Käsityöt

Vinkki pitkävartisten villasukkien tuunaamiseen ja kierrättämiseen

Vinkki pitkävartisten villasukkien tuunaamiseen ja kierrättämiseen

 

Löytyykö sinulta pitkävartiset sukat, jotka ovat pohjasta rikki ja mietit, miten ne voisi tuunata ja kierrättää? Tässä annan pienen ja helpon vinkin tuunaukseen.

En ole mitenkään innokas neulomaan sukkia, mutta joskus niitä kuitenkin käyttöön ja tarpeeseen neulon. Olin pari vuotta sitten neulonut nämä pitkävartiset pitsiset sukat, postaus löytyy täältä klik ja jonkin verran ne ehtivät olla käytössäkin. Jestas, en edes muistanut, että nämä sukatkin oli tehty tätä ennen kierrätyslangasta.  Valkoiset sukat ovat kauniit, mutta valitettavan helposti tuo pohja likaantuu, vaikka kuinka varoisi. 

Sukkiin tuli reikä päkiän kohdalle ja huomaamatta ne jotenkin ajautuivat pyykkilaatikkoon ja villapesuun toisten sukkien kanssa. Lopputulos näytti sitten tältä, kun ne kuivumaan koneesta ongin. Harmitti ja meinasin jo heivata ne huitsiin, mutta taas se pieni tuunausidea iski. Rikki ovat, mutta näistä voisi tuunata ja kierrättää jotakin käytännöllistä ja  muodikasta.

Kuvio oli pitsinen, joten halusin sen säästää. Lankaa ei pahemmin ollut, joten se, mitä tästä irtosi, oli vain käytössä. Uusia sukkia en halunnut alkaa neulomaan, joten saksilla vain rikkoutuneet terät irti, heti kantapään yläpuolelta ja sitten vain poimitaan silmukat puikoille. Silmukat eivät heti ala juoksemaan tai putoamaan, mutta tarkkana pitää olla. Pari kerrosta nypin irtolankoja ja sitten sain silmukat kootuksi ja lankaa sen verran, että pystyin nämä silmukat päättelemään.


Näistäpä tuli ranteille lämmittäjät. Samalla nämä voi asetella myös sormia lämmittämään ja sehän on minulle tärkeää, nivelrikosta kun kärsin ja sormet ovat aina jäässä.  Kiva, helppo ja käytännöllinen tuunaus ja ei mennyt rikkinäiset sukat roskiin ja ylpeänä olen, koska tämä on jo tavallaan kolmas neulomus samasta langasta. Varret vain ranteisiin ja menoksi.

Nyt pitää varmasti alkaa suunnittelemaan sitä viittatakkia, sillä sellaiseen juuri nämä ranteenlämmittäjät kävisivät kavereiksi.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *