Kosmetiikka

Kuinka pidät huulet pehmeinä talvella

Talven viimat ovat nyt totisesti saapuneet ja vaikka minusta talveen kuuluu tuulet, pakkaset ja lumi, niin tässä parin päivän pakkasten ja tuulten jälkeen sain taas ikävästi huomata, että jos ei muuten, niin huulissa sen tuntee.

 Kuinka pitää huulet pehmeinä talvella? 
No ainakin sitä huulivoidetta voisi kuljettaa mukana käsilaukussa, silloin kun sitä tarvitsee. Sellaisen vinkin annan heti ja samalla itselleni  tästä muistutuksen. 

Minun huuleni ovat siis olleet kovilla ja rohtuneet jo useamman viikon ajan.  Joululomalla työstä aiheutuva stressi ilmeisesti hellitti  ja välittömästi alahuulta alkoi kihelmöidä. Kun sitä kesti parin päivän ajan, tajusin, että nyt on varmasti huuliherpes, tuo ärsyttävä ja kivulias vitsaus, yrittämässä punkea esille. Otin heti asiakseni lääkitä itseäni sisäisesti apteekin pillerikuurilla, jota pitää ottaa järkyttävän tiheään tahtiin. Olin siis valinnut pitkän viiden päivän kuurin ja niitä lääkkeitä piti napsia muutaman tunnin välein.

 Joulun sain viettää ilman herpestä huulessani, vaikka huulet kyllä siltikin kuivui ja niitä kihelmöi. Kappas vain, kun kuuri oli ohi, niin kyllähän se rakkula vain pääsi yllättämään ja minun oli pakko sitten laittaa rakkulaan laastari. Onneksi ja  kiitos tämän aiemman lääkekuurin, rakkula parani yllättävän nopeasti. Tässä on kuitenkin kohta kaksi viikkoa sitä silti paranneltu. Lisäksi vielä huomasin, että huulipuna ja varsinkin nämä uudet mattahuulipunat kuivattavat huuliani lisää.


Ensinnäkin suosittelen kuorimaan hellävaraisesti huulia, vaikka ne saattaisivatkin tuntua aroilta. Tähän käytin itse L´orealin uutta sokerikuorintaa, josta voit lukea tästä klik postauksesta. Toinen hyvä tapa olisi silloin tällöin kuoria huulet hieromalla ne pehmeällä kostutetulla hammasharjalla kevyesti kauttaaltaan, pyörivin liikkein.

Itse voi toki myös tehdä sokerikuorinnan huulille, joten sekoita hunatippaan hiukan sokeria ja käytä sitä kuorintana.

Kuorinnan jälkeen huulille on hyvä lisätä huulivoidetta. Mutta millainen on hyvä huulivoide rohtuneille huulille? Huulivoiteista sanotaan, että niihin saattaa tulla riippuvuussuhde ja jollakin tavalla se pitää paikkansa, mutta se tietysti riippuu huulivoiteen koostumuksesta. Itse en ole huomannut riippuvuutta ja laitankin huulivoiteita vain yöksi, normaalitilanteessa ja aina en laita silloinkaan.

Tuuli ja pakkanen talvisin, ovat syyllisiä tähän huulien rohtumiseen, joten olen kaivellut nätä huulivoiteita nyt laatikoistani esille ja testannut, mikä olisi paras voide tähän tilanteeseen ja löytyykö täältä voittajaa. 

Herbinan lip candy tuoksuu karkille ja on kyllä kauniin kiillon takia kaunis myös huulilla, mutta kului nopeasti pois ja ei kyllä tuntunut kovin pitkään rauhoittavan huulia. 
Acon Lip cerat tuli tähän mukaan, kun tytär vannoi tämän auttavan hänen rohtuneisiin huuliinsa ja nyt hän oli ostanut jo toisen puikon tätä voidetta.  Pakko oli sipaista tätä huulille ja ainakin tuoksu oli ihanan vaniljainen ja rauhoitti huulia heti. Sisältää e-vitamiinia ja lupaa pehmentää kuivuneita huulia. Hyvältä vaikutti.
Testasin myös Clarinsin Instant light Lip Perfecting Base puikkoa, joka on oikeastaan tarkoitettu pohjustajaksi huulille ennen huulipunaa ja tämä pitää siis huulipunan kuosissa ja ei päästä huulipunaa karkailemaan juonteisiin. Huulivoiteelta tämäkin tuntuu ja kyllä se hetkellisesti rauhoitti huuliani, kun käsilaukussa ei muuta sillä hetkellä sattunut olemaan. Ehkä ei kuitenkaan paras tähän vaivaan.

Eucerin sensitive Lip Active toimii kyllä silloin, kun huulet eivät huuda kuivuudesta, normaalitilanteisiin sopiva, mutta tätä tuotettahan ei enää myydä suomessa.
Tarocco Lip balm on mystinen kaveri ja en oikeastaan tiedä kuinka se on minulle päätynyt ja mistä. Tuote on orgaaninen ja sisältää oliiviöljyä ja paljon c-vitamiinia sisältävää Sisilian veriappelsiinin uutetta. Tämä kyllä tekee huulet pehmeiksi ja vie pois kihelmöinnin ja on yksi suosikeistani, nyt kun tämän laatikostani löysin.

Kuten aiemmin mainitsin, niin mattahuulipunat eivät toimi minulla, sillä ne tekvät huulet todella kuivan näköisiksi ja myös tulee tunne, että huulipunan päälle on saatava jotakin kosteuttavaa voidetta. Mutta huulipunista, joissa on kosteuttavia aineksia, ne ovat suosikkejani. 
L`occitanen Pivoine Sublime tuo kosteutta ja punaa huulille, kauniissa sävyssä, rose plum, mutta koska tuote on enemmän hoitava, kuin huulipuna, niin minulla tämä puna ei kauaa huulilla pysynyt. En valitsisi tätä rohtuneille huulille, mutta jos haluan kevyen sävyn huulille ja meikki on muutenkin luonnollinen, niin silloin käyttäisin tätä.


Tämä hauska pallohuulivoide EOS, on kovin suosittu ja se on valmistettu 95 prosenttisesti luonnomukaisista ainesosista. Huulivoide sisältää antioksidanttista e-vitamiinia, shea-voita ja kosteuttavaa jojobaöljyä. Voide ei sisällä parabeenejä, vaseliineja, ftalaatteja ja gluteiinia. Huulet tulevat pehmeiksi ja voide rauhoittaa heti, joten kihlmöinnin voi hetkeksi unohtaa. Mielenkiintoinen pakkaus, mutta löytyy varmasti pyöreän muotonsa vuoksi laukunpohjalta helpommin, kuin pieni huulipuikko. Vaaleanpunainen on strawberry sorbet ja musta, jossa on kaunis hohde, evolution of smooth lip balm blister. Näistä tykkäsin myös kovin, mutta hohde saa jäädä, koska rohtuneet huulet täytyy ensin saada edustuskuntoon.

Joskus huuliani kuivattaa myös talven lisäksi hammastahna ja veikkaan, että juuri nämä reippaasti valkaisevia ainesosia sisältävät hammastahnat saattavat olla syynä tähän. Niitä siis kannattaa vältellä. 

Moni on vannonut Bepanthenin nimeen ja kyllähän siinä on voide, joka sopii niin moneen vaivaan, etten ihmettele, vaikka sillä hoideltaisiin myös rohtuneet huulet.

Onko sinulla jotakin suosikkia huulivoiteissa, joka auttaa rohtuvia huulia?

osa tuotteista saatu ja osa itse ostettu

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.