Lifestyle

Kiireetön sunnuntaiaamu

Kaupallinen yhteistyö Change Lingerie kanssa


 Kiireetön sunnuntaiaamu 


Miten ihanalta tuntuukaan ajatus kiireettömästä sunnuntaiaamusta, verkkaisesta aamiaisen nauttimisesta ja vain löhöilystä. Sitä haaveilee herkullisesta aamiaisesta ruusujen kera ja upeasta yöasusta, jonka päälle kietaista aamutakki, istahtaa sängylle ja nuuhkia huumaavaa kahvin tuoksua. Olo on rento ja levännyt. Aika pysähtyy ja kiiree häipyy. 
Voiko sellaiseen kiireettömään aamuun nipistää mistään aikaa tämän kiireen keskellä, kun kokoajan pitää olla saavutettavissa ja ajan hermolla?


Aamiainen sängyssä sunnuntaina ja ei kiirettä! Kuulostipa se hyvältä ajatukselta ja sellaisen sain, kuin sainkin järjestetyksi. Rakastan kaikkea kaunista ja naisellista, joten Changen ylellisessä yöasussa ja kimonossa tuli hemmoteltu olo. Mikäs siinä oli nauttia aamiaisesta. En kaivannut somettamista heti aamutuimaan tai sanomalehtiä ja ikäviä uutisia. Ne ennättää kuulla kyllä vielä päivän mittaan myöhemminkin. Joskus on hyvä olla myös ihan hiljaisuudessa ja nauttia aamurauhasta omien ajatusten ja kahvikupposen äärellä.Olen huomannut, että viikonloput on hyvä välillä säätää rauhallisempaan moodiin ja nukkua univelkaa pois ja nauttia laiskoista ja kiireettömistä sunnuntaiaamuista. Silloin minullekin yleensä uni maittaa, koska tiedän, ettei ole pakko lähteä mihinkään  ja sängyssä voi rauhassa lorvia pitempään. Tästähän sitä haaveiltiin, kun lapset olivat pieniä ja heräsivät aikaisin, että saisi rauhassa nukkua. No nyt on tilanne toinen ja saisi nukkua, jos vain saa nukuttua. Mutta mitä voisi tehdä, että saisi nukuttua hyvät yöunet?


Muutama vinkki parempiin yöuniin


Yöasulla on merkitystä


Miellyttävällä yöasulla on merkitystä myös unen laatuun ja siihen kannattaa kiinnittää huomiota. Yöasun tulisi olla sellainen, että sitä ei edes huomaa, kun se on yllä. Miellyttävä materiaali ja itse ainakin haluan, että se olisi kaunis ja naisellinen.

Valitsin itselleni nämä Change Lingerie Intimate sarjan shortsit ja Camisole topin, sillä tämä nuden sävy ja kauniin hohtava kangas, vetivät minua Change-liikkeessä puoleensa. Olin kuin pikkutyttö, tämän naisellisen yöasun nähdessäni.  Tuli kieltämättä mieleen vanhan ajan elokuvatähtien glamour-aamutakit, tosin tämä kimono on kyllä hiukan lyhempi, kuin ne aamutakit. Materiaali on ihanan kevyttä ja mukavan ja siloisen tuntuista ihoa vasten ja se liikkuu ja mukautuu vartalon liikkeiden mukaan yön aikana. Kurjinta minusta on topin kiertyminen kainaloihin tai olkaimien hiertäminen, mutta tässä kankaan liukkaus antaa pyöriä ja kääntyillä vapaasti. 

Makuuhuoneen lämpötila ja tunnelma


Makuuhuoneen tulee olla sopivan viileä, mutta ei kylmä. Tästä asiasta käymme välillä keskustelua mieheni kanssa. Itse olen vilukissa, mutta hän tykkäisi nukkua melkein kylmässä makuuhuoneessa. Kompromissiin olemme kyllä päässeet ja kun makuuhuoneen oven pitää kiinni päivän ajan, niin se myös säilyy viileänä.

Minä maalasin muutamia vuosia sitten makuuhuoneen yhden seinän mustaksi. 
Makuuhuoneeseen sopii hyvin tummemmatkin värisävyt, jos tavoittelee hämäryyttä ja syliä, johon käpertyä nukkumaan. Itse tehty valkoinen sängynpääty tuo mukavaa kontrastia ja huone ei ole kuitenkaan liian synkkä. Täällä on hyvä tunnelma nukkumiseen.Puhtaat, raikkaat vuodevaatteet


Vuodevaatteet olisi syytä vaihtaa ja pestä riittävän usein ja niiden tuulettaminen olisi myös suotavaa. Mikä onkaan ihanampaa, kun sukeltaa puhtaisiin, raikkaisiin lakanoihin päivän päätyttyä. Pelkkä raikas tuoksu saa jo hyvälle mielelle ja nukahtaminen on helpompaa.Rauhoita itsesi rituaalein


Ennen nukkumaan menoa on syytä rauhoittua ja vähentää somettamista ja tv:n katsomista. Itse luen aina kirjaa ennen nukahtamista ja se on ollut minulle hyvä rituaali ja keino yöunille rauhoittumiseen.


Välillä kiireitä vain kerääntyy elämän poluilla, mutta oman hyvinvoinnin kannalta on järkevää ottaa aikalisä ja rauhoittaa tilanne. Nukkua, kun väsyttää ja järjestää sitä lepoaikaa itselle. Väsyneenä voi sattua kaikenlaista ikävää, koska  suorituskyky ei silloin ole paras mahdollinen. Muista siis huolehtia itsestäsi ja pienillä teoilla voi saada kummasti lisää energiaa ja hyvää mieltä. Järjestä myös itsellesi se kiireetön sunnuntaiaamu ja nauti siitä, tuntematta huonoa omaatuntoa.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *