pallomekko
Käsityöt

Palloillen pallomekossa

Minusta on hauskaa löytää erikoisia ja erilaisia kankaita ja kuoseja, jotka sykähdyttävät tai puhuttelevat minua. Niistä on mukavaa kehitellä asuja ja vaikka mekkoja, kuten tämäkin kuvassa oleva syntyi.

 Hankimme tyttären wanhoihin kangasta, mistä saisi leikattua ihonväristä sävyä mekon yläosaan. Emme olleet silloin vielä ostaneet sitä lopullista kangasta, vain pohjakankaan. Ainoa sopiva kangas, joka sävyltään sopi, oli tämä tekonahkainen pallokangas ihonvärisellä pohjalla. Pohjaan on ommeltu pallorivejä ja ajattelimme niitä pallorivejä purkaa, jotta saamme yläosaan kangasta. Onneksi löysimme kuitenkin pitsikankaan, jonka sopi pohjakankaaseen paremmin kuin hyvin. 


Kangaspala palloineen jäi ja tuumin siitä vielä jotakin myöhemmin kehittäväni. Ostin siihen kaitalekankaat  sivuja varten  ja ompelin ne pallokankaaseen. Kehittelin mallin hyvin yksinkertaiseksi, sillä jo kuosi itsessään kiinnittää huomiota. Lisäksi kiinnitin irronneet pallot kaitaleen helmaan ja kainaloihin, yhdistääkseni palloilla mekon kokonaisuutta. Mekosta tuli hauska ja erilainen.  Nyt voin sitten seuraavissa juhlissa huolettomana palloilla, tämä pallomekko ylläni.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *