Sisustaminen

Nuoren omaan keittiöön voi ommella ja koristella tyyliin sopivat astiapyyhkeet

Nuoren omaan keittiöön tarvitaan kaikenlaista ja kun tilat ovat pienet, toiminnot on oltava järkeviä. Mitään turhan isokokoista ei kannata keittiön puolelle laitella, mutta toki perusjutut on hyvä olla. 

Tytär ymmärsi pienestä vinkistäni aloittaa astioiden keräämisen pikkuhiljaa, joten useamman vuoden olen ostanut hänelle Riviera Maisonin kupin silloin ja lautasen tällöin, aina jouluna ja syntymäpäivinä. Itse hän on myös täydentänyt varastoaan ja kun astioita aloimme purkamaan paketeista, niin hän hiukan yllättyi, kuinka paljon niitä olikaan kertynyt. 

Kun kaapit ovat pienet, niin sinne ei voi tiskata kuivumaan montaakaan astiaa, tai vaikka hankalia pitkäjalkaisia viinilaseja, joten tarvitaan astiapyyhettä. Jos ei sellaista satu olemaan, niin silloin täytyy ommella vaikka itse astiapyyhkeet ja tehdä niistä omanlaiset.

Riviera Maisonin astioissa on kivoja tekstejä, joten tähän liittyen päätin ommella hänelle astiapyyhkeet, samaa tyyliä mukaillen. Sinua voi kiinnostaa tämä postaus,  josta näkee vähän ideaa mitä tarkoitan.

Ikean Aina verhot olivat jälleen kerran saksittavana, kun leikkelin siitä pari pyyhettä. Käytin verhon paltteet hyödyksi, jotta minun ei tarvinnut paljoa itse ompelemiseen käyttää aikaa, vaan pääsin koristelemaan pyyhkeitä suhteellisen nopeasti. 

Ohje astiapyyhkeiden tekemiseen

 

  • hyväkuntoinen pellavakangas, itselläni oli tässä Ikean Aina verhojen jämäpala kierrätyksessä
  • pese kangas, jos sitä ei ole vielä pesty kertaakaan
  • leikkaa pyyhkeet sopivan kokoiseksi, ei haittaa vaikka pyyhkeet ovat erikokoisia ja pyri hyödyntämään jo olemassa olevat paltteet, niin vältyt turhalta ompelemiselta
  • ompele ripustuslenkki
  • ota kangastussi ja harjoittele vaikka mallipalalle kirjoittamista tai piirtämistä etukäteen
  • tartu toimeen rohkeasti ja kirjoittele sanoja tai lauseita pyyhkeisiin vapaalla käsialalla, mutta muista, että kankaalla kynä ei luista kuten paperilla, jotta saatat tarvita useamman toiston kynällä, jotta saat haluamasi jäljen
  • silitä kaavapaperin/leivinpaperin läpi muutamia minuutteja tekemiäsi kuvioita tai tekstejä, jotta väri kiinnittyy, asteita saa olla sen verran, kun kangas sallii
  • ripusta pyyhe naulaan ja ota käyttöön

Näistä tuli somat astiapyyhkeet ja uskon niille olevan käyttöä. 

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *