Matkustaminen

Miniloma miehen kanssa Haikon kartanossa

Yhteistyössä Haikon kartanon kanssa


Miniloma miehen kanssa Haikon kartanossa


 Sain blogin kautta mahdollisuuden vierailla mieheni kanssa Haikon kartanossa, viime viikonloppuna ja ottaa miniloman verran sitä yhteistä aikaa ja olla kahdestaan. Haikko tarjoaa siihen kyllä loistavat mahdollisuudet. Aina ei siis tarvitse lähteä kauemmas tai ulkomaille, vaan minimloman voi tehdä myös ihan lähelle, Porvoon kupeeseen. Helsingistä matkaa on vain 48 kilometriä.


Monilla työpaikoilla, juuri tämä alkuvuosi, on kiireisintä aikaa. Kotona aika menee sen perusarjen pyörittämiseen ja tuntuu, ettei sitä omaa puolisoa ennätä nähdä, kuin hetki iltasella ja aamuisin, jos hyvin sattuu aikataulut kohdilleen. Työmatkat ja harrastukset voivat viedä omille teilleen, joten viikonloppujenkin suhteen on haastavaa saada sitä parisuhdeaikaa varastettua. Meillä nyt tyttäret eivät enää kovin nurkissa pyöri, mutta arjen irtiottoa tarvitaan ajoittain ja juurikin lähtemistä sieltä kotikentältä pois, jotta sitä puolisoa ennättäisi huomioida. Muuten saattaa ne tekemättömät työt viedä huomion ja sitä löytääkin itsensä kuuraamassa keittiön kaappeja. 


Mielenkiintoista, miten eri tavalla sitä itsekin ajattelee, heti kun lähtee sieltä kotoa vähän kauemmas, että ne roolit tavallaan unohtuu. Enää ei olla iskä ja äitsy, vaikka ne nimet saattaa ääneen vahingossa lipsahtaakin, mutta nyt ollaankin me. Vähän kuin aikana ennen lapsia. Näitä hetkiä vaan pitää vaalia, ettei parisuhde väljäänny ja muutu tavaksi. Itsestäänselvyys se ei koskaan saisi olla ja varsinkin, kun on kyse pitkästä parisuhteesta. 

Haikon kartanossa juuri parisuhdeloman viettäminen on tehty helpoksi. Kaunis miljöö ja hotellissa uudistuneet huoneet sekä ylellinen spa, takasi mukavan irtautumisen kaikesta työhuolista ja hieman noista flunssistakin, joista meillä on viime viikon kärsitty. 

 Haikon kartano on saanut Green key-ympäristösertifikaatin ja sitoutunut tekemään tavoitteellista ja kansainvälisesti tunnustettua työtä, ympäristön hyväksi. Haikossa käytetään vettä ja energiaa säästeliäästi, jätteet lajitellaan ja kierrätetään sekä siivotaan ympäristömerkityillä pesuaineilla.

Standard-huoneessa oli kaikki se, mitä tarvitsimme ja huonekin oli mukavan tilava. Haikon kartanossa on luovuttu hotellikansioista, liittyen juuri tähän Green key-ympäristösertifikaattiin  ja kaikki tieto löytyy huonekohtaisista sähköisistä tableteista. Näistä oli kiva selata vaikka ajankohtaisia lehtiä ja varata pöytävarauksia sekä katsella millaisia hoitoja on spa:n puolella tarjolla. 

Haikon kartano oli muistanut meitä ihanasti kuohuvalla sekä suklaakarkeilla. Miniloman tunnelmaan pääsimme heti. Pukeuduimme heti kohta saapumisen jälkeen muhkeisiin, pehmoisiin kylpytakkeihin ja tossuihin, jotka oli huoneessa valmiina ja ne voi ottaa käyttöön kylpylän puolelle siirryttäessä. Se sijaitsi onneksi samassa talossa, joten kerros pari portaita alas ja olimme jo spa:n puolella. Kylpylän käyttö sisältyy huoneen hintaan.

Täältä löytyy ihania hemmotteluhoitoja pariskunnille, kasvohoitoja, joihin käytetään kotimaisia Ekopharman tuotteita. Tehokkaita kiinteyttäviä vartalohoitoja, ryhmäliikuntaa, kunto-sali, hierontoja, kampaamo ja vaikka hampaiden valkaisuhoitoja. Laidasta laitaan siis löytyy hoitoja ja vaikka mitä.


Me emme tällä kertaa päässeet kokeilemaan hoitoja, sillä viikonloput ovat aina todella suosittuja ja varattuja näiden hoitojen suhteen. Kannattaa siis varata hoidot ajoissa, jo heti huonevarauksen yhteydessä.


Me nautimme höyrysaunasta sekä poreammeista kylpylän puolella ja rentouttavasta lillumisesta vedessä. Eipä se muuta tarvitse, sillä eihän miniloma saa olla suorittamista. Niin ja tämä spa on illalla vain aikuisille, mikä minusta on juuri parisuhdelomalaisille sitä luksusta. (Ikäraja 12 v kello 18.00 jälkeen.) Lapsia täällä ei juurikaan ollut, mutta ei tämä kuitenkaan vanhusten tapaamispaikkakaan ollut, sillä yllättävän moni pariskunta oli noin 30 vuotiaita tai alle.


Illallisella nautimme kauniista Kartanoravintolan sisustuksista ja tunnelmasta. Ystävällinen ja asiantunteva henkilökunta tarjoili meille maittavan illallisen. Nautimme pehmeiden viinien kera maistuvan maa-artisokkakeiton alkuruuaksi. Miten ihmeessä se maku saadaan noin suussasulavaksi?


 Minulle mehevä häränfilepihvi ja miehelle kuhaa pääruokana sekä jälkiruokana suklaalastulla koristettu jäätelö, jonka väri oli kuin suoraan mekostani. Viininpunainen sävy siis ja sitä kyllä löytyi myös verhoista ja muistakin verhoiluista, joten hyvin olisin voinut sulautua sinne verhojen kätköihin. 


Illallinen ei minusta ollut hinnaltaan paha, sillä näin tasokkaan ravintolan kahden hengen kolmen ruokalajin ruokailusta ja juomista maksoimme noin 100 euroa.

Kartanon aamiainen oli hulppea ja tarjolla oli kaikille jotakin, joten uskon, että mahansa sai täyteen nirsompikin vieras. Nautimme aamiaisen yhdessä takahuoneista, jossa oli rauhallinen meno ja verkkainen tunnelma. 


Upeita maalauksia, valokuvia ja historiallisia muistoja löytyi varsinkin Keltaisessa salongissa, jossa sai tutustua myös taide-kokoelmaan, mm. kuuteen alku-peräiseen Edelfeltin maalaukseen. 

Kaunis maalaismaisema ja upea puhtaanvalkoinen lumi. Kartanomiljöö parhaimmillaan. Toisaalta olisi kiva nähdä millainen tämä paikka on kesällä, kun pääsee saunomaan ja uimaan luonnonvesiin.


Koska ystävänpäivä on tässä ihan kohta ja keskellä viikkoa, niin siinäpä ei ihan helpolla irrottauduta työkuvioista ja lähdetä hotellilomalle.  Me vietimme Valentine`s day-idean vähän  etukäteen ja hyvin toimi. Ei sen aina tarvitse olla niin justiinsa.


Lämpimät kiitokset Haikon kartanolle vierailusta. Tulemme varmasti uudestaan.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.