Lifestyle

Lomalaisen hemmotteluilta

Lomalaisen hemmotteluilta

Vietän joululomaa parhaillaan ja en aio tehdä mitään ihmeellistä ja suuria suunnitelmiakaan minulla ei ole. Aion viettää loman juuri niin, että taas jaksan jatkossa pakertaa. Lomamoodiin sopii hyvin käsityöt, vaikka joulukalenteriin ahkeroin aika tavalla, niin silti puikot täällä taas kilisee. Lomaan kuuluu kirjat, elokuvat ja hyvä ruoka ja missään nimessä ei tule unohtaa itsensä hemmottelua. 

Hemmotteluilta sopii lomaan kuin lomaan. Niin kotosalla kuin matkalla ja mökillä varmasti myös. Tässä hemmotteluillassa keskitytään vain kosmetiikkaan, joten jätän kaikki muut herkut sitten toiseen kertaan.

Saunominen


Minusta hemmotteluiltaan kuuluu ehdottomasti  juuri pesty, puhdas sauna ja  senhän me ahkeroimme miehen kanssa ennen joulua. Pakko kertoa vinkki tässä välissä saippuaisen lasioven pesuun ja se on ehdottomasti tuhkavesi, jolla ne saippuajämät lähtee turhia hikoilematta. Ämpärin pohjalle tuhkaa ja vettä ja sitten hankaa vaikka harjalla lasiseinä ja huuhtele. Hyvä tulee ja on ekologinen valinta verrattuna kaikenlaisiin voimakkaisiin puhdistusaineisiin.

Saunaan parhaiten sopii tuoksuksi joku pirteä tai sitruksinen saunatuoksu, joten hieman arkaillen lorautin tätä Lumon eukalyptus tuoksua saunaveteen. Tästä tuli minulle mieleen sellainen karkki, jota vanhat miehet usein napostelivat, kun olin pieni ja myös flunssaan liittyvä tuoksu. Kun nenä on tukossa ja kurkussa kaktus, niin tuoksu on tuttu, vaikkei silloin muuta tuoksua haistaisikaan. Tämä Lumon eukalyptus avaa kyllä kivasti nenän ja rentouttaa saunojaa.

Jalkakylpy


Sain joululahjaksi Kaurilan saunan jalkakylpypommeja ja miten kauniita nämä olivatkaan. Ensiksi luulin näitä kookosherkuiksi ja huvittaa, mitä olisikaan tapahtunut, jos näitä olisin perheelle tarjonnut. Saunassa voi ottaa samalla jalkakylvyn ja antaa myös jalkojen rentoutua. Tuoksuna oli lime tässä jalkakylvyssä ja kylvyn jälkeen kannattaa tietysti raspata jalata ja leikata varpaankynnet.

Hiusten helliminen Sens tuotteilla


Hemmotteluillassa hiuksille ja varsinkin värjätyille hiuksille, on hyvä valita niille sopivat tuotteet, sillä värjätyt hiukset menettävät usein nopeasti sekä ihanan intensiivisen sävynsä, että myös kosteutensa ja hiukset alkavat näyttämään elottomilta. Kävin juuri reipas viikko sitten värjäyttämässä hiuksiani ja sain ohjeistusta, että kannattaa pestä ja hoitaa todella kosteuttavilla tuotteilla, jonka jälkeen vielä kannattaa lisätä öljyä hiusten pituuksiin, jotta pörröisyys saataisiin kuriin. Permanenttikiharat värjäyksen kanssa lisäävät helposti tuota kuivuutta ja elottomuutta hiuksissa. 

Halusin hemmotella myös hiuksiani ja Sens Balayage -sarjan shampoo ja hiustenhoitoaine, on juuri kuin tehty minun tarpeisiini, sillä  se sopii värjätyille ja myös vaalennetuille hiuksille. Kielletty rakkaus on tuotteiden tuoksun nimi ja siinä  pomeranssi, inkiväri, ruusu, hunaja, meripihka ja santelipuu kietoutuvat hurmaavasti yhteen ja huumaavat hiustenpesijän täysin. Todellista hemmottelua ja kermamaisen paksua ja täyteläistä shampoota, jossa on mukana heijastavia kristallihippuja antamaan kiiltoa.

 Tuotesarja on kotimainen ja Amanda Lehtisen kehittelemä. Amanda huomasi, että kosteuttavat hiustuotteet vievät hiuksista tuuheuden ja kehitti tuotteet, jotka myös pesevät hiukset syväpuhtaammaksi kuin tavalliset syväpuhdistavat shampoot ja näin ollen tekevät hiuksista tuuheammat.

Hiuksista tuli niin pehmeät ja vielä seuraavana aamunakin kiharat olivat kuosissa ja pörröisyyttä ei lainkaan. Tuoksua nuuhkin illalla nukkumaan mennessä miettien, että mistä se tulee, kunnes tajusin, että hiuksista. Tästä sarjasta tuli kyllä nyt uusi suosikkini.

Sokerikuorinnat kasvojen iholle L´orealilta


Kun hiuksetkin on pesty ja hoidettu on aika siirtyä hemmottelemaan kasvoja. Tärkeintä on tietysti kuoria ihoa säännöllisesti ja iholle sopivilla tuotteilla. L´orealilla on uutuuskuorintoja, joita tuoksun perustella voisi vaikka syödä. Nämä smooth sugars eli sokeriset kuorinnat eivät ole kovin rakeisia kuorintoja, mutta sen verran kuitenkin, että herkän ihon omaavien kannattaa olla varovaisia. Meillä tyttäret ottivat kuorinnat innoissaan vastaan ja tykästyivät näihin kovin ja näillähän voi kuoria myös huulet.

Ensiksi Glow scrub, sokerikuorinta, joka puhdistaa ja heleyttää ihoa. Tässä tuotteessa on 100% luonnollista alkuperää olevaa kolmea hienoa sokerityyppiä, tumma, vaalea ja valkoinen, acai-jauhetta ihon hellävaraista kuorintaa varten ja viinirypäleen siemenöljyä ja monoi-öljyä.

Toisena on Clearing Scrub, sokerikuorinta, joka puhdistaa ja tekee ihon pehmeäksi. Tässä kuorinnassa on sokereiden lisäksi kiivin siemeniä, eteerisiä öljyjä ja piparminttua ja sitruunaruohoa. Kiivin siemenet auttavat mustapäiden häivyttämisessä, piparminttu rauhoittaa ja sitruunaruoho puhdistaa. 

Minä kokeilin tätä ilman hankaamista ja käytin tätä myös huulille. Tuoksu oli ihana ja iho pehmeä, vaikka en suoranaisesti kuorintaa siis tehnyt. 

Kolmantena on Caring scrub, hoitava sokerikuorinta. Tässä tuotteessa on kolmen sokerin lisäksi kaakaovoita, kookospähkinävoita ja kaakaon siemeniä. Sokerikuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ja tekee ihosta pehmeän.

Tyttäret ihastuivat näihin kuorintoihin ja näitä voikin käyttää jopa kolmesti viikossa. Minä olen testaillut näitä hemmotteluiltana myös decolteelle ja kaulalle ja pehmeäksi iho kyllä tuli ja mikä tuoksu. 

Kynnet kuntoon Isadorin lakoilla

Kun kasvot on kuorittu on syytä myös levittää niille ravitseva naamio tai muuten tehokas kosteusvoide. Jalkojen iho kannattaa jalkakylvyn jälkeen rasvata ja kynnet huoltaa kuntoon.

 Itse keksin niksin, laiskuuden piikkiin voi tämän kyllä laittaa, mutta tällä voi kynsien huoltoväliä himpun verran pidentää, ilman, että tarvitsee turhaan puhdistaa kynsilakka pois ja laittaa sitten uutta. Mikäli värisävy sopii seuraaviin rientoihin, voi kynsien päihin töpötellä hieman glitterilakkaa. Näin saat vielä pari lisäpäivää vanhoille lakoille, tavallaan tuunattuna versiona. 

Hemmotteluiltana pitää myös muistaa nauttia nestettä ja puhdas, raikas vesi on varmasti se paras vaihtoehto. Tämä minun hemmotteluilta keksittyikin aika tavalla tuoksuihin, mikä onkin tärkeää, sillä usein hemmottelut mielletäänkin yhteen tuoksujen kanssa. Näitä hemmotteluiltoja kannattaa järjestää aina silloin kun aikaa on ja tehdä kaikki rauhassa nautiskellen.

Miltä kuulostaisi hemmotteluilta?

tuotteet saatu

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *