Käsityöt

Liian paljastavan pitsitopin korjaaminen tyylikkäämmäksi ja vinkki vaatteiden kierrätyksestä varattomille

Keväinen auringonpaiste houtkuttelee ulkoilemaan, mutta nyt tuli tärkeämpääkin hommaa eli pitsitopin korjausta. Tyttären muutosta tuli luonnollisesti aika sotku. Postaus aiheesta klik . No muutosta aina tulee ja koska nuorempi tytär halusi siis muuttaa toiseen huoneeseen, niin sitä sotkua tuli tuplasti. 

Otti se kuitenkin sen verran voimille, tuo muuttohässäkkä, että päätimme miehen kanssa ottaa ja tehdä supersiivoksen tänä viikonloppuna. Paljon on kannettu roskiin pussukoita ja nyssyköitä, mutta tämän pitsitopin pelastin sieltä kaiken keskeltä. Tätä ei ole kertaakaan pidetty. Toppi oli näyttänyt kivalta liikkeessä ja se oli joskus pikkurahalla ostettu.

Kotona paljastuikin totuus, toppi oli aika paljastava tuon pitsin osuessa suoraan keskelle ja paljastaa ikävästi kaiken sieltä alta. Jonkin verran pitsin läpi ihon näkyminen on ihan ok, mutta kaikki näkyi nyt liiankin selvästi ja se ei tuntunut kivalta eikä enää näytä tyylikkäältä. Tämä pitsitoppi oli kuitenkin korjattavissa.

Pienellä kaistaleella pellavakangasta, löytyi muuten pätkä Ikean Aina verhokangasta, josta palasen leikkasin, sain tilkittyä tuon pitsin hiukan tyylikkäämmäksi, tähän toppiin. Aina verhosta olenkin juuri ompelemassa tyttärelle pari juttua uuteen kotiin, mutta siitä tulee postus myöhemmin. Kaitale vaan huolitellaan ja asetetaan nurjalle puolelle ja ommellaan pitsiosan reunan tikkausta jäljittäen topin oikealta puolelta. 

Pieni korjaus, joka onnistuu varmasti kaikilta ja nyt pitsitoppia on kiva käyttää ja ei tarvitse miettiä, että näkyykö läpi liikaa. Niin näin aluksi käyttäisin pitsitoppia vaikka neuletakin alla tai jakun, sillä ei ole vielä toppikelit, vaikka paistaakin kauniisti, tuo aurinko. Aina pellavakangas sattui vielä värisävyltäänkin olemaan juuri sopiva, mutta uskon, että tähän olisi sopinut varmasti myös vaikka ohut lakanakangaskin.


Sain ilmoituksen postilaatikkoon, että alueella kiertää juuri Suomen Ilona Ry, joka auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia, kuten varattomia, vakavasti sairaita ja vammaisia lapsia ja aikuisia. Heitä voi auttaa lahjoittamalla tarpeettomat puhtaat ja ehjät vaatteet, lelut ja kengät, liinavaatteet, pyyhkeet ja astiat. Ilona ry toimittaa avun tarvitseville perille asti. 

Tämäpä oli hyvä juttu, sillä nyt lähtee meiltäkin kaikki kirpputorikassit kiertoon ja varmasti menee parempaan tarkoitukseen, kuin odottavat tuolla varastossa sitä armon päivää, kun saamme aikaiseksi mennä kirppistelemään. Mielleläni lahjoitan hyviä tuotteita eteenpäin juuri niitä tarvitseville ja kun kotoa hakevat, niin ei tarvitse edes vaivautua viemään. Mikäli kiinnostuit asiasta niin tässä on puhelinnumero: 0400 601104/ Tom Tapola ja alueena on pääkaupunkiseutu.

 
Kyllä me ulkona sitten hetki oltiin, olihan tuo aurinkoinen sää aika ihana ja saimme melkein kaiken lumen lapioitua terassilta pois. Kyllä se tästä ja varmasti ensi viikolla tuo lumikin sulaa pois kokonaan. Eikö?!

No Comments

 • Tiia K

  Toppi on ihastuttava. Heh Maijun kanssa aina vitsaillaan, että me ei vaan tykätä katsella tissivakoja instagramissa ja muualla, joskus ollaan mietitty kirjoitetaanko aiheesta ja tuossa kauhistuin, kun sekunnin murto-osan oma tissivako, tosin hyvin pienesti näkyi meidän videolla, soo soo minä. Mutta joo etenkin tälläistä omaa läskitissivakoa en vaan halua katsella, joten topit suojaavammiksi vaan.

  Kivaa viikkistä <3

 • Mysterious M

  Kyllä ne johonkin ne tissivaot on ok, vaikka iltapukuihin, mutta kohtuus ja tyylikkyys mielessä:) Tämä oli kyllä muutakin kun tissivaon esittelyä, sillä napakin näkyi, joten soo soo ja kiireesti korjasin:D
  Mukavaa sunnuntaita!

 • Mysterious M

  Kiitos:) Eikä olekin ihan pöljästi suunniteltu! Kyllä tämä tietysti ihan niille teineille käy ja niille kai suunniteltu, mutta muuten sellainen malli, että jopa mulle käy, ilman tuota paljastusta tietty!:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *