Muoti

Vappu tulossa ja silloin pukeudutaan keväisesti

Vappu tulossa ja silloin pukeudutaan keväisesti

Ihanaa nyt on kevät ja vappu tulossa! Vapun kunniaksi juhlitaan ja on kiva pukeutua keväisesti ja kauniisti. Toki nuoriso ja opiskelijat riekkuvat omissa haalareissaan, heille se onkin järkevä vaihtoehto. Mutta kyllä tässä jo alkaa se pohdinta itsellä, että mitä vappuasuksi laittaisikaan?  

Nuorena, pohjoisessa asuessa, vapun aikaan lunta saattoi olla vielä isoja kasoja ympärillä, mutta sekös meitä haittasi. Keväinen juhla-asu oli ostettava vapuksi tai no minä kyllä taisin ommella sen aina. Tärkeää oli myös se, että asu oli uusi ja muotia seurattiin takahikiällä myös, mutta ihan rohkeisiin vetoihin ei ollut sisua, sillä siitä olisi pikkukylillä paheksuvia katseita saanut. Rumat ne vaatteilla koreilee- lausahdus, istui vielä silloin aika tiukassa.

Ihaninta oli raskaan ja mustanpuhuvan talven jälkeen ottaa suunta kohti kevättä, valoisuutta ja värejä. Hankkia jotain iloista tai sitten ihan valkoista tai muuten vaaleaa sävyä, vapun rientoihin.

Muistoissa on yksi vappuaatto, kun Broadcast, (auts, kuka vielä muistaa bändin? ) oli esiintymässä meidän pikkukaupungin lähettyvillä. Metsikössä sijaitsevalla kesätanssipaikalla, lunta oli kasapäin ja me siellä sipsutimme avokkailla hankien keskellä ja hytisimme  kesämekkoihin pukeutuneena. Kun on vappu, niin silloin pukeudutaan keväisesti oli lunta tai ei. Nykyisin ei ehkä ihan kantti riittäisi tai ei vain tarkenisi. 

Ulkomaalaiset tuntuvat usein ihmettelevän, että kuinka me jaksamme tätä synkkää pimeyttä ja talvea, mutta ovat hekin iloisesti yllättyneet huomaamaan, että se kiitos koittaa siellä tunnelin päässä. Valoa on tulossa ja sitä kestää nyt ihanasti pitkälle syksyyn. No, niin minä ainakin haluan ajatella, oli sää mikä oli. Mutta se valoisuus, se ihastuttaa myös ulkomaalaisia ja nyt siitä pitää osata nauttia, myös pukeutumisessa.


Vaaleus, kaiken harmaissa kulkemisen jälkeen, on nyt minun mottoni ja tässä onkin hyvä vaihtoehto vappuasulle. Braez mekko ja pitkä Braez neuletakki, aavistuksen beigeä ja maitokahvia, olisiko pirskahdus myös punertavaa tässä ihastuttavassa sävyssä. 

Sävy oli kyllä heti se, mihin kiinnitin huomiota ja seuraavaksi se, miltä vaatteet tuntuivat koskettaessa. Vaatteen tuntu iholla on tärkeää ja tulee aina vaan tärkeämmäksi, kun ikää tulee. Enää ei tarvitse heilua vaatteessa, joka ei tunnu hyvältä. Malli mekossa imartelee monen vartaloa ja peittää löysyydellään sitä, mitä haluaa peitellä. Ei siis ahdista tai purista, jos se pelottaa, mutta malli ei silti tee mekkoa minunkaan päällä liian kolttumaiseksi ja teltaksi. Minusta tämä Braez mekko on hyvinkin naisellinen.

Siloista ja silkkistä ja kevyttä mekossa sekä huomioitavaa myös rentous. Hiukan kyllä matkalaukussani Tallinnan balettimatkalle  se rypistyi, 100% viskoosia kun on. Mutta hyvä kikka mekon suoristamiseen, oli lämmin suihku päälle kylpyhuoneeseen ja mekko lähettyville, hengarissa roikkumaan. Höyry auttoi siliämään ja minä kastelin kädet ja hivelin mekon ryppyjä kosteilla käsillä, sen lisäksi, joten ei varmasti edes huomaa mitään ryppyjä näistä kuvista. Joten matkakaverina ihan loistava.


Neuletakki on todella pehmoista materiaalia, viskoosia, polyesteria ja elastaania ja kivan kevyt päällä. Lämmitti sopivasti, muttei ollut kuuma ja yhdessä kevyt mekko ja neuletakki oli mitä parhain yhdistelmä näille ilmoille, joten vapuksi juurikin sopiva. Jos on todella kylmä, niin alle voi laittaa paksummat sukkahousut, eikä trvi hytistellä. Nilkkurit sopivat hyvin asun kanssa jalkaan, jos lunta tupruttaa tai on liian viileä ilma avokkaille. 

Ihastuin todella tähän asuun, joten tälle on varmasti käyttöä tulevana keväänä ja kesänä, yhdessä jos toisessa tilaisuudessa. Kesällä tuo neuletakki sopii hyvin farkkujen, shortsien ja muiden kesäisten vaatteiden kanssa yhteen, niin materiaalin kuin värisävynsä puolesta. 

Onko sinulla vappumuistoja juuri asujen suhteen vai oletko juhlistanut vappua aina haalareissa?

Matkalla mukana ollut blogikamu, Souliina on ottanut kuvat minusta. Lämpimät kiitokset.

mekko ja neuletakki saatu

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *