Käsityöt

Valkoisia palmikoita neulemekossa

Kun taivaalta tuiskuttaa lunta oikein olan takaa, niin mitä sitä kannattaa päällensä pukea? Yksi järkevä asuvalinta on silloin neulemekko. Merinovilla on lämmin, mutta hengittää sopivasti, joten ei tarvitse hikoilla sisätiloissakaan. Lumeen sopiva väriltään ja tyyliltään ajaton mekko käy moneen ja tätä voi muokata tilaisuuteen sopivaksi kengillä ja sukkahousuilla tai leggareilla. Merinovillasta neulottu, jo muutaman vuoden takainen mekko ei ole muuksi muuttunut, vaikka sitä on pestykin. 

Olin bloggaajatilaisuudessa Haikon kartanossa ja vaikka olisikin ollut kiva kuvata tämä neulemekko ulkona kartanon edessä, niin tuiskuisena päivänä se olisi ollut hiukan turhan haasteellinen. Joten blogikolleega Souliinan blogista nappasi nämä asukuvat sitten kylpylän aulasta. 

Neulemekot ovat suosikkejani ja usein käytän niitä myös töissä. Blogitilaisuuteen pakkaspäivänä tämä oli todella mukava päällä ja pitkät saappaat lämmittivät mukavasti myös sääriä. 


Muutama vinkki neulemekon neulomiseen

 

Neulemekko palmikoilla kannattaa neuloa suljettuna neuleena, jolloin palmikot saa kivasti sopimaan kuviorytmiin. Kun palmikoita on neulottu sopivan pituuden verran, kavennetaan kainaloissa kavennukset ja sen jälkeen päätellään mekon silmukat. Yläosa on neulottu erillisenä kappaleena ja kaarrokkeen aikaan saamiseksi tehdään pääntiellä lyhennettyjä kerroksia aina oikein neuleessa. Kaarrokeappaleeseen tulee sauma taakse ja kaarrokekappale ommellaan lopuksi kiinni itse mekkoon. 
Hihat neulotaan myös suljettuna neuleena ja ne voi kiinnittää mekkokappaleeseen virkaten tai ommellen.


Mikäli palmikko tuottaa vaikeuksia, niin kurkista täältä helpot ohjeet palmikoiden neulomiseen klik

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *