Lifestyle

Wanhoihin valmistautumista

 

WANHOIHIN VALMISTAUTUMISTA

 

Meidän perheessä nuorempi tytär tanssii Wanhaintanssit helmikuussa ja ajattelin kerätä tähän hieman tietoja siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon, Wanhojentansseihin valmistautumisessa. 

Wanhat lähestyvät hurjaa vauhtia, eli meillä alkaa todellinen Prinsessakuukausi. Oikeasti on kyllä jo alkanut. Moni on jo hankkinut mekon edellisenä kesänä, sillä silloin saattaa saada edullisesti mekkoja, jotka ovat edellisen vuoden muotia. Eihän nämä nyt niin paljoa muutu, mutta pientä hienosäätöä näissä varmasti on. Tärkeintä on olla kuitenkin mekon hankinnassa ajoissa liikkeellä, sillä siitä se koko jutun kokoaminen sitten lähteekin, mekon sävyt ja malli antavat suuntaa kengille, kampauksille ja meikille.

HANKI MEKKO AJOISSA TAI MEKON VOI OMMELLA MYÖS ITSE

 

Meillä mekkoa on kursittu kokoon pikkuhiljaa ja kangas siihen hankittiin hieman ennen joulua. Strech satiinin löysimme Eurokankaasta. Joulun jälkeen alkoi sitten pitsin metsästys, sillä pohjaan sävyltään sopivaa pitsiä ei millään meinattu löytää, mutta onneksi Villisilkistä löytyi. Hankimme samalla muutakin tarpeellista, eli helmiä ja swarovskin kristalleja sekä muita halvempia kimaltavia strasseja sekoitukseksi. 

Edullisemman pitsin voi tuunata mieleisekseen ja säästää rahaa. Ostimme siis pitsin, johon tytär itse ompeli pienet helmet kukkasiin sekä liimaili kimaltavat kristallit ja sekoitteli joukkoon myös nuo edullisemmat strassit. Aikamoinen työ se olikin, mutta, säästimme mukavasti sata euroa. Kauniit pitsit helmikirjailuineen ovat todella hintavia, joten meillä oli hiukan tee-se-itse-meininkiä tässä projektissa. 

KENKIEN VALINTA

 

 Helma on  vielä kääntämättä, mutta kaikkihan riippuu tietysti kengistä. Tytär haluaisi tanssia tanssit matalilla kengillä, mutta sitten käyttää korkoja illallisella. Hiukan hankala yhtälö, joten kenkiä etsimme vielä. Sivulaukka ja korkeat korkkarit ovat aika pelottavan kuuloinen yhdistelmä. Järkevin valinta olisi näiden välimuoto, mutta löytyykö sellaisia ja tarpeeksi kauniita, siinäpä pulma.

VANNEHAME VAI EI?

 

 Mekoissa  vannealushameiden suosio on hiipunut, sillä niistä on tullut, varsinkin poikien keskuudessa valituksia, että ne ovat hankalia. Samaa tuumaavat myös useammat tytöt, tanssit tanssittuaan, mutta toki niitä vielä varmasti näkee.  Näin kerran wanhaintansseissa,  kun kaksi tyttöä jäivät jotenkin vanteistaan kiinni ja toinen tyttö ei  huomannut sitä lainkaan. Hän vain tanssi ja toinen kipitti perässä, yrittäen pysäyttää toista tyttöä, jotta saisi mekon irrotetuksi. Kyllä se huvitti katsojia ja tyttöjä itseäänkin.

Onneksi minulla on itselle aikoinaan häihin ommeltu alushame, josta saa sen vanteen kätevästi pois ja alushame nostaa hametta riittävästi ilman vannettakin. Tämä hame on seikkaillut häiden jälkeen jo useammat wanhat läpi ja vielä on ehjänä yli kahdenkymmenen vuoden jälkeenkin.

MILLAINEN MEKKO PUKEE SINUA?
 

Mekon linjauksissa on tapahtunut myös muutoksia, sillä enää ei niin sanottu prinsessamainen helman leveys ole muotia, vaan tyylisuuntaus on pikkuhiljaa muuttumassa enemmän iltapukumaisemmaksi. Tämä on tietysti hyvä asia, sillä silloin mekolla saattaisi pienten muutosten jälkeen olla myös tulevaisuudessa käyttöä, vaikka hienommissa juhlissa. Mekkoja kannattaa käydä sovittamassa muutaman kerran, jotta näkee, toimiiko mekko itselle. Istuuko se ja korostaako omia hyviä puolia ja tuntuuko mekko mukavalta päällä. Myyjät osaavat asiansa, joten heitä kannattaa myös kuunnella.

Myös olkaimeton mekko saa olkaimet aika monessa tapauksessa. Olkaimeton kun ei noissa tanssien pyörteissä ole se mukavin ja huolettomin asuvalinta. Meillä, onneksi muutamista käyttämistään olkaimettomista mekoista oppineena, tytär halusi olkaimet, joten  tyttären ja minun ei tarvitse jännittää, että tippuuko vai eikö tipu. 

Jokaisella koululla on omat ryhmänsä, mihin tytöt laittavat kuvan mekostaan, jotta samassa koulussa ei tanssita samanlaisissa mekoissa. No, meillä ei sitä vaaraa ole, koska tämä on itse suunniteltu ja tehty.

 

MEIKIN PYSYVYYS JA CLARINSIN SOS PRIMERIT

 

Meikki on tietysti tuona Wanhaintanssipäivänä tärkeässä asemassa ja varsinkin sen pysyvyys. Mekon pohjakangas ja päällyspitsi löytyi, mutta nyt täytyy löytyä myös meikille kunnollinen pohja. Tanssiessa tulee kuuma ja se vaatii meikiltä kestävyyttä. Tähän on hyvä testata etukäteen pohjustustuotteita, jotta tietää mikä toimisi parhaiten. Tyttären iho on kuiva ja silloin kunnon kosteutus sekä mielellään kosteuttava primer on järkevä valinta. 

Talvi ja sen tuomat haasteet ilmojen suhteen näkyvät helposti myös nuoren iholla. Puhumattakaan siitä, mitä kiire, stressi ja epäterveellinen ruokavalio saa aikaiseksi. Ihon harmaus, epäpuhtaudet ja epätasaisuus saavat apua primerista. 

Clarinsin SOS Primer tuotteiden vaikutus perustuu väriympyrään, joiden vastavärit kumoavat toisensa. Laventeli, valkoinen, roosa, vihreä ja koralli löytyvät näistä Clarinsin SOS primereiden värisävyistä.

 Meillä oli testissä näistä valkoinen ja roosa. Valkoinen saa valon heijastumaan tasaisesti iholta ja kirkastaa ihoa, antaen iholle kauniin hehkun. Roosan sävyiset pigmentit saavat harmauden väistymään iholta ja saavat ihon näyttämään raikkaalta ja virkeältä.

Molemmat sävyt toimivat hienosti tyttären iholla ja saivat meikin näyttämään kauniilta. Ehkä tämä valinta kallistuu valkoiseen, jos yö on nukuttu hyvin ennen tansseja. Mutta mikäli stressi uuvuttaa, on valinta varmasti sitten tämä roosa.

Itse olen testannut molempia sävyjä ja ainakin meikki kesti suhteellisen hyvin kasvoillani ja se ei ihan kaikilta primereiltä onnistu. Voide levitetään iholle suoraan tai sekoitetaan  meikkivoiteeseen. Nenän seutu on minulla se haastavin, sillä allergisen nenä vuotaa usein ja eihän siinä auta edes huippuprimerit. Pakko oli vain lisätä primeria hitusen nenänpieliin ja taputella meikkivoidetta siihen päälle. 

Mutta tämä teki kyllä meikin kauniiksi minunkin kasvoillani, vaikka värisävynä minulle olisi paras ollut se vihreä, punakka kun olen, mutta sitä ei saanut testiväriksi. Hehkuvan kauniiksi ihon tekee SOS Primereissa oleva High Lumitec-yhdiste, joka koostuu helmiäisestä ja puuterista, joiden avulla valo heijastuu iholta ja optiset tekijät saavat sen näyttämään virheettömältä.


Tästä on siis hyvä lähteä liikkeelle ja kokemuksesta kirjoitan, sillä meillä on tansseja jo esikoinen tanssinut muutama vuosi sitten.

En saa vielä paljastaa mekkoa kokonaan, mutta tässä näkee vähän ideaa, ainakin kankaan sävyistä ja pikkuhelmien ompelun määrästä. Meillä suorastaa on ollut helmisadetta, kun nämä helmet välillä karkailevat lattialle ja on niitä kulkeutunut ihan sänkyyn saakka jalkapohjissa. Osa kun on niin pieniä reiältään, ettei edes pieninkään neula mene läpi, niin on siinä ompelemista. Tytär tuumasi nyt vähän ymmärtävänsä, millaista jonkun pienen lapsityöläisen elämä voi olla, kun näitä ompeli. 

tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan

No Comments

 • Anonyymi

  On kyllä upean näköinen mekko, ihan kateeksi käy. Itse tykkään juuri satiinista vanhojen mekossa, tuo vanhan tuntua ja on elegantti valinta.

  Terveisin omia vanhoja vielä odottaessa

 • Mysterious M

  Voi, kiitos kommentista ja ihana kuulla, että tykkäät:) Tämä kangas on kyllä ollut hyvä valinta, vaikka pitsin etsimisessä meinasi alkaa hirvittää, että kuinka käy, jos oikeaa väriä ei löydykään! No, onneksi löytyi:) Juhlapukuja on aina ihana suunnitella ja ommellakin.
  Nyt vain sitten suunnittelemaan omaa pukuasi tai katsastamaan ajoissa tarjontaa, kun tämän vuoden hulina on ohi:)

 • Maria Strong

  Todella kaunis kangas. Jospa postaat tanssien jälkeen koko puvusta kuvan? Wanhojen tanssit on kyllä ikimuistoinen juttu – varmasti myös äidille (itsellä on vielä pitkä aika ennen kuin pääsen omien lasten tanssiasuja laittamaan).

 • Mysterious M

  Kiitos Maria:) Toki postaan ja teen postauksia tästä valmistautumisesta suureen juhlaan saakka ja varmasti muutaman vielä jälkikäteenkin:) Mekkoa varmaan tulen esittelemään kuvin joka puolelta.
  Tämä on äidillekin kivaa aikaa, sinullekin sitten joskus:)

 • Outi Krimou/Outi's life

  Todella kaunis sävy mekossa. Meillä tytär tanssi vanhat viime vuonna ja voi miten ihana tapahtuma se olikin. Meidän tyttärellä oli persikan värinen tylliunelma pukuna. Minusta on ihanaa kun mekoista näkee sen kantajan tyylin <3

 • Mysterious M

  No niin arvelinkin, että olet ollut asialla:) Olit silloin lomalla, kun kävimme Villisilkissä. Upea pitsi ja hyvin valittu sieltä messuilta:)
  Kyllä tämä on aikamoinen häppeninki, melkein häihin valmistautumiseksi jo voisi sanoa. Mutta ei kaikki tietysti lähde tähän hommaan niin täysillä. Onhan se toki ihana saada olla prinsessa päivän tai oikeastaan kaksi, sillä nämä tanssitaan vanhemmille illalla ja seuraavana päivänä koululaisille:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *