Käsityöt

Mekosta tuli vauhdikas hame pienten muutosten jälkeen

Mekosta tuli vauhdikas hame pienten muutosten jälkeen

Kun vuosia sitten ostettu ja paljon käytettykin mekko alkaa ahdistaa, niin silloin siitä on hyvä tehdä muutosten kera uusi käyttövaate, vaikkapa vauhdikas hame. 

Ostin tämän Cos- mekon monta vuotta sitten ja hyvin se on palvellut, vaikka oli jo ostettaessa aika sopiva eli hivenen liiankin sopiva. Myyjä kyllä vakuutti sen olevan minulle oikea koko, joten menin ja uskoin.

 Niskassa oleva vetoketju ja materiaalina napakka collage, teki aamuista välillä hankalia, sillä jonkun oli vedettävä se vetoketju kiinni, omat käteni eivät siihen yltäneet. Eli tämän saattoi pukea ylleen vain silloin, kun kotona oli aamulla vielä väkeä paikalla. Alkoi ahdistaa.

Yleensä pesujen jälkeen mekko oli tosi piukea, kunnes hiukan sitä venyttelin ja päälle pukeminen ei koskaan ollut mikään nautinto, vaikka se mekkona ja käytössä olikin ihan jees. Myös sen riisuminen oli hankalaa ja joka kerta sain siihen aina jonkin meikkitahran pääntielle sotketuksi.

Kyllästyin lopulta tiukkapipo-touhuun ja pätkäisin sen vyötäröltä poikki. Jos ei toimi, niin sitten saa lähdöt. Mutta kuminauhakujan ompeleminen ja vyötärön esiin tuominen, sai jo aikaan yllättävän paljon muutosta. Puolihameena tämä oli vain niin kovin tylsä. Harmaa-beige yhdistelmänä tympäsi ja halusin siihen jotakin pientä, jolla terästää hametta. Tytär ehdotti jotakin mustaa nauhaa vyötärölle ja siitä se idea lähti poikimaan. 

Leikkasin tekonahkapalasesta, joka oli jäänyt aiemmin ompelemastani nahkahameesta, postaus täällä klik, ohutta nauhaa. Nauhan laskostin ommellessani hameen vyötärölle ja tikkasin kiinni sekä myös helmaan vastaavan laskosnauhan. 

Myös beiget taskut ovat nahkaa, joten siksi tämä tekonahka materiaalina oli järkevä yhdistää. Helppoa ja nopeaa, kun nahkajäljitelmakangasta ei tarvitse huolitella. Tämä piristi ja ryhdisti kummasti tätä hametta ja nyt on jälleen, kuin uusi vaatekappale käytössä.

Kiva siitä tuli, oikea vauhtihame ja kannustan rohkeasti kokeilemaan jonkin pienen muutoksen tekemistä vaatteeseen, jos siinä jokin juttu vaivaa. Kuten näet, helpoiten muutoksen voi tehdä juuri mekkoon. Ei kannata täysin luopua vaatteesta, jolla on vielä potentiaalia tai vaikka et tykkäisi siitä enää alkuperäisessä muodossa. Aina voi kokeilla ensin vaatteen muokkaamista ja saada siihen näin jotakin uudistusta.  Näin vaate saa hiukan lisää aikaa ja voihan sen tietysti lahjoittaa vaikka eteenpäin, kivasti tuunattuna, jos se ei sittenkään enää sykähdytä. Sinua voi kiinnostaa myös tämä postaus klik.

Oletko sinä muokannut jotakin vaatetta ja saanut sille uutta potkua? Vai pidätkö lainkaan tuunatuista vaatteista ja soisit, ettei niihin koskettaisi?

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *