Käsityöt

Piristystä villakangastakkiin

 

Piristystä villakangastakkiin

Oletko käynyt alennusmyynneissä? Oletko tehnyt löytöjä? Itse olen yrittänyt malttaa mieleni ja harkita tarkoin ostoksia tehdessä ja eipä tässä olekaan tullut hankituksi mitään muuta, kuin tyttären wanhaintansseihin materiaaleja. 

 Tällä hetkellä ei ole suuria toivomuksia tai hankintoja. Aina ei tarvitse ostaa uutta takkia, vaikka kuinka himottaisi. Itse oivalsin, kun kauniita muotikuvia katselin muotibloggaajien sivuilta, että hetkinen, pieni piristys villkakangastakkiini voisi olla paikallaan. Sillähän saisi fiiliksen, että minulla on melkein uusi takki. 

 Talvisin kuljetaan niin tummissa ja mustissa takeissa, että tuonne pimeyteen sulautuu liiankin hyvin, joten piristystä ainakin itse kaipaan, kun katselen katukuvassa viipottavia ihmisiä. Värikkäitä huiveja harmaiden ja mustien sijaan tai jotakin muuta iloisempaa ja persoonallista katseen kiinnittäjää.

Minähän ompelin toissa syksynä itselleni kamelitakin, eli kamelin sävyä silloin himoitsin ja en ole katunut. Siitä löytyykin postaus täältä klik. Tämä takki on perusmalli ja klassisena menee useamman vuoden. Yllättävän hyvin on pitänyt lämpöä ja siitä kyllä saan kiittää itseäni, että maltoin etsiä villakangasta, jossa oikeasti on sitä lämmittävää villaa ja vain himpun verran keinokuitua. Sekään kun ei ole itsestään selvää, että sellaisia kankaita kohtuuhintaan löytyisi. 

Mutta koska kaipasin piristystä takkiini, pengoin kangasvarastoitani, tietty visio mielessäni. Löytyihän sitä, tuota ihanaa valkoista tekoturkista, jonka jo kesän lopussa ostin ja siitä valmistin joulua ennen turkin. Sinua voi kiinnostaa siitä tehty postaus ja se löytyy täältä klik

Vaikka turkis onkin ihanaa, niin se on pahuksen pöllyävää ompelu-ja leikkausvaiheessa. Siitä pienen esimerkin näet kuvassa. Joka paikka on valkoisen karvapölyn peitossa, vaikka kuinka yrittää olla varovainen.

Sommittelin itselleni kaarevan kappaleen, jonka leikkasin kaksinkertaisena ja ompelin, käänsin oikeinpäin ja tikkasin kääntöaukon kiinni. 

Siitähän tuli turkiskaulus piristämään villakangastakkiani. Ompelin siihen nepparit, joilla sen voi kiinnittää yhteen kaulukseksi ja vaihdella, mikäli haluaa, sopiviin takkeihin. Tämän kauluksen aion kuitenkin kiinnittää tähän kamelitakkiin toistaiseksi muutamalla pistolla, sillä keväämmällä sen saa sitten helposti irroitettua, kun ei enää karvakaulus tunnu mielekkäältä ja haluaa mennä kiivaasti kohta kevättä.


Pienellä vaivalla ja nollabudjetilla mentiin, sillä turkiksen jämistä kaulus ommeltiin ja minusta se piristää kivasti nyt tätä takkia tässä  talven pimeydessä.

 

Ohje kauluksen ompelemiseen 

 

  • sovittele kaareva kaava takin kaulukseen sopivaksi kaavapaperista 
  • leikkaa kaksinkertaisesta turkiksesta kaksi kappaletta kaulukseen, huomaa taitekohta kaavassa. 
  • ompele reunat nurjalta yhteen
  •  muista jättää aukkokohta kääntämistä varten 
  • käännä työ oikein päin ja tikkaa aukko kiinni 
  • sovittele turkiskaulus takin kaulukseen joko kiinnitettäväksi muutamalla pistolla tai kiinnitä nepparit kaulukseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *