Sisustaminen

Tukholmassa pääsiäinen koristellaan värein ja tyylillä

 

Teimme pienen pyrähdyksen alkuviikosta Tukholmaan ja siellä tuli kiinnitettyä huomiota tukholmalaisten tapaan tuoda esille ja koristella värein ja tyylikkäästi pääsiäistä. Värien kanssa oli joko päädytty hempeisiin ja utuisiin tai reippaisiin ja rohkeisiin valintoihin. 

Kadut ja liikkeiden edustat on myös kivasti somistettu kukkasin ja pajunkissoin, joita pörhöiset sulat koristivat. Kukkien väriloisto vaikutti ihanan piristävästi, meillähän täällä ei vielä pahemmin pääsiäiskukkasia ole ulkosalla ollutkaan, Tukholmassa ollaan aina keväässä hiukan edellä. 


Vaikka tosin tällä kertaa manasimmekin kylmää tuulta ja sitä, että jätimme tekoturkit kotiin, koska pelkäsimme olevamme liian kuumissamme, niin aurinko yritti onneksi paikata tilannetta. Kirkas aurinko sai tuotua kaiken hehkeästi esille ja minunkin oli kameralla helpompi ikuistaa näitä ihanuuksia. Tässä muutamia vinkkejä pääsiäisen koristelemiseen ja tyylikkäisiin kattauksiin, joita bongasin Tukholman keskustassa pyöriessämme.Miten kauniisti pääsiäinen tuleekaan esille suloisissa ja värikkäissä kattauksissa ja koristeissa. Jos mietit kattausta pääsiäisen pyhille, niin kannattaa panostaa kauniisiin kukkasiin, jotka tuovat sitä herkkyyttä esille. Kerroksellisuutta ja hiukan somistuksia, muutama isompi juttu ja jätä se sitten siihen. Pöytä ei voi olla liian täynnä koristeita, jotta ruokaileminen onnistuu vaivatta.

Mikäli haluaa vähän piristystä ja kujeilua pääsiäisen kattaukseen, voi sinne somistaa hiukan huumoria mukaan. Somat kanaset kuppeineen sopii mahtavasti lasten kattaukseen, mutta miksei nämä sopisi myös aikuisemmillekin, vaikka jälkiruualle. 

Näissä munissa on jotakin niin hempeää ja herkkää, että kestävät hyvin somisteena pääsiäisen jälkeenkin, vielä pitkälle kevään edetessä. Kaunis akvarellimainen maalattu pinta sopii hyvin romanttiseen kotiin.

Nämä rouheat munamaljakot olisin voinut kotiinkin ottaa, mutta maltoin mieleni ja jäivät seuraavaan kertaan, meillä kuulemma on riittävästi kippoja ja kappoja. Nämä taisivatkin olla ainoat värittömät somisteet, joihin kiinnitin huomiota.

Pääsiäisenä on kiva kippistellä kauniista ja tyylikkäistä laseista. Lasit tekevät kyllä puolet kattauksesta, joten tämmöiset lasit kyllä joku kerta hankin kotiin. Nyt taitaa jokunen lasi lähteä myös tyttären matkaan, hänen muuttaessaan kotoa, joten sittenhän minulla taas tulee keittiöön tilaa. 


Tämä on hauska idea kattaukseen, sillä tuo kukkasipuli ja pieni ruukku on mukava, pieni lahjaidea vaikka pääsiäisvieraille muistoksi. Miten kiva on tämäkin värisävy näin pääsiäisenä.

Oranssin hehku tuo mieleen auringon, tipun ja oi ei, minullahan on tämän sävyinen neulemekko neulottuna. Sopii hyvin siis vielä tähän ajankohtaan. Pitääkin kaivaa se vielä esille.

Myös Tukholman Zara Homessa iloteltiin väreillä ja hauskat tupsut toivat pyyhkeisiin lisäbonusta värien suhteen. Totuuden nimissä tuollaiset hapsut ovat kyllä kauniit, mutta yleensä ne sekoaa pyykkikoneessa ja niihin helposti tarttuu nukka ja ne näyttävät vähän tappelussa olleelta, kun sieltä koneesta tulevat. En ihan ensimmäisenä olisi ottamassa tupsupyyhkeitä omaan käyttöön, vaikka ovatkin hurjan söpöt.

Sänkyjen petaukset ovat kyllä aina yhtä houkuttelevia sisustuskaupoissa. Kauniita värisävyjä ja sopuisasti yhteensopivia. Muhkeita tyynyjä ja kuohkeita peittoja, jotka aivan seireenien tapaan houkuttelevat tuonne sängylle. 

Harmi vaan, että itse olen kovin laiska petaamaan sänkyä aamulla, joten päiväpeitto tuntuu nykyisin kovin turhalta hankinnalta.  Sen takia kannattaakin niihin pussilakanoihin ja tyynynpäällisiin aina satsata, jos se sänky on levällään ja petaamatta. Niin, vaikka kyllä sitten, kun sänky on pedattu, makuuhuone tuntuu aina jotenkin siistimmältä ja kutsuvammalta. 

Ilmakasvit. Oletteko kuulleet sellaisista? Minulle aukesi uusi maailma, kun näin yhdessä sisustusohjelmassa, kuinka perheelle annettiin muutama ilmakasvi ja vakuutettiin, ettei se tarvitse muuta kuin ilmaa. 

Olin aivan innoissani, kun Lagerhusista löysimme näitä ilmakasveja ja niihin hauskoja lasikupuja. Nyt voi allergisetkin kasvattaa kasveja, sillä itse ainakin kärsin märän mullan hajusta, joka käy hengitysteitä ahdistamaan, kun kukkia kastelee ja sellaisesta ei nyt tarvitse huolehtia.

 Kasvit ovat veistoksellisia ja mielenkiintoisia juuri tämän suhteen, etteivät tarvitse edes kasvualustaa. Viikon välein kevyt suihkutus riittää. Arvatkaa vain ostimmeko jo tyttärelle tämmöisen hänen uuteen kotiinsa ja pari kupua lähti myös minun mukaani. Kasvit ajattelin kyllä hankkia täältä kotoa.

Ennenkuin minä hankin omat ilmakasvini, niin ajattelin laittaa tuonne lasikupuihin kauniita höyheniä, pääsiäisen kunniaksi koristeeksi.

 Millaiselta näytti Tukholman pääsiäsisomisteet? Innostuitko näistä ideoista? Tykkätkö väreistä vai menetkö maltilla tämän pääsiäisen?

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *