Sisustaminen

Swiss Diamond, timantteja pannulla ja arvonta

Yhteistyössä Swiss Diamond ja Mastermarkbrands

Swiss Diamond, timantteja pannulla ja arvonta

Sain tyttärelle testiin Swiss Diamond XD-paistinpannuja koossa 28 cm ja 24 cm, sekä kunnon paistokasarin 20/3 l, johon sisältyi myös kansi.  Minähän en malttanut olla testaamatta itse tätä settiä ja samalla hiukan antaa vinkkejä pannujen ja kasarin käytöstä.

Nuoren muuttaminen kotoa on kasvun paikka myös vanhemmille. Kestä se, että nuori haluaa itsenäistyä ja koeta olla avuksi, tuppautumatta liikaa hänen itsenäistymisprosessiinsa. Tätä on pakko hokea itselle, kun avustaa nuorta muutossa ja maailmalle lähdössä.

Äitinä tulee tietysti mieleen kaikki mahdolliset, mistä huolehtia, mutta hyvin tyypillistä on se, että me mietimme myös perusasioita, kuten lämpimän ruuan syömistä.  Ruuan valmistamisen tulee olla helppoa ja tähän kuvioon astuvat mukaan timanttiset pannut ja paistoastiat, jotka kestävät myös aikaa.

Nuorta tulee muistuttaa syömisen tärkeydestä ja siitä, että hän muistaa syödä muutakin, kuin leipää ja muroja. Kotiin kannattaa ostaa ruoka-aineksia ja valmistaa ruokaa niin, että sitä voi muutaman päivän syödä lämmittämällä, silloin sen tekemiseen ei tarvitse joka päivä haaskata kiireisen nuoren aikaa.


Tärkeää on myös opastaa nuorta hankkimaan kunnollisia astioita ja keittiövälineitä, jotta niillä on kiva ja helppoa kokkailla. Mikäli ei ole kovinkaan paljon ruokaa tehnyt, niin nyt niiden pannujen ja kattiloiden tulee olla toimivia ja kestäviä, jotta ruuanlaitto innostaisi. Mikään ei ole kurjempaa, kuin paistaa pannulla, johon kaikki tarttuu kiinni ja ruoka menee pilalle.

 Hyvän pannun kun hankkii, niin ei tarvitse olla heti kohta ostamassa uutta. Kun pannuista pitää huolta, niillä voi huoletta kokkailla vaikka kuinka monta vuotta.


Swiss Diamond timanttipannut 


Timanttipannut kannattaaa pestä käsin heti alussa ja jatkossakin. Timanttipannujen käytössä kannattaa huomioida, että keittolevyn koko on lähellä paistopohjan kokoa ja myös se, että liesi ja timanttipannun pohja ovat puhtaita ennen aloittamista. Muuten liesi naarmuttuu ja muutenkaan ei kannata raahata pannuja pitkin keittotason pintaa, naarmuttamisen estämiseksi. 

Huomasin kanoja paistaessani, että aluksi kannattaa aloittaa paistoastian lämmittäminen lieden keskitasolla ja sitten lisätä tehoa tarpeen mukaan. Lämpö leviää tasaisesti myös laitoihin, jolloin ruoka-aineet kypsyvät tasaisesti, vaikka pannulla olisikin paljon paistettavaa. Ylikuumentamisesta olikin varoitus, joten kannattaa olla sen suhteen tarkkana, sillä silloin timanttipinnoite voi vahingoittua  ja tätä ei takuu korvaa. 

Sopivat työvälineet ovat varmasti monelle jo itsestään selvää, mutta nuorelle on hyvä muistuttaa, että millä tahansa lastalla tämän timanttipannun pintaa ei tule hämmennellä. Silikoni – ja puuvälineet ovat parhaita kavereita näille pannuille.

Kaunis ruskettunut pinta tuli näihin kananfileisiin ja käytinkin paistamiseen vain pienen määrän rasvaa, sillä tällä pannulla voi jättää vaikka sen rasvan kokonaan pois.  Mikäli haluat kuitenkin käyttää rasvaa paistaessasi, niin kannattaa varmistua rasvalle sopivasta lämpötilasta, jotta rasva ei pala ja pilaa pannua ohuella rasvakalvolla. Rasvakalvo voi lopulta hiiltyä ja tämä taas heikentää pinnoitteen tarttumattomuusominaisuutta. 

Timanttipannu kuulostaa kyllä aika ylelliseltä. Harvalla on timantteja pannussaan, mutta näissä niitä on. Nämä Swiss Diamond pannut valmistetaan Sveitsissä, jossa kovalla paineella valetaan muotteihin pannun valualumiinirunko. Pannuissa käytetty alumiini on lähes 100% kierrätettyä. Tämän jälkeen pannu hiekkapuhalletaan ja käsitellään plasmaliekillä, jotta pinnoite pysyy paremmin. Pannu saa 3 kerrosta timanttivahvisteista XD-pinnoitetta, jossa käytetään oikeita timanttikiteitä. Timantti on maailman paras lämmönjohdin ja siksi Swiss Diamond pannuilla saa täydellisen paistopinnan kohtuullisessakin lämpötilassa. 

Mielenkiintoista on myös pannujen ja kasareiden suhteen se, että nämä voi laittaa suoraan uuniin, vaikka kansineen päivineen, sillä ne kestävät kuumuutta 260 asteeseen saakka. Kahva ei kuumene paistolevyllä, sopivat muuten kaikille paistolevyille, mutta uunista otettaessa se on kyllä kuuma.


Tässä minulla valmistui pääsiäisen herkullinen kanaruoka eli kukkoa viinissä:

Kukkoa viinissä ohje

2 kg broilerin rintafilettä
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
3  rkl voita
75 g pekonia
250 g salottisipulia
1/2 purjo
2 porkkanaa
200 g tuoreita herkkusieniä
4 kpl valkosipulinkynsiä
5 dl punaviiniä
3 laakerinlehteä
1 tl timjamia
3 rkl persiljaa

Mausta broilerin palat suolalla ja pippurilla. Ruskista ne sekä pekoni ja pieni pekoni palasiksi. Pilko vihannekset ja kuullota ne ja lisää kaikki pataan. Lisää viini ja loput mausteet. Hauduta liedellä 40 minuuttia ja tai 150 asteessa uunissa 1 1/2- 2 tuntia. Koristele persiljalla. Liedellä hauduttaminen on helpotus tämän ruuan suhteen, sillä tyttären asunnossa ei ole uunia. Joten liedellä hän sitten kokkailee.

Minä laitoin kuitenkin padan uuniin ja kansi oli päällä. Huomioi, että koska pannu on tehokas ja varaa itseensä lämpöä, niin hauduttamista ei tarvitsekaan ihan noin pitkään tehdä. Meidän kukkoa viinistä haihtui aikalailla tuo neste. Liene kukko itse sen hörppinyt vai mikä. Mutta ota sinä tästä opiksesi, sillä pannu on tosi tehokas. 
Ohje ei ole oma resepti vaan netistä pongattu.ARVONTA

Tyttärelleni olen naureskellut, että hänellä on niin hienot pannut uuteen kotiin, ettei äidilläkään ole moisia.  Sinullakin on nyt mahdollisuus saada timanttipannu, sillä maahantuoja ehdotti, että järjestäisin teille lukijoille arvonnan, jonka palkintona olisi yksi,  kaikille liesille sopiva timanttipaistinpannu XD-classic 28 cm induktio, arvoltaan 136 e. Osallistua voi kommentoimalla nimimerkillä ja s-postiosoitteella, mitä ruokaa laittaisit timanttipannulla.
Arvonta alkaa heti ja päättyy keskiviikkona 11.4. klo 21.00
Onnea kaikille arvontaan!

Tuotteisiin pääset tutustumaan myös täältä.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.