Sisustaminen

Kierrätä paperikassista kalenteri

 

Kierrätä paperikassista kalenteri

 
 

Hyvää uutta vuotta 2018! Nyt se alkoi, uusi vuosi ja koska juhlat on nyt juhlittu, on syytä palata arkeen ja miettiä arjen käytäntöjä. Esittelen sinulle kohta paperikassikalenterin, mutta sitä ennen mieti hetki seuraavaa: 

 •  Kuinka tärkeää sinulle on kalenteri ja sinne muistettavien asioiden ja menojen merkitseminen? 
 • Olisitko aivan hukassa, jos kalenterisi häviäisi? 
 • Oletko tehnyt kaikki merkintäsi kännykkääsi ja se on hajonnut tai kadonnut ja olet ollut aivan lirissä? 
 • Satutko siis tarvitsemaan kalenteria vuodelle 2018?


Ennen blogia,  ne muutamat menot, mitä itsellä oli, muistuivat mieleen ilman kalenteriakin, toki ne sinne aina varmuudeksi raapustin. Tyttärien cheerleading-harrastuksen aikataulut aikoinaan oli kyllä pakko merkitä jääkaapin oven kalenteriin, sillä miehen kanssa kun tyttöjä kuskattiin ympäri kaupunkia, oli pakko olla kartalla, missä ne harkat milloinkin oli. 

Muistan kerran, kun meillä oli kimppakyyti parin perheen ringissä, niin tytöt soittelivat minulle, että miten on, kun ketään ei ole tullut tänne koululle ja me ollaan täällä keskenään? Toinen äiti oli siis vahingossa vienyt tytöt väärälle koululle, joten sattuuhan sitä. 

Tämän hetken kännykässäni on vähän pöhkö kalenteri, joten suosin siis selkeää kalenteria, mihin kaikki menot voi merkitä ja se on pöydän vieressä näkyvillä. Muistutusplimpautuksia en kaipaa, sillä riittää, kun katson merkinnät edellisenä päivänä tai aamulla. Blogin menoja varten minulla on erillinen muistikirja, mutta merkkailen myös pöytäkalenteriin blogiini liittyvät menot. 

Kun vuosi vaihtuu, niin kyllä se kalenterin hankinta on tärkeä juttu. Joskus vaan tuntuu, ettei sitä omanlaistaan kalenteria ole niin helppoa löytää. Minulla oli haaveissa tehdä itse kalenteri jo blogin joulukalenteriin, mutta niin se aika vain lipsahti kaiken muun touhun keskellä ja en saanut sitä toteutettua. Kieltämättä kalenterin idea ei ollut vielä täysin kypsynyt päässäni ja vaati vielä muhittamista.

Uuden vuoden humuista tähän aamupäivään herättyäni, katselin hiukan sekalaista työhuonettani ja huomasin lattialla mustan vahvan paperikassin lojumassa. Tässä kassissa oli varmasti ollut jokin blogituote ja siihen oli vain jäänyt tuo kassi odottamaan, että joku keksisi sille muuta tekemistä. Minähän keksin, kun sitä siinä potkaisin ohimennessäni. Mitäpä, jos tästä saisi tehtyä kalenterin? Musta kun on sopiva väri tähän vaatehuone/työhuoneeseeni ja olin harmillisesti käyttänyt joulukortteihin kaiken mustan kartongin. Kartonki saisi mielellään olla hiukan kiiltävää ja vahvaa. No tämä paperikassi  täytti kaikki kriteerit. No niin, näin se sitten syntyi, hetken mielijohteesta ja paperikassin kierrätysideasta, paperikassikalenteri.

Ohje kalenterin tekemiseen

 

 • vahvan kartonkisen kassin, 42 x 31 cm ovat mitat omassa kassissani
 • kassi voi olla myös pieni kooltaan, kunhan muistat pienentää kuukausikartongin sopivaksi
 •  A4 kartonkia vähintään 6 kpl, mihin piirrät kuukaudet ja voit käyttää kartongit molemmin puolin, mikäli haluat
 • tekstaustussi musta tai punainen, oman tyylisi mukaan
 • ruuvi ja mutteri sopii kiinnitykseen tai klipsu, iso ja vahva klemmari, käytä mielikuvitusta
 • virkatut lumikiteet kimaltelevasta harmaasta langasta
 • kaksipuolista teippiä lumikiteiden kiinnitykseen
 • halutessasi voi käyttää tarroja koristeluun

Kalenterikassin voi nostaa seinälle, mikäli haluaa seinäkalenterin.


Itse suunnittelin sen seisomaan pöydän kulmalle nurkkaan ja riittävän lähelle, jotta voin merkitä sinne helposti muistettavia asioita ja menoja. Jämäkkä kassi pysyy hyvin pystyssä, vaikka sinne suojauttaisi muutaman tammikuulla erääntyvän laskunkin odottamaan. Onpahan siistimpää, kun laskut on piilossa, eivätkä turhaan pöydän päällä pyörimässä. 


Tässä näet kalenterin ensimmäisen kuukauden, tammikuun. Tammikuuta miettiessäni näen aina sieluni silmin pimeät illat, tähdet ja lumikiteet, jotka hangella kimaltelevat. Siksi kiinnitin kassiin lumikiteitä, jotka olin joskus virkannut, mutta unohtanut ne sitten laatikon pohjalle. Kiinnitys tehdään kaksipuolisella teipillä, sillä helmikuun koittaessa kassin ulkonäkö muuttuu helmikuun tyyliseksi ja lumikiteet irroitetaan pois.

 Jokainen kuukausi esitellään täällä blogissa hieman ennen kalenterikuukauden vaihtumista, jotta ennätät mukaan, jos haluat tehdä omanlaisesi kalenterin. Käytä mielikuvitusta ja sovella, jotta saat tästä persoonallisen ja käytännöllisen ja juuri sinulle sopivan. Kaikkea ei tarvitse itse tehdä, huomaat kyllä, että minä myös pengon laatikoita, joista löytyisi jotakin jokaiseen kuukauteen sopivaa juttua ja ne voivat olla ihan hyvin ostettua.

Kasseja varmasti löytyy ja jos et halua tai ennätä itse piirtää kalenterikuukautta, niin pinterestistä löytyy kyllä printattavia kalenteripohjia, joita voi mainiosti käyttää tähän. Tähän kalenteriin voin hyvin kirjoittaa merkintöjä, kalenterikuukauden ollessa kassiin kiinnitettynä,  mutta sen voi tarvittaessa myös irrottaakin kirjoittamisen ajaksi, jos käytät vaikka kiinnittämiseen klipsua tai isoa klemmaria. Omassa kassissa on ruuvi ja mutteri kiinnityksenä ja ne on helppo kiertää auki, kun on seuraavan kuukauden vuoro. 

Miltäs tämä kassikalenteri vaikuttaa? Kivaa kierrätystä ainakin ja on kerrankin kassille käyttöä koko vuodeksi. Harmittaa, etten saanut ideoitua tätä joululahjaideaksi kalenteriin. Seuraavat tulevat kuukaudethan olisi voinut tehdä valmiiksi tuonne kassiin laitettavaksi ja niillä on mainio säilytyspaikka siellä. Toisaalta kaikkien kalenterikuukausien tekeminen lyhyellä aikavälillä on turhan uuvuttavaa, tiedän ja siitä oppineena teen rauhassa ajan kanssa aina yhden kuukauden ideoinnin. 

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *