämä voisi olla paras lahjavinkki palelevista sormista kärsiville.

 Itse kärsin huonosta ääreisverenkierrosta, joten sormeni ja varpaani ovat aina jäässä. Ulkona ollessa tilanne on sen verran paha, että sormet muuttuvat valkoiseksi ja puutuvat ja kestää tovi saada veri taas virtaamaan.

Kesälläkin tämä ongelma ilmentyy usein, kun lämpimällä säällä menen kauppaan ja kävelen pakastealtaiden lähettyvillä hetken, niin veri pakenee  sormista ja on pakko kiiruhtaa sieltä pois. Tälle taudille on nimikin, valkosormitauti, mutta koska olen kärsinyt tästä koko aikuisiän, en usko, että tämä on niin vakavaa, kuin jos se olisi äskettäin ilmennyt. 

 Lisäksi sain vuosi sitten diagnoosin nivelrikosta sormissani ja siitä löytyy oma postauksensa täältä klik. Lämpöpussia siis tarvitaan paleleville käsille.

Kuinka ompelet lämpöpussin käsille

 

Materiaalit 

 • toppakangasta
 • vatiinia, tuulenpitävää kangasta
 • teddykarvaa
 • kuminauhaa 

Leikkaaminen     

 •  Leikkaa kankaat sopivan kokoisiksi käsillesi. Minulla on pienet kädet ja tulen tätä pussia käyttämään myös rukkasten kanssa, joten mittailin rukkasten kanssa kokoa ja leikkasin noin 40 x 45 cm kappaleet toppakangasta.
 • Leikkaa  vatiinia ja teddykarvaa muutaman sentin kapeampi kappale. Pussin päätyihin tulee nauhakuja kuminauhalle, joten siihen kohtaan ei tarvita montaa kerrosta kangasta, jotta kumianauha saadaan hyvin pujotettua nauhakujaan.

 

Ompeleminen

 
 • Ompele toppakangas ja vatiini yhteen pitkältä sivulta ja tee samoin myös teddyn kanssa. 
 • Pujota teddy vuoreksi pussiin ja ompele se kiinni toppakankaaseen päädyistä tikaten, toppakankaan päältä, jolloin saumat jäävät sisälle. 
 • Tee päätyihin nauhakuja kuminauhalle. 
 • Muista jättää pieni aukko, josta voit pujottaa kuminauhan kujaan ja tikkaa se sitten lopuksi kiinni. 
 • Ompele pitkä nauha, jonka kiinnität molemmista päistä kiinni pussiin. Pituus määräytyy siitä, mihin kohtaan haluat pussin asettuvan, kun pujotat sen pään yli.


Nyt on pussi valmiina ja uskon, että tämä lämmittää ihanasti palelevia sormia. Tulee tosin vanhanajan elokuvat tästä pussista mieleen ja muhviksi kaiketi näitä kutsuttiin.

 Onko siellä ketään muuta, jonka sormet palelevat? Nappaa lahjavinkki ja ompele mummille, kummille kenelle vaan lämpöpussi, joka on nopea ja edullinen toteuttaa. Itsellä kaikki materiaalit ovat jämiä tämän turkin (klik ) ompelemisesta ja vatiini tyttären turkin omepelmisesta. Kyllä ne palaset aina kannattaa säästää, vaikka ärsyttävätkin, tilaa viedessään. 

No Comments

 • Outi Krimou/Outi's life

  Minullakin sormenpäät ovat usein ihan jäässä, vaikka muu käsi tuntuukin lämpöiseltä. Ei kuitenkaan noin hurjasti kylmety kuin sinulla. Ihanan nostalginen ompelu ja aivan ihana idea. Tuollainen voisi töissäkin olla kiva, kun pakkasillakin tulee tunti tolkulla oleskeltua ulkona.
  Mukavaa sunnuntaita Minna <3

 • Mysterious M

  Kiitos, tämä tosiaan oli nostalginen:) Ei ole kivaa, kun kädet on jäässä, joten on pakko kehitellä ideoita, joilla sormet pysyisi lämpimänä edes jotenkin ja sopisi todella myös sinullekin:)

 • Suvi7

  Oi että tuollainen olisi ihana saada lahjaksi näin kylmäsormisena. Kunhan saan taas ompelukoneen, niin pitääpä koittaa surauttaa tuollainen 🙂
  Ja palaset kannattaa ehdottomasti säästää, niistä saa inspiraation myötä vaikka mitä kivaa aikaiseksi!

 • Mysterious M

  Kiva, jos innostuit:) Tämän kyllä pitäisi pitää sormet lämpimänä, mutta välillä meinaa usko loppua tämän ongelman kanssa.
  Totta, kyllä ne tilkut ja palat kannattaa säästää, vaikka kaapit niitä pursuilee:) Mutta pitää taas keksiä uusia idiksiä,jotta jämät loppuu…kunnes ostan taas uudet kankaat…:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *