Lifestyle

Ettei nyt vaan sattuis mittään

 

 


Munankuoret ovat herkkiä rikkoutumaan, mikäli niistä haluaa askarrella, joten varovainen pitää olla, ettei vaan sattuis mittään. Muistan ajan, jolloin posket pullollaan puhallettiin munansisuksia ulos, kunhan ensin olimme saaneet pistellyksi reiät molempiin päihin kananmunaa. Kyllä siinä muutaman kananmunan puhallettuaan tiesi töitä tehneensä ja voi sitä onnetonta, joka munan rikkoi maalatessaan. No, joutui puhaltamaan siis uuden.

Nykyisin löytyy muovisia munia ja sellaisia mattaisia, joita voi maalata tai niihin liimata koristeita pääsiäisen kunniaksi. Näyttävät mattaisena enemmän oikeilta munilta. Ostin nämä munat, tussin ja höyhenet Sinellistä 


Vuosia sitten askartelin ja maalasin tämmöisiä munia klik ja klik. Nyt vaihteeksi muovimunien koristelua tusseilla. Tämä on terapeuttista touhua ja mieli vaeltaa, kun käyt näitä munia pipertämään. Tässä ei kannata asettaa turhan tiukkoja rajoituksia ja ehtoja sille, mitä tekee. Kukkakuviot, pallot, koukerot ja geometriset kuviot, kaikki näyttävät kauniilta. Lisäksi olen jo muutaman vuoden himoinnut noita kauniita ruskeita höyheniä ja nyt kun niitä löysin, liimailin niitä näihin muniin. Yksinkertaista ja helppoa myös lasten kanssa toteutettavaksi ja ei ole pelkoa, että menisivät rikki.Tyttären muutosta kerroinkin edellisessä postauksessa (klik) ja siitähän tietysti seuraa useita muitakin muutoksia, kuin vain fyysinen muuttaminen pois meidän kodista. On kaikenlaisia juttuja, mitä pitää huomioida ja kun luin Tiian, Minäkö keski-ikäinen postausta, vakuutusvirkailijan kanssa käydyistä keskusteluista, minua huvitti, koska aihe oli aika samanlainen. Vakuutusasiat pitää hoitaa kuntoon, ettei nyt vain sattuisi mitään.

Olin saanut helmikuussa erääntyväksi suhteellisen kalliin kotivakuutusmaksun ja huomasin, että oma ammatiliiton kautta oleva vakuutus, ei kattanut enää tytärtä matkustettaessa, hänen täytettyään 20. Niin ja tämä oli jo vuosi sitten ja minä en ollut tätä tarkistanut. Minä soittelin vakuutustoimistoon ja muutin vakuutusta hieman paremmaksi hänen kohdaltaan ja hinta tietysti nousi vielä kalliimmaksi. 


Ilmoitus asunnon saamisesta tuli aivan h-hetkellä, sillä olin juuri suunnitellut maksavani tuon korjatun laskun. Onneksi tarkistutin hänen opiskelijaliiton jäsenyytensä ja sen kautta hänellä olikin voimassa oleva matka- ja tapaturmavakuutus. Turhaan olisin sen siis maksanut. Kannattaa aina tarkistaa nämä vakuutusasiat, sillä harmittaa, kun näitä vakuutuksia tulee vahingossa maksettua päällekäin. 

Soittelin jälleen vakuutustoimistoon ja peruutin nämä vakuutukset ja samoin pyysin poistamaan hänet kotivakuutuksemme piiristä. Eihän se tietysti niin helpolla mennyt, vaan se piti suorittaa pankin viestinnän kautta. Ilmoitin siinä samat asiat ja jäin odottamaan laskua. Lasku tuli vasta tällä viikolla ja sieltä oli siis vain poistettu se matkavakuutuksen osuus. Minua harmitti, sillä se tiesi taas odottelua linjoilla vaikka kuinka pitkään. 

Soittelin jälleen vakuutustoimistoon ja nyt virkailija tenttasi minulta yhtä jos toista poliittisesta mielipidevaikuttamisesta lähtien. Tästä vähän hämäännyin, sillä mitä se tähän kuului. Kyselinkin tästä ja hieman kyllästynyt virkailija selitti, että nykyisin finanssialan laki vaatii nämä kysymykset kysymään. Varmasti niin, mutta tuntui, aivan kuin puhelimessa asioiminen olisi tahallaan tehty vaikeaksi ja haasteelliseksi. Mutta ymmärrän, että nämä asiakirjat pitää tietysti tehdä oikein ja virallisesti.

 Kun viimein pääsin asiani esittämään, niin virkailija ilmoitti, että minun pitää tehdä tämä irtisanominen jälleen pankin viestinnän kautta. Ei ole totta. Vaikka ilmoitin jo edellisessä viestissä, että tyttäreni vakuutukset voi irtisanoa meidän kotivakuutuksesta, niin siitä ei kuulemma ymmärrä, että myös hänen tapaturmavakuutuksensa haluan irtisanoa. Saivartelulta  se minusta kuulosti, sillä ne ovat olleet yhteisessä paketissa, kotivakuutuksessamme kaikki nämä vuodet. Mutta sitä nämä vakuutukset vähän on.

Jälleen kerran, jo aikamoisen tunnekuohun vallassa, marssin koneelle, tekemään kertaalleen tuon osan siitä vakuutuksesta ja vähältä piti, etten irtisanonut koko kotivakuutusta. Okei, myönnetään, en ymmärrä tätä vakuutuspolitiikkaa lainkaan. Helposti saat kyllä otettua vakuutukset, mutta irtisanominen ei olekaan niin helppoa. Mutta kyllä se sieltä lopulta irtosi, se loppuosakin. Nyt vaan odotetaan sitä neljättä laskua, jotta asia olisi sitten järjestyksessä. Toivotaan, ettei nyt vaan sattuis enää mittään.

Tytär teki osoitteenmuutoksen, otti myös kotivakuutuksen, jonka vuokranantaja vaati ja solmi uuden sähkösopimuksen. Tämän jälkeen kaikki mahdolliset myyjät ovat soitelleet hänen peräänsä tarjoten sähkösopimusta, joka peittoaisi tämän tehdyn sopimuksen. Näistä on tullut vähän riesa hänelle, mutta ehkä tämä tilanne rauhoittuu. Kyllä siinä kotoa muuttamisessa on omat juttunsa.

No Comments

  • Tuuli - Lumo Lifestyle

    Loukkasin jalkani Kööpenhaminassa viime vuonna ja vasta pari päivää matkan jälkeen menin lääkäriin kun jalkaterä oli edelleen kooltaan kaksikertaiseksi turvonnut ja sinipunainen. Liiton matkavakuutus korvasi todella nopeasti lääkärikulut ja röntgenin. Silti noissa liittojen yms. vakuutuksissa kannattaa tarkistaa kattaako vakuutus kotiinkuljetuksen, jos matkalla sattunut tapaturma tai sairaus vaatii erikoiskuljetusta. Se voikin tulla todella kalliiksi ilman vakuutusta.

  • Mysterious M

    Tuo on niin totta, sillä näissä saattaa olla kyllä monia muttia:) Omani kyllä kattoi kotiinkuljetuksen, mutta tuohon en olekaan perehtynyt tyttären asiassa. Kiitos tästä, teen sen heti!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *