Sisustaminen

Talvinen jääkranssi tuunaten Ikean jouluvaloista

Talvinen jääkranssi tuunaten Ikean jouluvaloista

Joulukalenterissa ehdotettiin ideoimaan helppoa kranssituunausta. Silloin en ennättänyt tätä toteuttaa, mutta nyt se idea putkahti, kuin itsestään. Jääkranssi tuunaten Ikean jouluvaloista.
 
Muutamia vuosia sitten, aika monen sisustamisesta bloggaavan ikkunoita koristi Ikean jouluvalot. Suurehkot sydän, tähti ja jääpisara koristivat verhomaisesti joulun aikoina myös tyttäreni huoneessa ja ne jäivätkin sisustusvaloiksi useammaksi vuodeksi. Nyt jouluvalot sitten sammuivat ja eivät enää suostuneet syttymään. Rikkinäisinä ne olivat joutumassa roskiin, kun minä ne taas poimin talteen mietiskellen, mitä niistä tuunaisi.
 
Edellisessä postauksessa ihastelin kauniita lumisia oksia,( klik) mutta kunnon pakkasia ei täällä etelässä ole vielä ollutkaan. Siis sellaisia, että saisi jäädyttää lyhtyjä kakkuvuokiin. Joten päätin tehdä jääkranssin tästä Ikean jouluvalosarjasta, joka ei muuten sula ikinä.

Olen aiemmin tehnyt glitterisen, herkän kranssin meidän eteisen ikkunalliseen oveen ja siitä voit katsoa postauksen täältä (klik), mutta tämä jääkranssi on tuhdimpaa tekoa.

Ohje jääkranssin tekemiseen

 

  • Jääkranssiin käytetään ensin vaijeria, jota tavallaan sormivirkataan ympyräksi. Sormivirkkaus tarkoittaa seuraavaa: lenkki ja siitä lenkistä läpi seuraava lenkki, kunnes lenkkejä on riittävä määrä ympyrän muotoon.
  •  Päättele vaijerinpätkät yhdsitelemällä ne ympyrän muotoon käyttämällä ohuempaa rautalankaa solmimiseen.
  • Paksummalla rautalangalla pingotetaan vaijeririnkulat ympyrän muotoon, muutoin ne ovat vain mielivaltainen sekamelska. Vaijerin päihin kannattaa laittaa kanavateippiä eli jesaria, jotta ne eivät purkaannu. 

 

  • Saksilla leikataan irti kaikki muodot johdoista, mutta jätä niihin kuitenkin noin 5cm pituiset pätkät, joilla solmitaan muodot kranssiin kiinni. 
 
  • Sommittele muodot symmetrisesti tai solmi ne itseäsi miellyttävällä tavalla.  Solmimisen jälkeen kieputetaan ohutta rautalankaa vielä solmujen päälle, jotta jäävät siististi piiloon nurjalle puolelle.


Sitten vain roikkumaan, vaikka puun oksalle tai ikkunaan. Tämä on aika painava kaikkineen, joten sido paksusta rautalangasta kunnollinen ripustin vielä kranssiin kiinni. Tämmöinen kranssi sopii hienosti talven sisustukseksi ulos tai sisälle ja hei, mikä parasta, sähkölasku on näiden suhteen 0 euroa.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *