Lifestyle

Timanttineuleessa ja nahkahousuissa

Timanttineuleessa ja nahkahousuissa 


 Puin ylleni tämän jo vuosia sitten neulomani valkoisen timanttineuleen. Se on ollut suosikkini ja usein olen pakkasella sitä käyttänyt. Pehmoista villaa, joten ei kutita, vaikka olisi suoraan iholla. Neuloin yksinkertaisen neuleen, johon kiinnitin piristykseksi timantit ja näin sain siihen hiukan säihkettä. 


Kaunis aurinkoinen pakkaspäivä suorastaan vaati minua ulkoilemaan, joten vaikka pakkasta olikin yli 11 astetta, tekaisin auringossa pienen kävelylenkin. Lämpimästi kun pukeutuu, niin pakkanen ei tunnu missään.

Vinkki sinulle, joka olet ostanut liian vähän lankaa


Oletko joskus ostanut lankaa ja huomaat, ettei se riitäkään siihen, mitä olit suunnitellut? Huomasin juuri, että olen ilmeisesti ostanut liian vähän lankaa aikoinani ja tätä neuloessani tajunnut sen liian myöhään. Olen joutunut taiteilemaan hihat kahdella erilaisella langalla. 

Tässäpä oiva vinkki myös sinulle, jos olet samanlaiseen ongelmaan törmännyt. Jos siis huomaat, että lanka loppuu, niin tee parin kerroksen raitoja langoilla, jotka ovat lähellä langan omaa sävyä, niin kukaan ei huomaa, että lanka on loppunut kesken. Näitä on tullut harrastettua aikaisemminkin. Ostelen usein lankoja ja mietin vasta jälkeenpäin, että mitä niistä tekisin. Aina ei lankaa sitten riitä suunnittelemaani neuleeseen, joten on syytä ottaa ”kikkakakkoset” mukaan. Hyvä tuli ja en edes itse heti huomannut, vuosien jälkeen, mutta päivänvalo, kirkas sellainen, sen minulle paljasti.

Vetaisin myös ylleni uudehkot Zaralta ostamani tekonahkahousut. Nämä ovat vielä aika piukeat päällä, kun oli pakko tunkea merinovillasukkahousut alle. Ei täällä muuten olisi tarjennut mallina olla.  Housuissa on piilovetoketju sivulla ja hiukan pelottaa, että kuinkahan se kestää käytössä. Vetoketjut löytyvät myös lahkeista ja ne on sijoitettu lahkeen sisäsivulle, joten hieman ihmettelen. Järkevintä olisi, jos tarkoitus on saada housut jalkaan aukaisemalla vetoketju, että se olisi sijoitettu ulkosyrjälle. Mutta ehkäpä tämä on joku uusi muotijuttu, jota en nyt tajua. 

Suojaa lialta tekstiilisuihkeella


Ompelemani turkin nappasin kuvaan myös ja täytyy taas hehkuttaa, miten se onkaan lämmin. Sumutin tämän turkin tekstiilisuoja-aineella, jotta pysyisi edes tämän talven puhtoisena. Tätä vinkkiä suosittelen aroille tekstiileille, jos niitä on hankalaa pestä. Kokeile kuitenkin ensin vaikka asun nurjalle puolelle, kuinka kangas tai turkis reagoi, jotta se ei mene pilalle. Turkiksen kuivaminen kesti yllättävän pitkään, kun sitä sumuttelin.


Musta ja valkoinen ovat kyllä sellainen varma yhdistelmä asussa, joiden kanssa ei voi mennä pieleen. Jonkun mielestä tylsä ja onhan se, jos aina valitsee tämän väriparin, mutta voihan sitä ajoittain piristää myös asusteiden kanssa ja asuun saa uutta ilmettä.

Aurinkolasiaika on jälleen täällä. Piti hieman kaivella, että löysin nämä laatikoiden uumenista, syksyn jälkeen. Eipä näitä ole täällä pahemmin tarvinnut, mutta nyt toivottavasti nämä kelit jatkuvat ja aurinkolasit ovat tulleet jäädäkseen.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *