Kierrättäminen

Pieni pitsinen perjantai-tuunaus

 

Pieni pitsinen perjantai-tuunaus 

 

Koska elämässä tulee eteen muutoksia ja mikään ei pysy ennallaan, meidänkään perheessä, niin muutokset pitää vain hyväksyä, sillä muutoksen aika on hyväksi. Palaan tähän vielä myöhemmin, mutta nyt on aika esitellä pieni tuunaus, joka liittyy toki tuohon muutoksen aikaan.

Tyttären pitsimekosta ei paljoa jäänyt jäljelle edellisen tuunauksen jäljiltä. Postaus löytyy täältä klik. Pitsimekosta siis tuli hauska keeppi minulle ja päätin, etten sitä loppuakaan voi pois heittää, joten tuunasin siitä pitsisen patalapun todella pienellä vaivalla ja iloisena taas kierrättämisen mahdollisuudesta.


Pitsisen patalapun ohje

 

  • pitsimekosta säästin suorakaiteen muotoisen kappaleen, joka sitten taitellaan nelinkertaiseksi ompeluvaiheessa
  • leikkasin pitsin sisälle myös vanua ja palan pellavakangasta
  • ompelin tiheän siksak ompeleen ympäri patalappua ja taitoin sen kahtia eli siitä tuli neliönmallinen ja ompelin uudestaan
  • kiinnitin tilkusta ompelemani ripustuslenkin kiinni yhteen kulmaan tuossa ompeluvaiheessa
  • kangaskaupasta saa patalapun sisuksiin erityistä pöytähuopaa, jota kannattaa hankkia, sillä se eristää lämpöä ja silloin patalappu on varmasti turvallinen, minulla tässä on nyt vain perusvanua                            
 
Mitään ei tarvinnut tietenkään tähän minityöhön ostaa ja omilla tilkuilla pärjäsin. Tämä oli superhelppo ja nopea tuunaus ja kierrätysidea.


Patalappu on valmiina ja paksuhkona, odottamassa pääsyä uuteen tehtäväänsä ja jopa uuteen keittiöön. Nyt varmasti näpit eivät pala kokkaillessa.
Katsohan vielä aikaisemmin tekemäni postaus pitsisistä patalapuista, sellainen löytyy täältä klik.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *