Sisustaminen

Kimallepeurasta tuunaamalla koruteline

Joulu on totisesti mennyt jo ja kaikki siihen liittyvä on visusti laitettu talteen ja odottamaan tulevaa joulua. Siihenhän ei ole enää kuin reippaat 10 ja puoli kuukautta. Mikäli joulun jälkeen, jokunen joulukoriste on jäänyt pyörimään siihen pöydän kulmalle, niin ole tarkkana, sillä voi olla sinulle jotakin viestiä.

Vuosi pari sitten, kauniit, sirot, kimalteiset peurat ja kauriit valtasivat, melkein voin sanoa, että ryöstivät, perinteisen poron aseman, suomalaisessa joulussa. Enää ei kelvannut pukki ja porot oven pieleen tai pöydälle, nyt piti olla jotakin tyylikkäämpää ja sirompaa, kuin suomalainen tukevahko ja lempeä poro. Piti olla uljas, sirokaulainen ja upea kruunupäinen, kimalteva hopeinen metsäkauris. Nämä istutettiin sitten upeisiin jouluisiin asetelmiin, kera sammalten ja kimaltavien käpyjen. Kauniita olivat ja näin kimaltelevan ystävänä, minäkin peurani metsästin sisustuskaupasta ja asetin sen myös joulukoristeeksi ja siitä postaus täällä klik

Viime jouluna sitten hieman pyörin sen peurani kanssa, että mihin sen tökkäisin, etten liikaa toistaisi itseäni. Se peura mokoma, kun ei ollut tasapohjainen, vaan viisto, joten ei se ihan sovinnolla lautasella suostunut olemaan. Lopulta tökkäsin sen joulukukan joukkoon, klik,  sillä alkoi jo olla kiire koristelemisen kanssa. 

Joulukukat kuihtuivat ja peura jäi seikkailemaan työhuoneeseen, koska tein muutoksia vaatesäilytyksen suhteen ja järjestelin varsinkin joulukoristeita pienempään tilaan. Taisi unohtua, mihin sen peuran olin suunnitellut säilytettäväksi. Pääsihän se toki kynislakkojen mukana kuviin ja siitä tytär sitten keksi. ”Tee äiti kimallepeurasta koruteline.”

 

Vinkki, miten tuunaat kimallepeurasta korutelineen

Tämä olikin hauska ja helppo idea toteutettavaksi. Peilinpalasia minulla oli valmiina, joten liimasin kiinnityskoukuksi kieputetun rautalangan, jonka kiinnitin nahkakaistaleen avulla liimaamalla peilin toiselle puolelle. Sitten liimasin peuran vain kiinni peiliin erikoisliimalla, jotta kestäisi. Korut roikkumaan peuran kimelteleviin sarviin ja seinälle. 

Ensi jouluna meillä ei ehkä kimalteleva peura ole esillä kukkien seassa, mutta kyllähän tämän toki voi piilottaa lautaselle ja laittaa niitä käpyjä ja muita jouluisia istutuksia mukaan. Joten ei hätää, peura on nyt esillä kesät talvet.

Mitä tykkäsit ideasta? Minusta se sopi hienosti tuohon mustaan seinään, kun sekin vähän kimaltaa ja tänne työhuone/vaatehuoneeseen antaa vähän glamouria.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *