Allergiaoireisiin+helpotusta
Lifestyle,  Yhteistyö

Allergiaoireisiin helpotusta suihkeilla

Kaupallinen yhteistyö Sabora Pharman kanssa

 

Allergiaoireisiin helpotusta suihkeilla

 
Minä olen aina rakastanut kevään tuloa, hentoa vehreyttä puhkeavissa puiden silmuissa, raikkaita ja kuulaita aamuja ja lintujen iloista sirkutusta. Allergiaoireiden ilmaannuttua, lähinnä aikuisiässä, mieli on tietysti vähän muuttunut. Onneksi sain helpotusta näihin vaivoihin, sillä pääsin testaamaan Nezantol– ja Tearsagainsuihkeita. Nämä eivät ole allergialääkkeitä, mutta auttavat kestämään tätä allergia-aikaa, lääkkeiden rinnalla tukihoitona.


Koivujen kauniit hennot silmut saavat minut aivastelemaan ja nenäni vuotamaan. Silmät kutisevat, punoittavat ja vuotavat. Olen popsinut allergiapillereitä jo pari kuukautta, pähkinäpensas ja leppä jo kiusasivat. Mutta ihan kaikkeen eivät nekään pillerit auta, sillä eivät ne kokonaan poista allergiaoireita. Väsyttää koko ajan ja harmittaa, että kevät, paras aika vuodesta, kaiken uuden alku, menee menojaan, minun potiessa allergiaa.  

Kosteutta nenän limakalvoille 

 
Valuva nenä ja aivasteleminen saattaa olla todella rasittavaa ja kiusallistakin, joten kaipasin tähän jotain apua. Noloakin se välillä on ja aina kun aivastelee reippaasti, joutuu niistämään ja se taas kuivattaa nenän limakalvoja. 

 Olen nyt testaillut Nezantol-suihketta, jolla sain nenän limakalvoille kaivattua kosteutta. Nenä ei tunnu niin tukkoiselta tai valuvalta ja yötkin sujuivat suhteellisen rauhallisesti. Suihketta on miellyttävä käyttää ja se ei valu, vaikka onkin öljymäinen.

 

Sairastuin  flunssaan juuri ennen vappua ja allergia antoi sillä vielä lisäpotkua, mutta kun muistin tasaisin väliajoin suihkuttaa Nezantol-suihketta, niin nuha meni suhteellisen pienellä vaivalla ohi. Yllätyin, sillä nenä ei vuotanut alussa niin paljoa, kuten yleensä, nuhan alkaessa. Eikä tullut sitä järjettömän tukkoista vaihetta, jolloin pää on täynnä limaa ja henki ei tahdo kulkea. 

 

Nuhanenien tulisi muistaa nenän kosteutus ja puhdistaminen, sillä se on tärkeä nuhan ja poskiontelotulehduksen hoidossa. Katupöly näin keväällä saattaa kuivattaa limakalvoja ja tehdä nenän tukkoiseksi. Myös kova niistäminen ja avaavien, eli limakalvoja supistavien nenäsuihkeiden käyttö kuivattaa. Nezantol on hyvä apu tähän rinnalle, allergian hoidossa.
 

Kuiville silmille

 
Tearsagain eli kuiville silmille tarkoitettava suihke, on tullut minulle viime aikoina tutuksi, sillä silmäni vuotavat usein ja pitkään. Tämä on hyvin tyypillistä vaihdevuosi-ikäisille naisille, sillä hormonaalisten muutosten myötä, kyyneleritys vähenee. Valuvat silmät, oli minusta aluksi hankala yhdistää silmien kuivuuteen, sillä silmissäni ei ole roskan tunnetta tai poltetta, joka yleensä mainitaan, kun epäillään silmien kuivuutta.  Itse olen kuitenkin kärsinyt tästä kuivasilmäisyydestä, melkein niin kauan kuin muistan.


Olen suihkautellut Tearsagain-suihketta useamman kerran päivässä, suljetuille silmäluomille, josta räpyttelyn myötä, ainesosat levittyvät silmän pinnalle. Ne tasapainottavat silmän uloimman lipidikerroksen ja estävät kosteutta haihtumasta silmästä. 

Tätä on huomattavasti mukavampi käyttää kuin geeliä tai tippoja. Usein tippojen kanssa minulla ne tahtovat osua muualle, kuin silmiin ja valuvat pitkin kasvoja. Tähän voi tietysti opetella, mutta suihke suljettuun silmäluomeen, on minusta vaivattomampaa. Silmään tarvitse edes koskea. 

 

 

Koska ulkoilen paljon ja kuljen työmatkat kävellen tai pyörällä, niin aiemmin silmäni vuotivat aina tietyn pienen metsäpalstan ohittaessani.  Meikit joutuivat silmien vuotamisen vuoksi todella koville, eivätkä yleensä kestäneet, oli sitten waterproof mascara tai ei, niin kyllä meikki tästä kärsi. Tuuli ja aurinko tehostavat vielä vuotamista. Ei ollut kivaa, aina ensimmäiseksi rynnätä peilin eteen tarkistamaan, että miten kamalalta näytän ja kuinka silmämeikit ovat valuneet poskilleni. 


Otin suihkeen käyttöön ja sain helpotusta silmien vuotamiseen. Vaikka ihan kokonaan vuotaminen ei ole loppunutkaan, on minulla nyt helpompi olla, sillä suihke selvästi hillitsi kyynelnoron valumista silmistä.  Laitoin sitä aina aamulla kahteen kertaan, ennen töihin ja ulos lähtemistä.

Tearsagain suihketta voi hyvin suihkauttaa myös mekin päälle, koska meikit eivät tästä tuhriinnu. Käytän suihketta muutamia kertoja päivässä ja se myös rauhoitti siitepölystä punoittavia ja ärtyneitä silmiä, jotka aamuisin saattavat olla aika ikävän tuntuiset. 


 

Suihke sopii myös läpi vuoden käytettäväksi, jos silmät  kuivuvat. Aurinko ja tuuli ainakin minulla rasittavat ja kuivattavat silmiä vuodenajasta huolimatta, joten nyt tämä suihke kulkee kyllä aina käsilaukussa mukana.

 

Allergisella on paljon muistettavaa:

 • aloita allergialääkitys ajoissa
 • käytä rinnalla myös kosteuttavia suihkeita, allergialääkityksen tukihoitona, helpottaaksesi oloasi
 • mikäli sinulla on paha siitepölyallergia, niin vältä kovaa fyysistä liikuntaa allergia-aikana ulkosalla
 • siitepöly tarttuu helposti hiuksiin, joten huuhtele hiukset päivittäin
 • vaihda myös tyynynliina usein, jos et huuhtele hiuksiasi joka ilta
 • älä tuuleta, varsinkaan makuuhuonetta, siitepölyaikana
 • siivoa usein ja pese lattiat ja pyyhi pölyt kostealla liinalla
 • älä kuivata pyykkiä ulkona
 • älä anna allergian lannistaa, koeta silti nauttia ulkoilusta ja heräävästä luonnosta

No Comments

 • Tiia K

  Näitä juuri nyt kyllä niin tarvitaan! Olen käyttänyt tuota Tears Again hommelia ja tykännyt kovasti ja kiitos myös nenäsuihkevinkistä. Kyllä allergiat vaan on kurjia, mutta onneksi täällä ne eivät ole enää niin järkkyjä, mitä lapsena oli, eli jotain pientä hyötyä tästä vanhenemisestakin.

  Ihanaa viikon jatkoa ja helpotusta allergiaoireisiin <3

 • Mysterious M

  Hyvä, jos vinkit tulevat tarpeeseen:) Nyt tulevasta siitepölykaudesta povataan pahempaa, kuin viime vuonna, joten auts! Hyvä, jos sinulla on helpottanut iän myötä, sillä mulla se on ihan samaa ja tullutkin vasta aikuisena!

 • Mysterious M

  Kiva, jos vinkeistä olisi hyötyä! Tämä kevät on myös flunssa-aikaa, joten tuo on totta, että vastustuskyky joutuu koville. Allergiat vielä siinä reisana, mutta näitä suihkeita kannattaa kuitenkin kokeilla, jotta olo helpottuisi:)

 • Marianna

  Allergialääkkeillä mennään täälläkin, kuten joka kevät ja varsinkin silmät tuntuvat "pölyisiltä", kun luonnossa lenkkeilen.

  Silmäsuihke taitaa mennä kokeiluun täälläkin.

 • Mysterious M

  Voi, meitä allergisia tuntuu löytyvän ja nykyisin tuntuu, että enemmän ja enemmän. Kyllä tämä kevät menee vähän "pöllyssä" kun siitepöly pöllyttää:) Mutta hyvä, jos sai innostusta kokeilla tuota silmäsuihketta:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *