Käsityöt

Palmikkolapaset ja vinkki, kuinka palmikkoa neulotaan

Palmikkolapaset ja vinkki,  kuinka palmikkoa neulotaan


Ennen joulua tuli neulottua palmikkolapaset ja minun tarkoitukseni oli laittaa nämä joulukalenteriin, mutta päätinkin sitten esitellä ne vasta tammikuussa ja myös ohjeistaa, kuinka palmikko neulotaan. Tämä oli yhden lukijani toivomus, joten se tulee nyt sitten tässä postauksessa opetettua.

Palmikot ovat taas kovin suosittuja neuleissa ja ne ovatkin minusta tavallaan iättömiä.  Sopivat niin puuvillaisiin kesäneuleisiin, kuin tietysti paksuihin talvineuleisiin. Tyttäreni kaivoikin vetolaatikosta naureskellen muutamat palmikkoneuleet, kun selitin innoissani neulovani palmikkoneuleista neulemekkoa. No, piti sitten miettiä uudestaan, että onhan noita jo, mitäs jos tekisin jotain muuta.

Palmikkolapasissa neuloin palmikot kahdellatoista silmukalla,  kämmenpuoli on sileää neuletta. Lankana tässä on Picchu alpaca, joka on tosi miellyttävä ja sormet varmasti lämpivänä pitävä lanka. 

Talvella ja varsinkin pakkasilla ja tuulessa, kädet kuivuvat kovin ja huomasin sen juuri eilen, kun olin vielä tehnyt muutaman harjoitustyön paperimassasta, että kylläpä kädet ovat suorastaan kipeänä kuivuudesta. Tuntui, ettei mikään käsivoide auttanut. Sitten muistinkin, että minullahan oli laatikossa blogitestiin joskus lähetetty ihana L`occitanen Hand cream, joka  sisältää 20% karitevoita ja manteli- ja kookosöljyä sekä hunajaa. Kaikki todella ravitsevia ainesosia ja johan kuivuus helpotti. 

Tätä kannattaa sipaista käsiin useamman kerran ja yöksi vaikka vähän paksummalti, jos kädet ihan rohtuvat. Tuubista kyllä riittää pitemmäksi aikaa. Tuote on kermamaisen paksua ja tuoksuu ihanalle, olematta kuitenkaan turhan voimakas.

tuote saatu blogitestiin

Kuinka palmikkoneuletta neulotaan


  • ensin harjoitellaan yksinkertaisin malli palmikon tekemisestä
  • kannattaa aloittaa mallitilkulla, vaikka itse olenkin hiukan laiska niiden tekemisen suhteen
  • luo ensin puikoille 20 s ja neulo kerros tai kaksi oikein
  • neulo 6 nurin, 8 oikein, 6 nurin, näillä oikeilla silmukoilla neulotaan palmikkoa
  • neulo nurjalla oikeat oikein ja nurjat nurin
  • kun olet neulonut neljä krs neulo ensin 6 nurin ja sitten nosta 4 s ylimääräiselle puikolle odottamaan ja siirrä puikko eteen                                                                                                   

  • neulo odottavan puikon takaa 4 s oikein ja sitten odottavan puikon silmukat oikein
  • jatka neulomista     

Kun olet neulonut nurjan puolen, tilkun pitäisi näyttää tältä.

Jatka neulomista oikeat oikein ja nurjat nurin seuraavat 6 krs. Sitten teet jälleen palmikkoa kuten edellä. Voit jatkaa samalla tavalla, mutta palmikkoa voi tehdä myös siirtämällä apupuikon työn taakse.

Lopputulos näyttää sitten tältä. Tässä on kaksi helppoa tapaa tehdä palmikkoa. Lapasissa olen vaihdellut palmikkoa myös palmikoiden keskellä ja reunoissa, jotta saan hiukan enemmän lapasiin ilmettä. Nämä tehdään samalla periaatteella, mutta palmikot tehdään ensin keskellä ja sitten molemmissa reunoissa. Silmukoiden määrä on samat koko ajan, eli kolme ja kolme silmukkaa, joiden paikkaa vaihdellaan.

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *