Lifestyle

Oral B Genius sähköhammasharja

Minulla on uusi hammasharja, Oral B Genius, jonka onnekkaana voitin arvonnassa, Minäkö keski-ikäinen blogista ja ei ole kuulkaas ihan mikä tahansa harja. On se huikeaa, miten kaikki vain kehittyy ja menee eteenpäin, kuten niinkin yksinkertainen asia kuin hampaiden harjaus.

 Kaukana on aika lapsuuden pienestä hammasharjasta ja sinisestä hammasmukista, jonka kyljessä luki ” harjaa hampaat huuhdo suu, hammaspeikko lannistuu”. Niin, näitä muistelen ja mietin myös hammaspeikkoja Möö ja Paa, jotka Aapisessa opettivat lapsia karkin ja sokerin vaaroista sekä hampaiden harjaamattomuuden ikävistä seuraamuksista. Ei kylläkään minun aapisessa, vaan siskojen, kun olivat vanhempia, siksi ehkä jäikin niin mieleen nämä hammaspeikot. 

Miten kiva olikaan pestä hampaat ensimmäisen kerran sähköhammasharjalla, silloin aikoja sitten. Kyllä se suu ja hampaat tuntuivat mukavan puhtailta ja ilokseen sitä hymyili. Nyt ovat vieneet sähköhammasharjauksen taas uudelle tasolle.

 Tämä uusi Oral B Genius on ensinnäkin kaunis, lempiväriäni, ruusukultaa ja käteen on sopivammaksi muotoiltu pinta, jolloin harja ei pääse vaikka kastuessaan luiskahtamaan kädestä.

Tässä Oral B Genius sähköhammasharjassa on toki entiset perusjutut, mutta lisänä on mahdollisuudet ajastimen säätämiseen, erilaiset ohjelmat eri harjoille, kuten harja, jossa on:

 •  Kiillotusnappi, joka valkaisee luonnollisesti hampaita, kun käyttää tätä harjaa laitteen omassa 3D Whiten kiillotustilassa.
 •  Harja, joka puhdistaa tehokkaasti plakkia hampaan pinnalta 
 •  Harja erityisen hellävaraiseen harjaukseen. 


Ohjelmat harjassa mahdollistavat myös erilaisia harjaustiloja, kuten: kielen puhdistamisen, ikenien hieronta hellävaraisesti ja tietysti perustila hampaiden päivittäiseen puhdistukseen.  

Mikäli tulee harjattua liian tomerasti, tähän olen aikoinani syyllistynyt ja ienkaulat alkavat uhkaavasti näkyä ja sehän ei ole hyvä juttu lainkaan, niin Smart Ring renkaaseen syttyy punainen valo. Tällöin ymmärtää meikäläinenkin hillitä harjausta normaaliksi.
 Pakkauksen kyljessä on maininta: ” Nyt voi harjata hampaat kuten hammaslääkäri on suositellut.” Tottahan se on ja ilo on tämmöiseen harjaan tarttua aamuin ja illoin.

Hienoin uutuus Oral B Genius harjassa on se, että hammasharja voidaan kytkeä älypuhelimeen. Oral B sovellus on saatavilla iOS- ja Android-puhelimiin. Tämän voi ladata maksuttomana App Store tai Google Play palvelusta. Puhelimen sensori ja sovelluksen position detection auttavat seuraamaan mistä kohti on jo harjannut ja mistä vielä kannattaa harjata. Älypuhelimen pidike asennetaan vaikka kylpyhuoneen peiliin ja puhelimen voi asettaa siihen. Aika metkaa ja jotenkin niin tulevaisuuden juttu, mutta mahdollista jo tänään.

Mukana tuli vielä lataava matkakotelo, jonne voi asettaa harjan runko-osan latautumaan matkoilla. Matkakotelon ollessa kytkettynä verkkovirtaan, voi ladata samalla myös älypuhelinta, käyttämällä USB-porttia. Harjan lataus kestää muuten jopa 12 päivää.

Tyylikäs rasia, jonne vielä mahtuu pari harjaakin mukaan. Todella kätevä juuri matkoilla, mutta tämän mukaan ottamisesta lentokoneeseen sisälle,saattaa olla viisasta kysyä etukäteen. Joissakin maissa kun saattaa olla tiukat säädökset,  missä ne kuljetetaan lennon aikana. 

Älypuhelimen saa myös asennettua pidikkeeseen, kotelon ollessa auki. Irrotettavan sisäosan voi pestä vaikka astianpesukoneessa.

Olen todella iloinen tästä uudesta kauniista harjastani ja innokkaasti lupaan harjata hampaitani.Edellinen harja olikin tiensä päässä.

 Hampaiden harjaus kyllä kuuluu niin aamu-ja iltarutiineihin, etten voi mennä nukkumaan hampaita harjaamatta. Sen olen myös takonut tyttärien päähän, kun olivat pieniä, jotta ymmärtäisivät hampaiden pesemisen merkityksen.

 Meillä ei ole tytöille aikoinaan kovin systemaattisesti ksylitolia syötetty ja silti hampaat ovat säilyneet ilman reikiä, sillä niitä pestiin ahkerasti. Olen kuullut, että lasten hampaiden harjaus kuitataan ajoittain ksylitolilla, joten siinä ei ehkä ihan ole oppi mennyt perille. Tärkeintä on puhtaus ja sen jälkeen hampaiden hoitoon käytetään vielä ksylitolia.

Kiitos vielä arvontavoitosta!

6 Comments

 • Tiia K

  Onnea tuhannesti tästä voitosta. Neljä vuotta ollaan blogin kautta tunnettu ja nyt se arpaonni kolahti kohdalle ja vielä näin hienon palkinnon suhteen. 🙂 Loistoharja pakko myöntää, vaikka jotkut toiminnot sellaisia, etten ihan niin pitkälle jaksa tuohon tietotekniseen puoleen syventyä. 🙂

  Ihanaa viikkistä M <3

 • Mysterious M

  Kiitos itsellesi, kun järjestit tämän arvonnan:) Minulla on joskus onnistanut joidenkin blogiarvontojen suhteen, mutta nyt kyllä onnisti totisesti! Tämä harja on hieno ja toiminoihin täytyy oikein ajan kanssa paneutua. Huomaan, että punainen valo ajoittain vilkkuu, joten painan edelleen liikaa!:) Mukavaa viikonloppua sinne myös <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *