Käsityöt

Tekoturkisreppu ommeltu ja Chanel Gabrielle

Jälleen kerran tekoturkiksesta ompelus, siis niistä palasista, jotka jäivät nurkkiin pyörimään tämän turkin jämistä, klik. Nyt tuli tyttäreltä pyyntö pikkurepusta, missä voisi kuljettaa muutamaa tavaraa ja ”turkiksesta vain saisi niin söpön”. No kyllähän tähän kannatti tarttua, sillä jämäpalasia kyllä riitti, mutta osa paloista piti kyllä ommella yhteen, jotta sain riittävän kokoiset palat reppuun ja repun ommeltua. 

Vinkkejä repun ompelemiseen

 

Tarvitset reppuun:

 
 • pala turkista tai turkispaloja, joita pystyy hyvin yhdistelemään, sillä pitkäkarvaisena, saumat eivät erotu
 • vetoketju
 • 2 kpl  kapeita l-kokoisia vöitä, h&m liikkeestä 4.95 e kpl
 • vahvaa kangasta kantohihnaan tai tekonahkaa, kuten minulla tässä repussa
 • solkia tai paksua narua olkaimien kiinnittämiseen
 • vuorikangasta
Suunnittele reppu ja piirrä kaavat. Minulla on tässä hyvin perinteinen malli, jossa pyöristetty yläosa ja suora alhaalta. Reppua kiertää 6-7 cm leveä turkiskaistale, joka yhdistää molemmat repun etu ja-takakappaleet ja yläosassa on vetoketju. Molemmin puolin vetoketjua on kapeammat noin 3 cm kaistaleet turkista. 
 
 

Ompeleminen

 
Leikkaa kappaleet ja vuoret. Ompele ensin vetoketju kapeisiin kappaleisiin kiinni ja jos turkis on pitkäkarvaista, suosittelen tikkaamaan turkiksen pois tieltä, kuten yläkuvassa. Helpottaa hiukan repun sulkemista, kun karvat eivät jää niin vetoketjun väiin, vaikka kyllä ne vähän sitä silti tekevät.
 
Kiinnitä pitkään osioon vetoketjuosa ja nyt sinulla on repun ympärys ommeltuna. Seuraavaksi kiinnität ommellen tuohon ympärysosaan repun etukappaleen. Takakappaleeseen kiinnitetään sitten se pieni hihna siihen pyöristettyyn kohtaan keskelle ja samalla myös kannattaa kiinnittää narulenkki keskelle, jotta vyöt voi pujottaa siitä läpi. Näin olkahihnat eli vyöt eivät pääse liikkumaan. Samalla tavalla kiinnitä myös repun alaosaan kaksi narulenkkiä ja kannattaa huolitella myös ne lenkit siihen kappaleeseen kiinni.
 
 Seuraavaksi ommellaan takakappale kiinni itse reppuun. Vuoret ommellaan samalla tavalla, kuin itse reppu ja kiinnitetään vetoketjun kohdalta itse reppuun käsin. Vyöt eli hihnat, asetetaan lenkeistä pujotellen ja tuolla yläosan lenkissä ne menevät ristiin. itse sain vielä tikattua vyöt koneella yhteen, niin eivät pääse luisumaan. 
 

Pikkuiseen karvareppuun mahtuu hyvin muutamia juttuja ja tärkeimpänä tietysti on kännykkä, avaimet ja lompakko. Onneksi turkismuoti jatkuu vielä kuulemma kesälläkin ja meidän ilmastoonhan se onkin passeli, kun tuo aurinkokaan ei aina suostu näyttäytymään. Joten, ei ole lainkaan hassua käyttää karvaista reppua, vaikka kevät ja kesä ovat tulossa.

Mutta kyllä sinne voi sujauttaa vielä vaikka ihastuttavan Chanel Gabrielle tuoksun, sillä Chanel sopii jotenkin mahtavan hyvin näiden tekopörröturkisten tyyliin. 

Gabrielle on unelmien kukka kaikille niille naisille, jotka sädehtivät tuoksun tavoin. Gabrielle nimen inspiraationa on ollut nainen, joka on ollut intohimoinen, vapaa ja sydämessään kapinallinen. 

Oliver Polge, tuoksun luoja, on kehittänyt tuoksun yhteistyössä Chanelin tuoksu- ja kehityslaboratorion kanssa ja hän on valinnut Gabrielle-tuoksuun neljä, kaikkein ikonisinta valkoista kukkaa: Jasmiini, joka antaa intensiivisyyttä tuoksulle, Ylang-ylang on tuoksun pehmeä osa, täyteläisyyttä tuoksuun tuo Grassen tuberosa ja raikkautta appelsiininkukka.

Chanel on ollut minulle nuoruusvuosien ensimmäinen oikea tuoksu ja sehän oli silloin tuo Chanel 5. Sitä me tyttökavereiden kanssa laivalta ostimme ja onnessamme nuuhkimme ja olimme niin otettuja tästä tuoksusta. Ystäväni oli kesätöissä pankissa ja joku ”aikuinen nainen” oli tuhahtanut nauraen, että :  ”Chanel viitonen on niin kulunut tuoksu, jokaisen tytön ensimmäinen tuoksuvalinta. Ettekö parempaan pystyneet? ”  Siinä meillä meni vähän hohto tuosta tuoksusta, kun se noin mollattiin, mutta kyllä me siitä silti tykkäsimme ja loppuun joka pisaran käytimme. 

 Gabrielle ei ole niin makea, kuin Chanel 5, joten siksi tähän on helpompi hurmaantua. Raikkaus on minusta se ensimmäinen, joka tulee tästä mieleen. Hienostunut tuoksu ja käy niin tyttärelle, kuin äideillekin.


Oletko sinä käyttänyt joskus Chanel vitosta? Tuleeko muistoja mieleen?
tuoksu pr-näyte

6 Comments

 • Jonna H.

  Chanelin tuoksuissa on upeat pullot, todella yksinkertaiset, mutta silti todella ylelliset. 🙂 En oo käyttänyt vitosta, koska se ei ollut mun tuoksu, mutta L'Eau -versio on mun lemppari ja se on melkein jatkuvasti käytössä. <3

 • Tiia K

  Chanel ei mene koskaan muodista ja on ikoninen klassikko. Ihan höpöjä jutteli vanhempi työtoveri ja hänen motiivitkin jää pimentoon. Chanel 5 ei ole ollut oma juttuni, mutta tämä Gabrielle on ja Jonnan mainitsema L'Eau on ihana. Eli tuttua ylellistä Chanelia ja kepeämmän nuorekkaamma twistillä. Gabriellen upea Twilight tähti Kirsten Stewart sai minut laivalla Gabriellea tuoksuttelemaan ensimmäisen kerran. Jännä yhteensattuma, juuri tänään mietin otsikkoa omalle Gabrielle postaukselle ja mielessä humoristisesti pyöri, "voiko nakkinainen olla myös Chanel nainen",viittaan siihen muumioituneeseen nakkiin. Coco Chanel oli rohkea suunnannäyttäjä, joten kyllä voi.

  ?

 • Mysterious M

  Chanelilla on kyllä tyylikkät pullot:) Tämä Gabreille on minusta mielenkiintoinen tuoksu, joten tuohon L`Eau- versioon vitosesta en osaa sanoa mitään. Onhan Chanelin tuoksut kyllä aina aika voimakkaita:)

 • Mysterious M

  Joo, taisi olla jotain hampaankolossa, kun noin ikävästi kuittaili:) Itse muistan, että aivan hurmiossa oltiin siitä vitosen tuoksusta, mutta nyt en ehkä sitä valitsisi:)
  Kyllä se Chanel nakkityypille sopii myös:D

 • Mysterious M

  Kieltämättä Chanel tuoksut ovat voimakkaita, joten niistä joko pitää tai sitten ei:)
  Kiitos, minustakin repusta tuli söpö. Oikea "karvakasa" 😀
  Turkis antaa ompelijalle hiukan anteeksi, siis tekoturkis. Siinä ei pahemmin nuo saumat erotu, karvat peittävät sopivasti:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *