Kosmetiikka

Talvi-ihon pelastaja, Acadèmie ihonhoitosarja, auttaa ihoa myös kevään haasteissa

 

 

Eilen minusta tuntui ensimmäisen kerran kunnolla keväältä, kun pehmeä, kostea lumi narskui kenkien alla, no sitten räntää kyllä tietysti vihmoi välissä, mutta sitähän se kevät on.  Kotiin kulkiessani erotin ihanasti talitintin livertelyn.  Kevät on siis täällä, mutta haluan silti roikkua sen verran talvessa, että pääsen kertomaan, kuinka selvisin herkistyneen ihoni kanssa ja kuinka se kesti talven tuiverrukset ja pakkaset. Apuna oli Acadèmie ihonhoitosarja.

Sain nimittäin mahdollisuuden testata kokonaista  Acadèmie ihonhoitosarjaa, josta olenkin joskus Livboxia vielä tilatessani, saanut vähän maistiaisia. Acadèmie Scientifique de Beautè  on yhdistänyt jo 125 vuoden ajan tieteen ja ihonhoidon tuloksia tuovalla tavalla. Olen  ällistynyt siitä, miten oma ihoni reagoi aluksi ja innoissani siitä, mikä oli lopputulos.

 

LÄHTÖTILANNE

 

Helmikuun alussa valitin Acadèmie sarjan maahantuojalle omasta ihostani, kunka se on ärsyyntynyt ja herkistynyt. Hän lupasi etsiä minulle sopivat tuotteet ja laittoi minulle vielä joukon lisäkysymyksiä ihooni liittyen vastattavaksi. 

  • onko iho enemmän kuiva (tai pintakuiva) vai sekaiho tai rasvaisuuteen taipuva
  • reagoiko ihosi esimerkiksi lämpötiloihin, hankaamiseen, ruoka-aineisiin
  • onko sinulla kosmetiikka-allergioita
  • mikä on suurin huolenaiheesi ihosi suhteen
  • millaisista koostumuksista voiteiden suhteen pidät eniten, emulsio, geeli, voidemainen
Oma herkistynyt ihoni on joskus ollut sekaiho, joten kiiltoon taipuva ihoni, on nyt muuttunut aikuisen naisen ikään ehtiessäni, kovin kuivaksi ja osaltaan juuri pintakuivaksi sekä punoittavaksi. Lisäksi on tuo ikuinen couperosa, joka meinaa pahentua jopa rosaceaksi asti ja jotakin näppysiä on tullut toiseen poskeen. Tämä on suurin huolenaiheeni ihoni kuntoa ajatellen.
 
Lämpötiloihin se kieltämättä reagoi herkästi ja juodessani kahvia tai kuumia juomia, poskia alkaa kuumottamaan helposti. Aamulla iho on suhteellisen normaali, mutta heti kun pesen kasvoni, niin se reagoi juuri tuohon hankaamiseen, vaikka sitä kasvovettä vain taputtelisi iholle. 
 
Ruoka-aineallergioita on, mutta suoranaista kosmetiikka-allergiaa minulla ei ole. Luonnonkosmetiikka tosin yleensä aiheuttaa minulle reaktioita, punoitusta ja kutinaa ja jonkin verran näppyjä. Siitepölyallergisena en ole siksi kovin innoissani luonnonkosmetiikkaa testaillutkaan.
 
Pidän puhdistuksessa geelimäisistä tuotteista, sillä niillä saa parhaiten meikin puhdistumaan niin, ettei ihoa tarvitse jynssätä montaa kertaa tuotteilla läpi. Maitomaisilla en koskaan  saa ihoani täysin puhtaaksi meikistä.
 
Tämä kyseli rauhoitti mieltäni, sillä kaikki ei vain kaikille sovi ja en halunnut ärsyttää ihoani vääränlaisilla tuotteilla. Tunsin siis olevani tuotteiden suhteen turvallisissa käsissä, vaikka kukaan asiantuntija ei ihoani nähnytkään.
 

KASVOJEN PUHDISTUSTUOTTEET

 
Sain puhdistustuotteeksi rasvaiselle iholle tarkoitettua geeliä Gel Dèmaquillant Purifiant, joka sopii myös sekaiholle. Tämä tuote ensin hätkähdytti, että miksi kuivalle iholle rasvaisen ihon tuotetta, mutta olinhan pyytänyt sellaista tuotetta, jolla meikki irtoaisi. Tämä ei kuitenkaan ole niin kuivattavaa, kuin pelkäsin, vaikka tehokas olikin.
 
 Pieni määrä vaahdotetaan kosteissa käsissä ja pyöritellään ympäri kasvoja, mutta vältetään silmänympäryksia. Ihanan tuoksuinen tuote, jota en ihan päivittäin käyttänyt, vain silloin, kun halusin puhdistaa meikin ja saada kasvoni todella puhtaiksi. 
 

KASVOVESI

 
Koska ihoni on herkistelijä, enkä halunnut järkyttää sen tasapainoa, niin siirryin tähän uuteen sarjaan pikkuhiljaa, aloittaen ensin puhdistuksesta ja kasvovedestä ja sitten vasta lisäsin tuotteita pikkuhiljaa ihonhoitooni. Kasvovesi Tonique Hydrant, kosteuttaa pintakuivaa ihoani, joten sen ihoni kesti hyvin heti,  mutta jo tuo aiemmin mainittu puhdistusgeeli ärhäköitti hiukan noita näppyjä ja myös nenälle niitä vähän ilmestyi. Siirryin aamuisin vain käyttämään pelkästään tätä kasvovettä kasvoilleni, koska ihoni tuntui niin kuivalta.
 

KOSTEUTTAVA VOIDE JA NAAMIO

 

Olin silti rauhallisin mielin, sillä näin on käynyt ennenkin. Lisäsin kasvovoiteen, joka on kehitelty aikuiselle iholle, Crème Èclipsan, päivittäiseen käyttööni, aamuin ja illoin. Kun ikää on jo jonkin verran, niin aurinko on päässyt tekemään tuhojaan, kasvolihasten toistuvat jännittymiset ovat saaneet aikaan ryppyjä ja iho on veltostunut. Silloin tämä ihastuttavan kevyt ja hurmaavan tuoksuinen voide on paikallaan. Imeytyy hyvin ja toimii loistavasti myös meikin alusvoiteena. Tuoksuu jumalaisen hyvälle ja tekee ihosta pehmoisen.

Masque Apaisant on viilentävä ja pehmittävä voidenaamio, jollaista toivoin juuri saunasuojaksi tai saunan jälkeen. Tämän annetaan vaikuttaa 10-20 minuuttia ja sitten se pestään pois. Ensimmäisellä kerralla laitoinkin sitä kasvoilleni saunaan mennessäni, mutta siellä se ei toiminut. Tämä oli ensimmäinen kerta, joten iho ällistytti minut punoituksella, jota kesti jonkin aikaa. Hiukan säikähdin, että mitä nyt, mutta ilmeisesti sauna oli liian kuuma. 

Aamulla iholleni oli taas ilmestynyt lisää noita punaisia näppyjä, jotka sitten kyllä päivän mittaan rauhoittuvat. En kuitenkaan antanut periksi ja kokeilin muutamien päivien päästä naamiota uudestaan ja nyt se viilensi ja rauhoitti ihoani ja huomasin, kuinka seuraavana aamuna iho oli tasaisen värinen ja näppysiäkään ei enää kovin huomannut. Eli ensijärkytyksen jälkeen ihoni ja naamio olivat kavereita, nykyisin rakastan tätä rauhoittavaa naamiota.

 

AMBULLIBAARI

 

Uskaltauduin viimein kokeilemaan Ampullibaarista, minun iholleni suunnattuja tehotuotteita. Näissä ampulleissa ei ole tuoksua ja ne auttavat ihoa tasapainoittaen, kosteuttaen ja vahvistaen. Näitä ampulleja minulle oli valittu kolme ja ne kestivät kukin viikon verran, kun ampullista taputteli muutamia tippoja kahdesti päivässä puhtaalle iholle, ennen muita tuotteita.

 Aluksi olin hieman ihmeissäni, että miten tuon lasiampullin saa auki ja kuinka se säilyy. Mutta minulle vastattiin, että hyvin se sen viikon säilyy ja se avataan niin, että kasvopaperin sisällä napsautetaan taittaen ampullin kaula katki. Näin tein ja onnistuin.

Yksi ampulleista oli vahvistava couperosa-ampulli, joka vastusti punakkuutta. Rougers diffuses oli punertavaa, vesimäistä nestettä, joka imeytyi hyvin ihoon. En kuitenkaan erityisemmin huomannut tämän tehoa, ainakaan heti.

Toinen olikin jo tehokkaamman tuntuinen ampulli, sillä se oli omega 3-6-9, ravitseva ampulli. Todella öljymäisen tuntoinen, mutta voi, miten ihoni nautti tästä tuotteesta. Iho kirkastui ja virkistyi huomattavasti ja tällä muuten punaisuuskin rauhoittui. Mahtava tuote, jota olisin mielelläni käyttänyt pitempään, mutta se ei ole tässä tarkoituksena. 

Kolmas olikin sitten jo silottava aikuisen iholle tarkoitettu  ampulli Cellules Integrales. Tämä oli kyllä mahtava jatkumo tälle ampullibaarin setille, sillä ne punaiset näpyt lopulta katosivat kasvoiltani ja iho näyttä nyt tasapainoisemmalta, kuin aikoihin. 

Ihan mahtava setti ja vaikka tuntui, ettei tuo ensimmäinen Rouges Diffuses olisi mitenkään vaikuttanut, niin juuri tämä kolmen viikon erilaiset ampullikuurit varmasti tukivat toinen toistaan ja vahvistivat näin ihoani. Olen todella tyytyväinen ja ihanaa on, ettei posket kuumota tai tunnu kipeältä, ulkoilunkaan jälkeen.

 

KANGASNAAMIO KOSTEUTTAJAKSI

 

Loppuun vielä kasvoille laitettava superkosteuttava Hyaluronic kangasnaamio, jonka testasin juuri nyt viikonlopulla, saunan jälkeen. Todella riittoisa tuote, sillä vaikutusajan jälkeen, joka oli 15 minuuttia, kangasnaamio otetaan pois kasvoilta ja ihon pinnalle jäänyt naamio hierotaan kasvojen ihoon. Sen jälkeen pyyhin koko vartalon iholle tuosta kangasnaamiosta loput naamiot, joten mahtoi vartalon iho olla ihmeissään, näin kosteuttavasta ja hienosta hoidosta. Kasvojen iho näytti upealta vielä aamulla ja ihan harmitti, ettei ollut mitään kummempaa menoa tiedossa. Eli oli hyvä ja superkosteuttava silloin tällöin käytettäväksi ja halusin sillä tavallaan viimeistellä tuon ampullikuurin.

MITEN IHO VOI NYT?

 
Todellakin hyvin ja tuntuu pehmeältä ja vaikka aluksi se reagoikin, ottamalla nokkiinsa näistä uusista tuotteista, niin en antanut periksi, vaan halusin nähdä paheneeko vai paraneeko tilanne ja paranihan se ja voin lämpimästi suositella tätä tuotesarjaa. Älä siis lannistu, jos jokin tuote ei sinulle heti sovi, vaan anna rauhassa iholle aikaa totuttautua uuteen tuotteeseen. 
 

Talven pahimmat kylmyydet, ainakin pitkäjaksoiset kylmät kaudet, ovat varmaankin takanapäin, toivon ja ihoni selvisi siitä hyvin. Nyt alkaakin se seuraava hankala vaihe, kun siitepöly ja katupölyt alkavat pölistä. Silloin juuri herkistynyt ja couperoottinen iho joutuu koville ja usein juuri tuo rosacea puhkeaa. Mutta nyt ihoni on ainakin saanut tehokasta huolenpitoa ja valmentautumista myös tähän kevään haasteeseen. Joten eiköhän me pärjätä, kun näillä tuotteilla mennään kevättä päin.

 
Lämpimät kiitokseni tästä mahdollisuudesta testata näitä tuotteita. Mikäli kiinnostuit, niin kurkkaahan Rohdos-alan nettisivuille tästä, ( klik) jos vaikka innostuit tästä sarjasta, niin sieltä löytyy vielä lisää tietoa.
 
tuotteet saatu blogin kautta

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *