Käsityöt

Laukkuun järjestelijä tuunaamalla

 

Laukkuun järjestelijä tuunaamalla


Mitä tarkoittaa laukun järjestelijä? No, minäpä kerron.
Veikkaanpa, että meistä naisista jokainen jossain vaiheessa, on joutunut tilanteeseen, jossa lähestyt autoasi ja molemmat kädet ovat täynnä kasseja ja siinä jotenkin taiteillessa, yrität keksiä keinon onkia laukustasi autonavaimet. Niitähän ei niin vain löydy, koska ne ovat varmasti painuneet sinne käsilaukun syövereihin ja piilottelevat meikkilaukun, nenäliinapaketin ja lompakon alla, jossain hankalasti löydettävissä.  

Pahinta on, jos koko laukun sisältö pitää tyhjentää siihen auton konepeltille, jotta ne avaimen ”lurjukset” suostuisivat sieltä esiin tulemaan. Niin ja tämä on vain yksi esimerkki siitä, kuinka helposti ne tavarat sinne käsilaukkuun sujahtaa, mutta niitä ei vain millään tahdo löytää sieltä, ainakaan helpolla. Kuulostaako tutulta? Laukun järjestelijää siis tarvittaisiin.


Tytär valitteli juuri äskettäin, että pahus, kun tästä laukusta ei mitään löydy. Laukkuhan on tyypillinen avonainen malli, johon kyllä mahtuu ja katoaa yksi jos toinenkin tavara. Olin juuri tapani mukaan siivoilemassa ja järjestelemässä työhuonettani ja jälleen kerran sain idean, kun siirtelin blogitapahtumasta saamaani kestokassia. Mitäs, jos tästä kehittelisi tyttärelle laukkuun järjestelijän, jossa kaikille tavaroille olisi oma paikkansa ja tämän organizerin voisi napata laukusta pois ja siirtää tarvittaessa toiseen laukkuun?


Tämä kestolaukku oli siitä mahtava, että se on huopaa ja riittävän paksua, jotta se pysyy jämäkkänä ja ryhdikkäänä, vaikka se olisi tyhjänä. Olematta kuitenkaan turhan paksua huopaa, jotta sitä pystyy normaalikoneella ompelemaan. Lisäksi tässä mustassa ei näy likatahrat ja huopa itseasiassa hylkii likaa, joten mainio materiaali laukun sisälle.

Mittailin tyttären laukun syvyyttä, leveyttä ja korkeutta ja halusin päästä helpolla, jotta tätä laukkua ei tarvitsisi täysin purkaa palasiksi. Kyllä sen tästä kivasti saisi tuunattua ja mikä parasta, kestolaukku tulisi hyvään kierrätykseen.

Ohje laukun järjestelijän tekemiseen


  • riitävän iso huopainen kestokassi tai vastaava jämäkkä kangaskassi, jota voi ommella ja tuunata helposti
  • ota mitat laukusta tai laukuista, minne haluat laukun järjestelijän sopivan
  • halutessasi voi tehdä kaavat, jos se helpottaa toteuttamista
  • mittaa ja leikkaa kassista pois ylimääräinen kangas 
  • tee ylijäämäpaloista pussukkaan taskut, joihin sopii kännykkä,tabletti tai pieni läppäri, meikit, avaimet ja pyri tekemään niitä useampi, jotta tavaroiden järjesteleminen on sitten käytännössä helpompaa
  • muista mitata tavarat ja tee taskut sen verran tilavaksi, että ne mahtuvat sinne, mutta eivät pääse putoamaan
  • suunnittele tarkasti, mihin kohtaan on luontevinta sijoittaa kännykkä, avaimet ja lompakko
  • jätä ylimääräistä kangasta kassin suulle, tai ompele siihen kappaleet, jotta voi lisätä siihen vetoketjun
  • kokoa palat yhteen tekemällä ensin taskut ja sitten vasta ompele lopullinen pussi valmiiksi
  •  viimeistele se vetoketjulla

Huopaa ei tässä järjestelijässä riittänyt kuin kahteen taskuun päädyissä,joihin tulee bussikortti ja kännykkä ja toiseen päätyyn avaimet. Lisäksi ompelin isomman taskun toiselle sivulle, johon voi sujauttaa kuulokkeet, passi, lompakon ja keskiosaan voi laittaan sitten harjan, meikkipussin ja muut, mitkä ei taskuihin mahdu. 

Tytär oli onnellinen tästä järjestelijästä ja uskon, että tavarat pysyvät nyt hyvin järjestyksessä ja löytyvät helposti. 

Kannattaa siis katsella hiukan uusin silmin näitä kestokasseja ja iskeä kiinni heti, jos sellainen löytyy. Ystävälläni Tiialla, Minäkö keski-ikäinen ,  on myös jossain tämä kassi, joten jos se löytyy, niin teen sinullekin samanlaisen järjestelijän. 

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *