Matkustaminen

Balettimatkan huumaa Tallinnassa


Yhteistyössä Tallink, Visit Tallinn & Nelkytplusblogit


Balettimatkan huumaa TallinnassaBalettimatka Tallinnaan, nelkytplus kollegoiden kanssa, alkoi lauantaina hiukan pöpperöisessä säässä. No sehän ei meitä haitannut, kun säästä huolimatta, iloisella mielellä, riensimme Tallink Megastarin business Loungeen aamiaiselle. Juttua piisasi aamiaista popsiessamme ja sehän tässä mukavaa onkin, kun tämä porukka kokoontuu, niin porinaa ja naurua riittää. Lisäksi olemme kaikki tuttuja keskenämme, niin sehän helpottaa aina reissussa olemista. Matkalla mukana oli myös Tallinkin viestintäjohtaja Marika Nöjd sekä Tallinnassa mukaan liittyi Visit Tallinn markkinointipäällikko Mall Oja.

Meitä hiukan huvitti ja mietitytti tämä balettimatkan alkuosa. Meidät nimittäin kuljetettiin ensimmäiseksi oikealle balettitunnille Saal Kalamajan Tasapisitasakaal hyvinvointitaloon. Muutama olikin lapsena balettia tanssinut, joten sellaiselle tämä ei ollut mitenkään vaikeaa. Mutta sitten oli meitä muutamia, jotka ensimmäistä kertaa saivat osallistua ohjatulle balettitunnille, jonka eläkkeelle jäänyt balettitanssija Dagmar Rang piti.  Koomiseltahan se välillä tuntui, kun ei ne jalat totelleet, vaikka olisit miten halunnut. Mutta huumorilla mentiin ja kiva, sekä erilainen kokemus siivitti meidät illan tulevaan, Katariina I balettiesitykseen.

Jos sinua kiinnostaa osallistua ohjatulle balettitunnille omien ystävien, polttariporukan tai työkavereiden kanssa. Niin täältä löytyy lisätietoja tästä Tasapisitasakaal hyvinvointitalosta.

Balettitunnin jälkeen oli lounaan aika ja sen me nautimme Tallink City hotellin Sume  ravintolassa. Olen yöpynyt parikin kertaa Tallink City Hotellissa, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Viru-keskuksen kupeessa. Tässä hotellissa olen aikaisemminkin syönyt mahtavia aamiaisia,  mutta aika mahtava oli myös tämä lounas,  uusitussa  Sume-ravintolassa. Koska menu on syksyyn saakka voimassa, niin tässä on  muutama vinkki ruokien suhteen, joita voi suositella.

Minä valitsin alkuruuaksi myskikurpitsakeiton, joka oli todella mahtavan maukas.


Pääruokana valitsin herkullista  maissikanaa ja kieltämättä ei tuo hampparilainenkaan hullummalta vaikuttanut ja oli kuulemma hyvää. Tallinkin hotelleissa on aina sunnuntaisin brunssi klo 12-15 ja tähän kuuluu myös kuohuviini. Ennen äitienpäivää ravintolaviikolla Tallink Cityn ravintoloissa on 7.-12.5. kaikki  a`la carte  annokset; alkuruoka 7 e, pääruoka 10 e, ja jälkiruoka 4 e. Lisäinfoa täällä.

Ennen balettiin lähtemistä, meillä oli vielä pieni hetki aikaa valmistautua ja kotiutua huoneisiin, jotka olivat kompakteja kahden hengen huoneita ja tyylikkäästi sisustettu.

Illan ohjelmassa oli ensin kierros Estonian National Opera talossa ja mielenkiintoista oli päästä hiukan kurkkimaan kulissien taakse. Näimme myös miten uusia kulisseja rakennetaan. Oli suutaria ja räätäliä, sillä kaikki tieysti tehdään tanssijoille mittojen mukaan ja paikan päällä. 


Ullakolle kun kiipesimme, niin sieltä löytyi kivoja miniaatyyrilavasteiden malleja, eri baleteista. Todella mielenkiintoista tämä baletin ja oopperan maailma. Kun käytävillä kuljimme, niin siellä juoksenteli vastaan tanssijoita ja näimme kuinka kampauksia ja maskeerauksia laitettiin. Kaikesta pystyi jo aistimaan, että kohta kaikki alkaisi ja me saisimme nähdä upean esityksen.

 Voin vakuuttaa, että Katariina I baletti sai lumotuksi meidät menneen ajan vauhdikkaisiin kiemuroihin. Kaunis ja aika surullinenkin tarina orpotytöstä joka joutuu sotasaaliiksi ja lopulta päätyy keisari Pietari I vaimoksi ja näin keisarinnaksi. Heillä oli Pietarin kanssa kiihkeä ja kestävä rakkausliitto, jossa Katariina oli voimahahmo häilyväisen Pietarin rinnalla. 


Esityksen väliajalla nautimme tietysti kuohuvaa ja palan ihanaa suklaakakkua, mutta voi miten kurjaa, kun se väliaika on aina niin lyhyt, jäi se suklaakakku kesken.

Balettiesityksen päätyttyä kävimme vielä pienellä iltapalalla Kohvik komeet ravintolassa ihan vastapäätä oopperataloa ja kyllä olikin kaunis paikka. Tallinnan ilta tummeni siinä istuskellessa ja nautiskellessa ruuasta. Itse halusin valitsin kevyen punajuurisalaatin, vuohenjuuston kera.

Seuraavana päivänä olikin muutaman ostoksen jälkeen aika palata kotiin päin ja reissata jälleen Megastarin kyydissä lounasta Loungessa nautiskellen. 

Hulppea reissu ja kiitokset kun sain olla mukana ja kiitos kaikille nelkytpluskollegat sekä Marika ja Mall, Nelkytplusportaalille ja Helille.

Käykäähän kurkkimassa toisten nelkytplussalaisten reissupostauksia.
Minäkö keski-ikäinen
Beach house kitchen
Lumo lifestyle
Outi`s life
Souliina
Marjon matkassa

Marika Nöjd youtube

12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *