Käsityöt

Pikkusohvan pelastus

Pikkusohvan pelastus

Pikkuinen sohva oli kokenut monenlaista ja vuosiakin oli mittarissa jokunen. Se oli jo pikapikaa joutumassa roskalavalle, kun minua huhuiltiin apuun. Olisiko tästä vielä sohvaksi, voisiko sen pelastaa, sillä se oli kovin mieluinen ja kovasti tykätty ja käytetty? Toki halusin pikkusohvan pelastaa, mikäli se vielä kestäisi käytössä. En kyllä osannut sanoa sen puuosista mitään, että kuinka se jakselee, noin muuten, mutta lupasin auttaa ja ottaa projektiksi sen päällystämisen.

Eurokankaassa meni tovi, sillä vaikka asiakas toivoi tähän kirkkaita sinertäviä sävyjä, ei sellaisia tasokkaita ja kestäviä kankaita pienellä budjetilla niin vain osteltu. Raha ratkaisi jälleen.

Löysin kuitenkin heti aluksi tämän Designers Guild-tyylisen kankaan ja se heti miellytti minun silmääni. Arvelin myös sävyn miellyttävän asiakasta. Pehmeät lehdykät ja rauhoittava tumma harmaa taustalla. Pohjakangas olikin sitten vaikeampi, juuri siksi, ettei sävyjä löytynyt tai sitten ei materiaali ollut sohvaan sopivaa. Lopulta oli sininen pakko vaihtaa harmaaseen, sillä toivomus oli tietysti, etteivät kaikki tahrat heti näkyisi ja ettei sitä tarvitsisi kovin pestä.

Kun kankaat oli valittu, alkoikin kova kaavoittaminen ja ei ollut helpommasta päästä tämä pikku pilvisohva päällystää. Kaaria oli joka puolella ja koska en tätä sohvaa kotiini ottanut, niin oli hiukan jännitystä, että toimiiko koko päällys sitten valmiina. 


Tässä se nyt on ja asiakas tykkäsi kovasti ja sehän on tärkein. Lähtötilanteessa oli siis kirkuvan keltainen selkänoja ja tummaa sinistä istuinosassa, joten onhan tässä nyt hiukan enemmän tyylikkyyttä mukana ja myös rauhoittavaa elementtiä lastenhuoneen värikkyyteen. Selkänojan kangas on mukavan pehmoista, vaikka tuo istuinosa olikin hiukan karheampaa kangasta. 

Tätä sohvaa tein siis hiukan jännityksellä, koska en päässyt sitä joka ompeluvaiheessa sovittamaan. Kotona olen päällystänyt pari eri sohvaa ja se onkin aivan eri asia, kun saa sovittaa, vaikka jokaista saumaa viilaten. Tässä ( klik)  on muuten postaus parin vuoden takaa, kun miehen kanssa urakoimme olohuoneen ison kulmasohvan uusiksi. Tässä sitten sohva valmiina (klik). 

Mitä tykkäät pilvisohvan uudistuksesta? 

No Comments

 • Mysterious M

  Kiitos:) Joo-o, kyllä siinä minullakin oli hiukan miettimistä, että hetkinen, miten tämän tekisi, vaikka onkin muutama sohv tuunattu:) Niin ja en ole siis alan ammattilainen, joten senkin takia:D

 • Unknown

  Voi luoja, verhoilun irvikuva. saitko ihan maksunkin tuosta. ymmärtäisin jos jossakin pieniä ryppyjä aloittelijalla ja harrastajalla, mut eihän toss ole muutakuin ryppyjä….ei selkänoja kankaan kohdistusta, ja että vasemmanpuoleinen on kangas ylösalaisin, huomaa hyvin kuin valo tulee siihen, siftaa valoa erilailla kuin muut, eikä pitäis. ja istuimen kappa hirveä

 • Mysterious M

  Hei vaan sinulle, joka et uskalla arvostella nimelläsi! Kiitos palautteestasi:)
  Ei ne muutamat rypyt tässä haittaa:) Lopputulos on kuitenkin siistimpi kuin aikaisempi versio, joka oli jo rikki ja kulunut. Niin ja olen harrastaja tällä alalla. Oikein mukavaa viikonloppua sinulle:)
  Istuimen kappa on tarkoituksella rypyllä, sillä mallasin edelliseen paikalla olleeseen istuimeen.

 • Tiia K

  Jösses tuota anonyymiä, jossain on herätty väärällä jalalla ja sellaista ihmistä ei olekaan, joka olisi täydellinen, eli kyllä anolla on puutteensa ja yksi niistä on ilkeys.

  Mutta sohvaan, no hei haloo megahieno ja jos katsoo minkälainen oli, niin superhieno. Auringon valo sohvassa taittaa ja ryppyjä en näe parhaalla tahdollakaan. Kyllä kelpaa nyt soffalla istuskella, etenkin kun katsoo minkälainen se oli.

  Oot M supertaitava ja saat päällystää meidän sohvan anytime. ?

 • Anonyymi

  Itsekin kirjoittelen anonyyminä mutta halusin vain tulla huomauttamaan, että selkänojassahan on selvästikin mietitty kuvion jatkuvuutta tuolla ratkaistulla 😀 Ilkeä kommentti oli mielestäni aiheeton ja itse näen lopputuloksen pirteäksi ja toimivaksi ratkaisuksi pienellä budjetilla 🙂

 • Mysterious M

  Lämpimät kiitokset kommentistasi <3
  Joo, no anolla on tarpeensa ja nyt minä sain osani:)
  Tuo on totta, että kun kangastakin on vähän, budjetin takia, niin ei se tuunaus niin helppoa ollut. Sohva kuitenkin tuli käyttöön ja se oli pääasia:)

 • Pirkko-Liisa

  Hei oletpa tuunannut hienon sohvan lastenhuoneeseen! Kyllä nyt kelpaa leikkiä.

  Ihmettelen ihmisten ilkeää somekäyttäytymistä ja pohdin myös minkälaisen mallin lapset siitä saavat. Matala on kynnys suuttua, jos tuunattu sohva saa noin kärkkäästi kirjoittamaan.

  Näitä juttuja on kiva lukea ja näistä saa uusia vinkkejä itsellekkin.

 • Mysterious M

  Voi kiitos! Tämä on tätä ja aina joskus jollakin lähtee lapasesta ja kirjoitus on ilkeää, mutta ehkä hänellä oli vain ikävä aamu:D
  Pikkusohva ei todellakaan ole täydellinen ja varoitin tähän lähtiessäni, etten saa samaa kuin se oli, vaikka huonokuntoinen ja repalainen sohva se vasta olikin irvikuva:D Mutta asiakas oli tyytyväinen, joten se oli pääasia.
  Kiitokset kivasta kommentista ja tsempistä!<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *