Kosmetiikka

Hauraille hiuksille ja kuivalle päänahalle rauhoittavaa kasvien voimaa

Hauraille hiuksille ja kuivalle päänahalle rauhoittavaa kasvien voimaa 

Kun talvi ja pakkaset, joilla tunnun nyt aloittavan kaikki postaukseni, mutta aiheesta kirjoitan, riepottelee ihoa, ne kuivuvat ja kutisevat. Tuntuu, että jatkuvasti on jano ja siihen lisäksi vielä hiukan vetämätön olo, jos ei pääse tai tarkene lähteä ulos. Näihin löytyy jollakin tavalla helpotusta kosteuttavista tuotteista ja nesteytyksestä.

Entäpä, jos päänahka alkaa oireilla? Minä nimittäin kärsin parisen viikkoa sitten aivan hillittömästä kutinasta päänahassa. Tuntui ja pelkäsin, että minulla on vähintäänkin täitä tai jotakin elävää päässä, sillä niin vimmatusti se kutitti. Jatkuvasti raavin päätäni ja tarkistutin perheenjäsenillä, että onko kaikki kunnossa ja minulle vakuuteltiin, ettei siellä mitään ötökötä ole, vaan päänahka on todella kuivan näköinen.

 Eikä myöskään hilsettä löytynyt, mutta paikoitellen oli punaisia länttejä niistä raapimisistani. Se tunne kun päätä kutittaa, on kyllä viheliäinen ja mitä enemmän sitä alkaa ajatella, niin sepä alkaa kutittaa vieläkin enemmän. 

Otin tähän vaivaan allergialääkettä, mutta se ei tuntunut tepsivän. Löysin sitten Betaglukaanigeeliä, jota pystyi hieromaan kuivaan päänahkaan pari kertaa päivässä ja sitä ei tarvinnut pestä pois. Tämä rauhoitti päänahkaa hiukan, mutta vielä sitä kutitti. Ilmeisesti öisin se ei häirinnyt, sillä nukuin yöni ihan hyvin.

Totesin, että tähän vaikuttaa varmasti pakkanen, joka sitä päänahkaa kuivattaa sekä kuiva sisäilma, todennäköisesti hiustuotteet, joita käytän ja kolmantena stressi, josta myös kärsin.  Muistin sitten, että olin saanut L`oreal Paris hiustenhoitotuotteita testiin ja muistan lukeneeni Soothing Therapy -lauseen näiden yhteydessä. Olin jo epätoivoissani tässä vaiheessa, kun vanhat tutut hiustuotteet eivät enää sopineet minulle ja hiuksia piti tietysti pari kertaa viikossa pestä. 

L`oreal Paris Botanicals Fresh Care Lavender Soothing Therapy on ylellistä hiustenhoitoa kasvien voimalla. Tämä lauseke kasveista hiukan mietitytti allergioiden vuoksi, mutta annoin sarjalle mahdollisuuden. Näissä ei ole silikoneja, parabeeneja ja väriaineita ja sarja on suunniteltu hauraille, hennoille hiuksille ja nimikkoainesosana toimii laventeliöljy. Omat hiukset eivät kyllä ole hennoimmasta päästä, mutta hauraus sopii,  kaikista värjäyksistä ja permiksistä on voinut aiheutua myös herkistymistä ja kutinaa. 

Pesin hiukseni Botanicals Lavender Soothing Therapy shampoolla ja tässä miellytti heti tuo ihastuttava ja rauhoittava tuoksu. Vaahtoutui hyvin ja pesi hellästi hiukset ilman, että osaltaan rikki mennyt iho reagoi mitenkään.

Seuraavana levittelin hoitoaineen ja lopuksi annoin vielä loppusilauksen tuon naamion muodossa. Kolmen  minuutin vaikutusaika riittää naamiolle, mutta minä varmasti tuplasin tuon ajan, sillä se jotenkin  viilensi ärtynyttä ihoani.

 Rauhoittava laventelin tuoksu täytti kylpyhuoneen ja hiukset tuntuivat jo märkinä ollessaan pehmeiltä ja silkkisiltä. Kaikissa näissä tuotteissa on ekologista laventeliöljyä sekä soija- ja kookosöljyä. 


Eihän se kutina tosin heti ensimmäisellä kerralla poistunut, mutta väheni huomattavasti ja seuraavalla kerralla oli helpotus pestä ja hoitaa hiuksia näillä samoilla tuotteilla, koska tiesin, etteivät ne ainakaan pahenna tilannetta. 


Ihme tapahtui, sillä se kutina katosi, vaikka on se päänahka varmasti vieläkin hieman kuiva, niin ei se häiritse enää. Oliko se sitten joku ohimenevä allergiajuttu vai mikä? En ymmärrä, mutta tulipahan testattua ihastuttavat hiustuotteet ja otettua ne pysyvästi käyttöön. 

Näin kierrätysjutuista innostuneena, minua miellyttää, että pakkauksien muoviosat ovat 100% kierrätettäviä ja shampoopullotkin tehty 100% kierrätysmuovista.

Joko sinä olet kiinnittänyt kaupoissa huomiosi näihin hiustenhoitotuotteisiin?

prnäyte


No Comments

 • Outi Krimou/Outi's life

  En olekaan huomannut näitä tuotteita vielä. Mies on kärsinyt nyt viikon kutiavasta päänahasta, hän on myös atoopikko, joten kutina on ihan mahdotonta. Pyydänkin häntä hakemaan jotain öljyä omaan päänahkaansa, hänellä kun noita hiuksia ei ole.
  Mukavaa keskiviikkoiltaa sinulle!

 • Tiia K

  Nämä olisi ihan mun tuotteet, koska kärsin päänahan ongelmista ja atoopisesta ihosta. Upean kuuloiset tuotteet ja nuo sun hiukset, wow <3

  Ihanaa naistenpäivää M <3

 • Mysterious M

  Nämä auttoi ihmeesti ja rauhoitti kutiavaa päätä:) Olinkin jo tulla hulluksi siitä kutinasta, joten pakkaset voivat todella kuivattaa ihoa joka puolelta:)
  Kannattaa kokeilla, sillä tuoksu on ihana:)

 • Tuuli - Lumo Lifestyle

  Kauniita pulloja ja tuotekin kuulostaa hyvältä. Joinain talvina päänahkani on kutissut paljonkin kiitos kuivan ilman ja stressin, tänä talvena ei omneksi lainkaan vaikka ilma on kuiva ja stressiäkin pukkaa ihan normaaliin tahtiin.

 • Mysterious M

  Hyviä tuotteita, vaikka ei sitten niin päänahka oireilisikaan:)
  Tuo on jännää, miten se joskus yllättää, tuo päänahkan kutiseminen. Minullakin tämmöinen kutina pitkästä aikaa ja yleensä kyllä tullut hiusväristä, ruskeasta sävystä:)

 • Jael

  KIva kuulla että kutina väheni noilla. Mullakin on talvella täällä tosi kuiva ja kutiseva päänahka, vaikka SUomeen verrattuna on hyvin lämmintä, mutta talvella täällä on kuivaa. Käytän nykyään sen vuoksi vain sellaista shampoota missä ei ole suoloja mukana, ja käyn puistossa hakemassa rosmariinia, ja siitä ja nokkosesta teen uutteen, johon lisään vähän teepuuöljyä. Se ainakin auttaa hillitsemään kutinaa omalla päänahallani.

 • Mysterious M

  Oi, kuulostaa mielenkiintoiselta nuo yrttiseokset:) Mahtavaa jos voi itse kehitellä rohdosvalmisteen, joka auttaa:)
  Tämä on jännä, että ei näistä aina tiedä, miksi se kutina iski. Pelkään aiuheuttajaksi pakkasen lisäksi myös stressiä, no siitä voi aina kaikkea syyttää:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *